Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ι. Αλεξανδρής: "Γραμμένη στο πόδι η απόφαση για ΤΑΙΠΕΔ"


Μνημείο προχειρότητας, φαίνεται ότι αποτελεί η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και Αναδιαρθρώσεων, για την μεταφορά στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για εκποίηση κάποιων ακινήτων, μεταξύ των οποίων τα κάμνπινγκ Επανομής και Αγ.Τριάδας, οι κεραίες της ΕΡΤ στα «Τσαϊρια» Περαίας αλλά και το αεροδρόμιο Σέδες.

«Είναι γραμμένη στο πόδι», δηλώνει για την απόφαση ο δήμαρχος Θερμαϊκού, ο οποίος το πρωϊ της Τετάρτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με την αρμόδια του ΤΑΙΠΕΔ κτρία Αθανασοπούλου, διαμαρτυρήθηκε έντονα και ζήτησε την ανάκλησή της, καθώς τα ακίνητα αυτά ανήκουν με αμετάκλητες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας στο δήμο Θερμαϊκού.
-«Πως θα πουλήσετε αυτές τις εκτάσεις τη στιγμή που δεν είναι δικές σας, αλλά ιδιοκτησίας του δήμου Θερμαϊκού;» ήταν η ερώτηση του δημάρχου κ. Αλεξανδρή. Η οποία φυσικά έμεινε αναπάντητη…
Σκληρή ήταν και η αντίδραση του δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο οποίος μιλώντας στο «Ράδιο-Θεσσαλονίκη», εξέφρασε την κατάπληξή του  για την παραχώρηση του έκτασης 13.000 στρεμμάτων αεροδρομίου του Σέδες στο ΤΑΙΠΕΔ. Ο χώρος χαρακτηρίστηκε «κενός» από την Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων. Όμως, το στρατόπεδο είναι ενεργό, και μάλιστα είναι στημένα μέσα σ΄αυτό τα αντιπυραυλικά συστήματα της Θεσσαλονίκης, ενώ λειτουργεί και η σχολή αεροπορίας! 
Υπενθυμίζεται ότι με δύο αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας που είχαν ληφθεί ακόμη από το έτος 2008, κρίθηκε ότι το κάμπινγκ της Επανομής είναι ιδιοκτησίας του τότε δήμου Επανομής και σήμερα δήμου Θερμαϊκού. Επίσης με άλλη απόφαση του 2011 μία έκταση 1.200 στρεμμάτων στην ίδια περιοχή χαρακτηρίσθηκε ως Natura και ένα ακόμη κομμάτι ως προστατευόμενο καταφύγιο ζωής.
Σχετικά με το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, έκτασης 180 στρεμμάτων, που εντάσσεται στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του δήμου Θερμαϊκού, οφείλει το δημόσιο να επιστρέψει το 56% ως εισφορά σε γη και χρήμα, ενώ για το έκτασης 760 στρεμμάτων ακίνητο της ΕΡΤ, στα «Τσαϊρια» της Περαίας, που επίσης εντάχθηκε στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, η ΕΡΤ ήδη πλήρωσε το 10% της αξίας του ακινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.