Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Κίνδυνος λειψυδρίας στην Περαία λόγω... μπαξέδων


Αντιμέτωπα με τη λειψυδρία κινδυνεύουν να βρεθούν τους επόμενους μήνες εκατοντάδες νοικοκυριά στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, που υδροδοτούνται από το δίκτυο γεωτρήσεων και κυρίως στην περιοχή της Περαίας.
Το συχνό φαινόμενο της υφαλμύρωσης του νερού, αλλά και της υπεράντλησης για το πότισμα κήπων και λαχανόκηπων που αυξήθηκαν λόγω της κρίσης, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους να μην μπορέσει να καλυφθεί η ζήτηση, που φτάνει το 50% το καλοκαίρι στην πλέον τουριστική περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια ώρα, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης αποχέτευσης (ΔΕΥΑΘ) καταβάλλει προσπάθειες για την απομάκρυνση αμιάντου, που βρέθηκε στο δίκτυο ύδρευσης στις περιοχές Άνω Κάτω Περαία, τους Νέους Επιβάτες και το Μεσημέρι, ενώ θα πρέπει έως τις αρχές καλοκαιριού να θέσει σε λειτουργία δύο νέες γεωτρήσεις, για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων.
Σύμφωνα με στοιχεία της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης, τα οποία παρουσιάζει η εφημερίδα Μακεδονία, από τις αρχές Ιουνίου και μετά μόνο τα νοικοκυριά της δημοτικής ενότητας Θερμαϊκού, Περαία, Αγία Τριάδα και Νέοι Επιβάτες, που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο πληθυσμό λόγω εξοχικών κατοικιών, χρειάζονται 400 - 500 κ.μ. νερού ημερησίως, για να καλυφθούν οι ανάγκες τους.
Εκτός όμως από τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν στις γεωτρήσεις λόγω της υφαλμύρωσης, στον δήμο Θερμαϊκού τα δίκτυα ύδρευσης κινδυνεύουν να… τιναχθούν στον αέρα και εξαιτίας της νέας τάσης που αποτελούν οι μπαξέδες και οι λαχανόκηποι. Για αυτό το λόγο, ειδικά φέτος, όπως είπε, ο δήμος μαζί με τους λογαριασμούς θα αποστείλει και ενημερωτικά φυλλάδια στους καταναλωτές, στους οποίους θα απευθύνει αυστηρές συστάσεις για λελογισμένη χρήση του νερού.
Πηγή: Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.