Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

O "Aγγελιοφόρος" για τα δημοτικά τέλη Θερμαϊκού


Οι θέσεις της διοίκησης και της αντιπολίτευσης για την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού σχετικά με τα δημοτικά τέλη, παρουσιάζονται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος». Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη σε ορισμένες δημοτικές ενότητες προχωρά ο δήμος Θερμαϊκού για το 2013, κατόπιν σχετικής απόφασης της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου. Η αύξηση φτάνει στο 2,7% για τις κατοικίες στον πρώην δήμο Θερμαϊκού (Περαία, Νέοι Επιβάτες, Αγία Τριάδα) και τη δημοτική ενότητα Μηχανιώνας (Νέα Μηχανιώνα, Κερασιά και Αγγελοχώρι), ενώ μειώνονται ελαφρώς στη δημοτική ενότητα Επανομής.
Ωστόσο, σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Αλεξανδρή, εάν συμψηφίσει κανείς τη μείωση του φόρου, στη δημοτική ενότητα Μηχανιώνας μειώνονται επίσης τα τέλη. Ετσι, σύμφωνα με το δήμαρχο, σε τελικές τιμές, μια κατοικία θα πληρώνει στον πρώην δήμο Θερμαϊκού 2,46 ευρώ ανά τ.μ. (αύξηση κατά ένα ευρώ περίπου για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ.), στη Μηχανιώνα επίσης 2,46 ευρώ ανά τ.μ. (από 2,55 ευρώ το τ.μ.) και στην Επανομή 2,75 ευρώ ανά τ.μ.
Τα καταστήματα
Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα και τους λοιπούς επαγγελματικούς χώρους, η αύξηση φτάνει στο 15,5% για τον πρώην δήμο Θερμαϊκού (όπου αυξάνεται επίσης κατά 20% ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων) και στο 2% στη Μηχανιώνα.
«Σε μια εποχή στην οποία η οικονομική κρίση αγγίζει πλέον τους πάντες και όλοι οι δήμοι προχωρούν, αν όχι σε μειώσεις, τουλάχιστον σε πάγωμα των δημοτικών τελών για το 2013, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού αυξάνει τα τέλη. Μάλιστα, οι αυξήσεις αυτές ξεπερνούν συμψηφιστικά από τις αρχές του 2011 το 27% για τις κατοικίες στον πρώην δήμο Θερμαϊκού, το 20% στις κατοικίες στη δημοτική ενότητα Μηχανιώνας και 16,5% στο Μεσημέρι», τονίζει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαυρομάτης.
Ο κ. Αλεξανδρής αποδίδει αυτές τις αυξήσεις στην προσπάθεια εξίσωσης και ενοποίησης των ανταποδοτικών τελών σε όλες τις ενότητες του νέου δήμου Θερμαϊκού, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης». Παράλληλα, αποφασίστηκαν ελαφρύνσεις κατά 35% σε πολύτεκνους και ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

1 σχόλιο:

  1. τα πλακακια που σπαζουν τα αυτοκινητα στον "πεζοδρομο" της παραλιας ποιος θα τα πληρωσει κυριε Αλεξανδρή? σαν δεν ντρεπεστε λιγακι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.