Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΟΤΑ ζητά Αλεξανδρής


Τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ζήτησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Εσωτερικών, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, «είναι καθήκον του Δήμου να βοηθήσει όλους τους δημότες του να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τις οικονομικές εκκρεμότητες τους προς αυτόν».

Στην επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο δήμαρχος Θερμαϊκού σημειώνει τα ακόλουθα:
«Κύριε υπουργέ,
Με το άρθρο 9 παρ.6 του ν. 4071/2012, ρυθμίζονταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Ο.Τ.Α.
Στη ρύθμιση  υπάγονταν υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις που είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμες, έως τις 29/02/2012, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερέβαινε τις δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, όταν επρόκειτο για φυσικά πρόσωπα ή ατομικές επιχειρήσεις και εβδομήντα πέντε χιλιάδες (75.000)ευρώ, όταν επρόκειτο για νομικά πρόσωπα.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση έπρεπε να υποβληθεί στον Δήμο, μέχρι 14/10/2012.
Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα συμπολιτών μας για ρύθμιση  ληξιπρόθεσμων οφειλών, συμπολιτών μας που δεν υπήχθησαν στην ανωτέρω ρύθμιση, παρακαλούμε για μέριμνα ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν σε καθεστώς ρύθμισης.
Η πρωτοφανής οικονομική κρίση γνωρίζετε ότι πλήττει πολυεπίπεδα την Ελληνική οικογένεια και φυσικά και τους επαγγελματίες.  Γι’ αυτό διατυπώνουμε το αίτημα μας.
Θεωρούμε επιβεβλημένη τη θεσμική / νομική κατοχύρωση αυτού του αιτήματος, ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας να ανταποκριθούν θετικά στις υποχρεώσεις τους.  Άλλωστε, η ρύθμιση αυτή θα δώσει καλύτερες και ευνοϊκότερες προοπτικές για την είσπραξη των οφειλών από τους Δήμους.

  Ο Δήμαρχος
Ιωάννης Αλεξανδρής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.