Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Το στέγαστρο του γηπέδου της Νέας Μηχανιώνας


Με... σουρωτήρι, μοιάζει το στέγαστρο του γηπέδου της Ν.Μηχανιώνας, λόγω
των πολυκαρμπονικών φύλλων που καταστράφηκαν από τον δυνατό αέρα.
Στερεώθηκαν τα υπάρχοντα πολυκαρμπονικά φύλλα, στο στέγαστρο του δημοτικού γηπέδου της Νέας Μηχανιώνας, με αρκετά κενά όμως, καθώς κοστίζει η αντικατάσταση των φύλλων που είχαν καταστραφεί στις 3 Δεκεμβρίου 2012, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Ο δυνατός αέρας εκείνη τη μέρα αλλά και νωρίτερα, είχε αποκολλήσει κάποια μεγάλα πολυκαρμπονικά φύλλα από το  στέγαστρο του γηπέδου και με τη δύναμη που φυσούσε, τα πέταξε έξω, πάνω στο πεζοδρόμιο και στο κατάστρωμα του δρόμου, μπροστά στην είσοδο των γυμνασίων της Νέας Μηχανιώνας. Και ευτυχώς που ήταν ξημερώματα και ήταν κλειστά τα σχολεία ή δεν περνούσε κάποιος περαστικός εκείνη την ώρα, διαφορετικά θα θρηνούσαμε θύματα.
Το θέμα έφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, επισημαίνοντας ότι από το στέγαστρο του γηπέδου «με έναν δυνατό αέρα, έναν Βαρδάρη, θα φύγει οποιοδήποτε κομμάτι και μπορεί να κόψει το λαιμό κάποιου παιδιού». Και αναρωτήθηκε πόσο θα περιμένει ακόμη η διοίκηση του δήμου μέχρι να αντικαταστήσει  τα φύλλα του στεγάστρου. Επικαλέσθηκε μάλιστα και έγγραφο που είχε αποστείλει την 1η Οκτωβρίου η διοίκηση του «Ποσειδώνα» Μηχανιώνας ζητώντας από τη δημοτική αρχή την επίλυση του θέματος.
Σπασμένα πολυκαρμπονικά έξω από το γήπεδο της
Μηχανιώνας, μετά τον δυνατό αέρα της 3ης Δεκεμβρίου
Σε άλλο σημείο, ανέφερε και μία δήλωση του σημερινού αντιδημάρχου Τεχνικών, ο οποίος χαριτολογώντας είχε πει «θα το κάνουμε την άλλη εβδομάδα, πριν παίξει ο Αχιλλέας Περαίας».  Και ο κ. Μαυρομάτης παρατήρησε: «Έπαιξε και ο Αχιλλέας με τον Ποσειδώνα, έγιναν και άλλα παιχνίδια, αλλά δυστυχώς παραμένει η ίδια κατάσταση».

"Δεν υπάρχει κίνδυνος"
Απαντώντας ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γιάννης Τσακμάκας δήλωσε ότι κανείς δεν είναι πιο ευαίσθητος από τη διοίκηση του δήμου σ΄αυτά τα θέματα και πληροφόρησε το δημοτικό συμβούλιο ότι «εδώ και μέρες έχουν βιδωθεί όλα τα πολυκαρμπονικά φύλλα και πλέον δεν κινδυνεύει κανείς».  Προσθέτοντας ότι λόγω οικονομικής αδυναμίας του ΔΗΠΠΑΚΥΘ δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη τα κομμάτια που λείπουν ώστε να σκεπαστεί πλήρως το στέγαστρο. «Το ΔΗΠΠΑΚΥΘ είναι ένα μικρό νομικό πρόσωπο, η χρηματοδότησή του είναι μικρή, οι προμηθευτές μας αργούν να πληρωθούν και οι ίδιοι δυσκολεύονται να μας προμηθεύσουν υλικά, όπως τα πολυκαρμπονικά των 10 χιλιοστών τα οποία είναι ακριβά».
Για το ίδιο θέμα ο νέος πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Παναγιώτης Τροκάνας παρατήρησε ότι πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι τα γήπεδα είναι πάρα πολλά και η συντήρησή τους κοστίζει. «Αυτή τη στιγμή έχουμε 7 γήπεδα ποδοσφαίρου μεγάλα, έχουμε 7 γήπεδα βοηθητικά, έχουμε 3 κλειστά και άλλα 3 κλειστά σχολείων. Οι ζημιές κάθε τόσο στα γήπεδα αυτά είναι πάρα πολλές και το νομικό πρόσωπο δεν έχει τη δυνατότητα να προβαίνει άμεσα στην αποκατάσταση των ζημιών, γιατί δεν έχει τα δικά του συνεργεία», πρόσθεσε ο κ. Π.Τροκάνας.
Πάντως ανεξάρτητα από όλα αυτά, θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος για την άμεση συμπλήρωση του στεγάστρου στο γήπεδο της Ν.Μηχανιώνας, καθώς με τη βροχή ή τον δυνατό ήλιο δεν μπορεί κανείς να καθίσει στην κερκίδα για να παρακολουθήσει κάποιον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.