Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Μια πρόταση για τη... θαλάσσια συγκοινωνία


Πολύς λόγος έγινε στο παρελθόν και γίνεται ακόμη και σήμερα για την περιβόητη «θαλάσσια συγκοινωνία», που χρόνια τώρα την ακούμε αλλά δεν την βλέπουμε. Και τα περίφημα έργα υποδομής, που ΘΑ ξεκινούσαν για ΝΑ υλοποιηθεί η από θαλάσσης διασύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις ακτές του Θερμαϊκού, εξακολουθούν να παραμένουν στα χαρτιά.

Κι όμως αυτή την περιβόητη θαλάσσια συγκοινωνία, την περιμένουν ως «μάνα εξ ουρανού» οι κάτοικοι ιδιαίτερα του δήμου Θερμαϊκού. Καθώς όταν επιτέλους λειτουργήσει, θα μπορούν πιο γρήγορα, πιο άνετα και πιο φθηνά οι πολίτες από την Περαία, τους Νέους Επιβάτες, την Αγία Τριάδα, το Αγγελοχώρι, την Κερασιά, τη Νέα Μηχανιώνα ή την Επανομή να μεταβαίνουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στο μισό χρόνο που χρειάζονται σήμερα.
Το ευρηματικό σκίτσο του πολύ καλού σκιτσογράφου Πέτρου Τσιολάκη, που δημοσιεύθηκε στο νέο περιοδικό «Αλήθεια της Μακεδονίας», το οποίο εξέδωσε η γνωστή εκδότρια κ. Κατερίνα Βελλίδη, δίνει ίσως και μία… προοπτική για τη θαλάσσια συγκοινωνία. Καθώς καθυστερούν για την έναρξη του έργου τα ταχύπλοα Καταμαράν, να αρχίσει η συγκοινωνία με… καγιάκ ινδιάνικα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.