Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις 11-15 Φεβρουαρίου


Με το σύνθημα «Τα μάτια σας, σαν τα...μάτια σας!», η Ελληνική Ομοσπονδία Οφθαλμολογικών Εταιριών και οι Γιατροί του Κόσμου ξεκινούν εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό, θα  προσφέρονται στους Θεσσαλονικείς δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις το πενθήμερο 11- 15 Φεβρουαρίου..

«Οι δωρεάν εξετάσεις στοχεύουν στον έλεγχο σοβαρών νοσημάτων πουμπορεί να οδηγήσουν σε τύφλωση, όπως το γλαύκωμα, η παιδική αμβλυωπία, οι παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, όπως η διαβητικήαμφιβληστροειδοπάθεια και η αποκόλληση, οι παθήσεις της ωχράς κηλίδας, οι διαθλαστικές ανωμαλίες κλπ», επισήμανε σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή την καμπάνια, ο Νικόλαος Κοζέης, χειρουργός οφθαλμίατρος, παιδοοφθαλμίατρος και πρόεδρος της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος. Εξάλλου, όπως πρόσθεσε, «ο μεγαλύτερος φόβος μετά από αυτόν του θανάτου είναι της τύφλωσης. Σε όλο τον κόσμο 200 εκ. άνθρωποι έχουν προβλήματα όρασης, εκ των οποίων τα 45 εκ. είναι τυφλοί και ανάμεσά τους τα 1,5 εκ. είναι παιδιά. Ανευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, θα μειωθούν τα περιστατικά τύφλωσης».
Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν εξετάσεις
Οσοι Θεσσαλονικείς ενδιαφέρονται, μπορούν να συμμετάσχουν στις εξετάσεις, στο πλαίσιο της πανελλαδικής καμπάνιας «Μαζί βλέπουμε τη ζωή ομορφότερη», χωρίς να χρειάζεται να κλείσουν ραντεβού.
Οι εξετάσεις θα γίνονται στις 11 και 12 Φεβρουαρίου, στο πολυιατρείο των Γιατρών του Κόσμου, στην Ιωνος Δραγούμη 65, στις 09:00-13:30.
Στις 13 Φεβρουαρίου, γιατροί θα εξετάζουν τους πολίτες που θα επισκεφτούν το 2ο ΚΑΠΗ του δήμου Θεσσαλονίκης, στην οδό Λαγκαδά 35στις 09:00-13:30).
Στις 14 Φεβρουαρίου, οι προληπτικές εξετάσεις θα γίνονται στο 3ο ΚΑΠΗ,στην Μόσχου 9, στην Ανω Πόλη, στις 09:00-13:30).
Την τελευταία μέρα της εκστρατείας στη Θεσσαλονίκης, στις 15 Φεβρουαρίου, οφθαλμολογικές εξετάσεις θα διενεργούνται στο 4ο ΚΑΠΗ,στην Λαμπράκη 42, στις 09:00-13:30.

Η πρόληψη μπορεί να σώσει από την τύφλωση
Ο προληπτικός έλεγχος των ματιών σώζει πολλούς από την τύφλωση, γι΄αυτό και αποκτά τεράστια αξία ο τακτικός έλεγχος για παθήσεις πουμπορεί να στερήσουν ακόμα και την πολύτιμη για όλους όραση. «Το γλαύκωμα είναι από τις συχνότερες αιτίες τύφλωσης και εμφανίζεται αργά και χωρίς συμπτώματα. Επομένως,  είναι απαραίτητη η προληπτικήμέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης μετά το 45ο έτος της ηλικίας. Ευτυχώςμπορεί να τεθεί υπό έλεγχο μόλις γίνει διάγνωση, συνήθως με σταγόνες και σπανιότερα με λέιζερ ή επέμβαση», τόνισε ο χειρουργός οφθαλμίατρος, συντονιστής διευθυντής του οφθαλμολογικού τμήματος του νοσοκομείου «Αγιος Δημήτριος» στη Θεσσαλονίκη Αλέξανδρος Πολυχρονάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.