Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

N.Παράσχου: "Βάζουν τρικλοποδιά στην ανάπτυξη του τόπου"

Για όλους και για όλα, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών», στη συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης στην εβδομαδιαία εκπομπή του δήμου Θερμαϊκού, η οποία μεταδίδεται από το δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM-100,6. Ο κ. Νίκος Παράσχου, εμφανίστηκε ενωτικός, δήλωσε υπέρμαχος της κοινής προσπάθειας για το καλό του δήμου και των πολιτών και στηλίτευσε τη μικρή ομάδα των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι, όπως είπε, «βάζουν τρικλοποδιά στην ανάπτυξη του τόπου».

Ο κ. Παράσχου, υπογραμμίζοντας ότι ασκεί τον έλεγχο της διοίκησης «όχι για να  κάνουμε αντιπολίτευση για λόγους μικροπολιτικής και ψηφοθηρίας», διατύπωσε τη θέση του για το πώς μπορεί να πάει μπροστά ο δήμος Θερμαϊκού. Καθώς, όπως είπε:
«Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην καλοπροαίρετη συνεργασία. Σήμερα, και λυπάμαι που το λέω, υπάρχει μία ευτυχώς πολύ μικρή ομάδα δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν να προτείνουν εποικοδομητικά, αλλά σκαρφίζονται και ανορθόδοξες μεθόδους  προκειμένου να βάλουν τρικλοποδιά, κατά την άποψή τους, στη διοίκηση του δήμου για να μην παράγει έργο, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η τρικλοποδιά μπαίνει στην ανάπτυξη του τόπου».
Απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου κ.Νάντιας Τάπρα ο επικεφαλής της «Κοινωνίας των Πολιτών», αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και τους δημότες, όπως:

-Για τις ρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου όσον αφορά την αυτοδιοίκηση: «Περιλαμβάνουν ρυθμίσεις  που είναι κατά γενική ομολογία απαράδεκτες. Αποτελούν ουσιαστικά τη χαριστική βολή  στην τοπική αυτοδιοίκηση η οποία έχει γίνει κατά τα τελευταία 3 χρόνια αποδέκτης αλλεπάλληλων καταστρεπτικών χτυπημάτων δια μέσου της συνεχούς μεταβίβασης αρμοδιοτήτων με ταυτόχρονη σημαντική μείωση των οικονομικών της δυνατοτήτων. Ωστόσο, έχω την απόλυτη βεβαιότητα ότι αν παραμερίσουμε τις μικροπολιτικές μας επιδιώξεις και συνεργαστούμε όλοι μαζί, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου μας και  των δημοτών μας, μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

-Για τον Καλλικράτη: «Δυστυχώς ο Καλλικράτης όπως ψηφίστηκε και εφαρμόζεται μέχρι σήμερα, ήρθε να ενισχύει περαιτέρω το πολύπλοκο και πολυσύνθετο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των ΟΤΑ. Ένα πλαίσιο το οποίο με τη σημερινή του μορφή αποτελεί σημαντική τροχοπέδη στην αποτελεσματική λειτουργία των δήμων». Και ανέφερε ως παράδειγμα τις πολλές επιτροπές και συμβούλια  που προβλέπονται  και καθιστούν δυσκίνητη τη λειτουργία του δήμου. Προτείνοντας την κατά το δυνατόν απλοποίηση των διαδικασιών τόσο σε θεσμικό, όσο και σε λειτουργικό επίπεδο.

-Για τη Βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη:  «Θεωρώ ότι τόσο στο οδικό δίκτυο, όσο και στο φωτισμό πρέπει να υπάρχει μία συνεχής ανάπτυξη. Υπάρχουν πολλά περιθώρια εξέλιξης στη συντήρηση αυτών των δικτύων. Νομίζω ότι σε αυτό το κομμάτι έχουμε μείνει πίσω συγκριτικά με τους άλλους δήμους»

-Για την καθαριότητα:   «Οι προσλήψεις στους δήμους είναι μηδενικές, οι δίμηνες συμβάσεις έχουν σχεδόν απαγορευθεί, σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των δήμων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καθημερινής λειτουργίας.. ..  Μπροστά στη νέα πραγματικότητα που δημιουργήθηκε και προκειμένου ο δήμος να είναι αποτελεσματικός στην αποκομιδή των απορριμμάτων, η μόνη εφικτή λύση είναι  να δοθεί ένα σημαντικό κομμάτι σε μία ιδιωτική εταιρεία  που θα συνεργάζεται με τους εναπομείναντες υπαλλήλους του δήμου».

-Για την προσέλκυση επισκεπτών: «Ο τουρισμός είναι η σφραγίδα του δήμου Θερμαϊκού. Και οι επιχειρηματίες από την πλευρά τους θα πρέπει να βοηθήσουν μειώνοντας τις τιμές. Έχουμε απέναντί μας ένα εκατομμύριο πελάτες. Πρέπει να δώσουμε το κίνητρο στους Θεσσαλονικείς με τις τιμές και με την άψογη εμφάνιση του χώρου μας και τη συμπεριφορά μας απέναντί τους, να τους φέρουμε εδώ για να γνωρίσουν την περιοχή μας καιθ να αισθανθούν άνετα».

-Για τον αθλητισμό: «Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι έχω πολλά παράπονα και σαν παράγοντας του αθλητισμού στον τόπο μας από τη διοίκηση. Υπάρχει θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης στα κλειστά γυμναστήρια. Πρέπει να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά να αθλούνται. Ευτυχώς για μας φέτος βοήθησε ο καιρός αλλά τα προηγούμενα χρόνια είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Το ΔΗΠΠΑΚΥΘ κάνει εξαιρετική δουλειά και νομίζω ότι είναι το καλύτερο κομμάτι του δήμου.

-Για ύδρευση και αποχέτευση: «Είχαμε προβλέψει στο πρόγραμμά μας την αντικατάσταση του δικτύου αμιάντου στην Επανομή, σε όλο τον κεντρικό ιστό, στη Μηχανιώνα, μέρος του κεντρικού ιστού καθώς και στους Ν.Επιβάτες και στην Αγία Τριάδα. Το δίκτυο είναι πεπαλαιωμένο με αρκετές διαρροές και η μικρή διατομή των σωληνώσεων δημιουργεί πρόβλημα στην πίεση του νερού και στην επάρκειά του. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανοιχτό πρόγραμμα ΕΣΠΑ και συνεργάζομαι με τη διοίκηση για την οριστική ένταξή του. Όσον αφορά την αποχέτευση, το μεγάλο πρόβλημα που έχει ο τέως δήμος Επανομής, νομίζω ότι θα λυθεί οριστικά. Κι εδώ πρέπει να τονίσω ότι η διοίκηση έκανε έργο στο κομμάτι αυτό».  
Σε άλλα σημεία ο κ. Παράσχου ανέφερε ότι οι 192 υπάλληλοι τους οποίους διαθέτει ο δήμος Θερμαϊκού, είναι σχετικά λίγοι σε σύγκριση με το δήμο Θέρμης που έχει 245 υπαλλήλους και το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη που διαθέτει 357 υπαλλήλους. Για να προσθέσει ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία ο Γενικός Διευθυντής του δήμου να είναι και πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των υπαλλήλων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.