Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Έδρασαν και πάλι οι βάνδαλοι Τσικνοπέμπτη στη Μηχανιώνα


Τα γνωστά ταραχοποιά στοιχεία που κάθε χρόνο την Τσικνοπέμπτη προκαλούν βανδαλισμούς στη Νέα Μηχανιώνα, έδρασαν και πάλι τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, προκαλώντας εκτεταμένες φθορές στους υαλοπίνακες του δημοτικού καταστήματος, του ΚΑΠΗ και του  ΚΕΠ της Μηχανιώνας.

Οι επιθέσεις των ταραξιών, που ήταν νεαρής ηλικίας και οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, άρχισαν λίγο μετά τις 11 το βράδυ, όταν αποσύρθηκαν τα δύο περιπολικά της αστυνομίας που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν το ένα μπροστά στο Δημαρχείο και το άλλο στην αρχή της οδού Πολυτεχνείου, έξω από του Ρετσέλη.
Μόλις αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί, οι βάνδαλοι άρχισαν να πετάνε πέτρες και αυγά κατά του κτιρίου του Δημαρχείου, με συνέπεια να σπάσουν τα περισσότερα τζάμια στην πρόσοψη του κτιρίου αλλά και στο πλάϊ, εκεί που στεγάζονται το ΚΕΠ και το ΚΑΠΗ.
Εκείνη την ώρα, μέσα στο ΚΑΠΗ βρισκόταν κάποιοι ηλικιωμένοι, που πετάχτηκαν έντρομοι στο δρόμο από το θόρυβο που έκαναν τα σπασμένα τζάμια. «Είχε γίνει το ΚΕΠ σαν… θερινό, έτσι που έστεκε με τα σπασμένα τζάμια», είπε στον «Φάρο του Θερμαϊκού» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κωστής Κούτουκας, που έσπευσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σημείο εκείνο, μαζί με την πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας, κ. Μαίρη Λιόλιου, μόλις ειδοποιήθηκαν για το γεγονός.
Βανδαλισμοί όμως, προκλήθηκαν για άλλη μία φορά και σε διερχόμενα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, παρά τις κατά καιρούς προειδοποιήσεις της διοίκησης του Οργανισμού, ότι αν συνεχιστούν οι επιθέσεις αυτού του είδους, τα λεωφορεία του  ΟΑΣΘ θα σταματήσουν να έρχονται στη Νέα Μηχανιώνα και θα τερματίζουν στην Αηία Τριάδα!
Το πρωϊ της Παρασκευής τόσο ο  δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής όσο και η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας κ. Λιόλιου μετέβησαν στο αστυνομικό τμήμα, κάνοντας σχετική καταγγελία, ενώ τη Δευτέρα πρόκειται να υποβληθεί και μήνυση κατ΄αγνώστων.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ενώ κάθε χρόνο τέτοια μέρα, εδώ και χρόνια, σημειώνονται οι επιθέσεις από τους ταραξίες στο συγκεκριμένο σημείο, δεν φρόντισε η Αστυνομία για την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής γύρω από το Δημαρχείο, αφήνοντας τους βάνδαλους να λιθοβολήσουν ανενόχλητοι για μία ακόμη φορά το κτίριο αλλά και τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Πάντως, από την αστυνομία έγιναν στη διάρκεια της ημέρας περίπου είκοσι προσαγωγές νεαρών στο αστυνομικό τμήμα Κερασιάς, χωρίς όμως να προκύψουν στοιχεία για τους δράστες της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.