Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η εκμετάλλευση από "εργολάβους" στα κοιμητήρια και ένα "φάουλ"

Τι γίνεται με τους ασύδοτους "εργολάβους" που λυμαίνονται τα δημοτικά κοιμητήρια, αξιώνοντας από τους συγγενείς των νεκρών στην καταβολή επιπλέον αμοιβής για το σκάψιμο των τάφων, εισπράττοντας το ποσό των 150 ευρώ σε κάθε κηδεία; Γιατί δεν αναλαμβάνει ο δήμος Θερμαϊκού αυτή τη διαδικασία; 

Το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα, με σχετικό δημοσίευμά της, η τοπική εφημερίδα «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», που εκδίδει η παράταξη του κ. Μαυρομάτη. 
Με το θέμα αυτό όμως η πολύ καλή κατά τα άλλα εφημερίδα, που κυκλοφόρησε εκ νέου χτες με ποικίλη ύλη, υποπίπτει και σε ένα "φάουλ. Καθώς, ενώ από τη μία καταγγέλει σωστά την παρουσία ιδιωτών στο χώρο των κοιμητηρίων, από την άλλη, στη διπλανή ακριβώς στήλη, δημοσιεύει αγγελία ιδιωτικού γραφείου κηδειών!
Πάντως η αστοχία αυτή, που έχει σχέση με τη σελιδοποίηση της εφημερίδας δεν αναιρεί την ουσία της καταγγελίας που επανειλημμένα διατυπώθηκε, για την ύπαρξη ιδιωτών οι οποίοι παράνομα εκμεταλλεύονται τους συγγενείς των νεκρών.
Να όμως τι γράφει η εφημερίδα σε δημοσίευμά της υπό τον τίτλο «O «κλειδωμένος» πίνακας αποκαλύπτει την αλήθεια»:
Εδώ και 2,5 χρόνια, ο επικεφαλής της παράταξης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» Γιάννης Μαυρομάτης, καταγγέλλει συνεχώς την Διοίκηση του Δήμου για την ανοχή της στην ύπαρξη ιδιωτών (τρίτων προσώπων) στον χώρο των κοιμητηρίων, που δεν έχουν καμιά εργασιακή σχέση με αυτόν. Οι συγκεκριμένοι, αναλαμβάνουν το σκάψιμο των τάφων, εισπράττοντας επιπλέον αμοιβή 100 – 150 ευρώ, πέραν αυτών που καταβάλλουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ οι ενδιαφερόμενοι δημότες στις υπηρεσίες του
Δήμου, χωρίς βέβαια να κόβουν τις νόμιμες αποδείξεις.
Οι φωτογραφίες από τον κλειδωμένο πίνακα ανακοινώσεων των κοιμητηρίων της Περαίας, είναι ενδεικτικές αφού το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα διαμερίσματα, είναι αδιάψευστος μάρτυρας, της σχέσης των τρίτων αυτών προσώπων που νέμονται τον συγκεκριμένο χώρο, με την Διοίκηση του Δήμου.

1 σχόλιο:

  1. Στέλιος Κάκαρης2 Μαΐου 2013 στις 11:46 π.μ.

    Με δεδομένο τον σεβασμό μου, στον δύσκολο έργο της ενημέρωσης που διεκπεραιώνετε με επιτυχία, θα ήθελα να αναφερθώ στο «φάουλ» που αναφέρετε στο σχόλιο σας, για την ύπαρξη διαφήμισης ιδιωτικού γραφείου τελετών, κάτω από την φωτογραφία του «κλειδωμένου» πίνακα των κοιμητηρίων της Περαίας.

    • Η επιλογή δημοτικού ή ιδιωτικού γραφείου τελετών ήταν, είναι και θα είναι, στην απόλυτη ευχέρεια των δημοτών.
    • Η υποχρεωτική καταβολή όμως των επιπλέον 150 ευρώ σε συγκεκριμένους ιδιώτες, με την «ανοχή» του Δήμου, ανεξάρτητα από την επιλογή ιδιωτικού ή δημοτικού γραφείου τελετών, είναι «μονόδρομος».
    • Και αυτό, παρά την καταβολή από τους συγγενείς των νεκρών στα ταμεία του Δήμου 250 ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η υποχρέωση σκαψίματος των τάφων.

    Ξορκίζοντας , τον δαίμονα … της σελιδοποίησης , που θεωρώ ότι είναι υπεύθυνος για το σχόλιο σας, σας ευχαριστούμε, για τα καλά σας λόγια για την εφημερίδα της παράταξής μας.
    Τα επαινετικά σας αυτά σχόλια, έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για μας, αφού γνωρίζετε καλύτερα από όλους, λόγω της μακρόχρονης επιτυχημένης παρουσίας σας στον χώρο, ότι η έκδοσή μιας εφημερίδας, στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

    Δράττοντας την ευκαιρία, εύχομαι σε σας και σε όλους τους συνδημότες μας : Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.

    Με εκτίμηση

    Στέλιος Κάκαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.