Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

"Το πιο προικισμένο πλάσμα του πλανήτη οι γυναίκες"


Μήνυμα προς τις γυναίκες με την ευκαιρία της 8ης Μαρτίου, παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, απηύθυνε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, υπογραμμίζοντας ότι σε ένα κόσμο, που, σχεδόν, τα πάντα είναι σχεδιασμένα να μεροληπτούν σε βάρος της, η γυναίκα είναι το πιο προικισμένο πλάσμα του πλανήτη!

Όπως αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Αλεξανδρής:
«Η περίοδος που διανύουμε δοκιμάζει πολύ έντονα την Ελληνική κοινωνία. Η γυναίκα από τη φύση της είναι πιο ευάλωτη από τον άντρα. Σωματικά δεν υπερτερεί…
Επίσης, μεταξύ των δύο φύλων, ισχύουν διαφορετικοί «κανόνες», τόσο στην πρόσβαση όσο και στην αγορά εργασίας. Το γυναικείο πνεύμα απουσιάζει από τα κέντρα οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων, η γυναικεία ανεργία αυξάνεται με αλματώδη ρυθμό, αφού απολύονται περισσότερες γυναίκες, ενώ η παρουσία τους σε διευθυντικές θέσεις χαρακτηρίζεται κάτι περισσότερο από ισχνή... Η πρόσβαση και συμμετοχή της στην εκπαίδευση δεν είναι ισότιμη, αν και έχει βελτιωθεί αρκετά.
Και μέσα στο σπίτι, όμως, δεν υπάρχει ίση κατανομή των οικογενειακών υποχρεώσεων και των ευθυνών. Σε ένα κόσμο, που, σχεδόν, τα πάντα είναι σχεδιασμένα να μεροληπτούν σε βάρος της, ξέρουμε όλοι πως η γυναίκα είναι το πιο προικισμένο πλάσμα του πλανήτη!
Αφοσίωση, δεκτικότητα, αγάπη… μερικά από τα κύρια γνωρίσματά της και δεν είναι τυχαίο που όλα είναι γένους θηλυκού!
Βασιστείτε στην καρδιά της αυτές τις δύσκολες στιγμές, κυρίως όμως, στη ΔΥΝΑΜΗ της ψυχής της και το ηθικό της, που καταφέρνει να μας κρατά ενωμένους ως ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και ΕΘΝΟΣ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΟΜΟΡΦΑΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.