Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Βροντερό "ΟΧΙ" κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική


Πάνω από 9.000 πολίτες από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έστειλαν βροντερό «ΟΧΙ» κατά της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, την ίδια ώρα που εκπαιδευτικοί και σπουδαστές διαδήλωναν κατά του σχεδίου «Αθηνά».

Κατά τη διάρκεια των δύο μαζικών κινητοποιήσεων, έκλεισαν ταυτόχρονα οι δύο βασικοί κυκλοφοριακοί άξονες της Θεσσαλονίκης, η Τσιμισκή και η Εγνατία και στη συνέχεια η Βενιζέλου και η παραλιακή λεωφόρος Νίκης, με αποτέλεσμα να σημειωθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της πόλης. .
Στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε κατά των μεταλλείων χρυσού στην Βόρεια Ελλάδα, συμμετείχαν περίπου 9.000 άτομα, τα οποία αρχικά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της ΧΑΝΘ και στη συνέχεια κινήθηκαν μέσω της Τσιμισκή προς το κέντρο. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν κάτοικοι της Χαλκιδικής αλλά και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, μέλη πολιτικών κινήσεων και οικολογικών οργανώσεων που εναντιώνονται στην επένδυση χρυσού, αντιεξουσιαστές και αντιπροσωπείες διαδηλωτών από το Κιλκίς και τη Θράκη.
Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, σύλλογοι ΕΛΜΕ και πρωτοβάθμια σωματεία, πήραν μέρος στο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, για τα προβλήματα της Παιδείας και κατά του σχεδίου «Αθηνά», που πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου με αποτέλεσμα να διακοπή η κυκλοφορία στην οδό Εγνατίας. 
Εξαιτίας των κινητοποιήσεων επικράτησε κυκλοφοριακό κομφούζιο. Έκλεισαν λόγω των δύο πορειών τόσο η Τσιμισκή όσο και η Εγνατία, ενώ η οδός Βασιλίσσης Όλγας είχε κλείσει από το ύψος της Μπότσαρη λόγω των πορειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.