Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

H αιθαλομίχλη και ο καπνός του τσιγάρου


Μας «έπρηξαν» τις τελευταίες μέρες διάφορα ΜΜΕ με την αιθαλομίχλη και τα αιωρούμενα σωματίδια και το νέφος πάνω από την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, επειδή οι φτωχοί συμπατριώτες μας καίνε ξυλόσομπες και τζάκια για να ζεσταθούν. Και νοιάζονται για τη «ρύπανση της ατμόσφαιρας» περισσότερο απ΄ότι ενδιαφέρονται για τις ευθύνες των κυβερνώντων που κατάντησαν το πετρέλαιο είδος πολυτελείας και ευμάρειας.

Την απάντηση, την έδωσε σήμερα το πρωϊ, μιλώντας στην τηλεόραση του Mega, ο καθηγητής της πνευμονολογίας κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, τονίζοντας ότι νοιαζόμαστε για την αιθαλομίχλη και όχι από το «ντουμάνι» που επικρατεί στις καφετέριες, τα εστιατόρια και τα κέντρα διασκέδασης, όπου εκεί ο καπνός από τα τσιγάρα που καπνίζουν κάποιοι θεριακλήδες είναι 8 και 10 φορές περισσότερος και πιο επικίνδυνος για τον ανθρώπινο οργανισμό, απ΄ότι ο καπνός που εκλύεται από τις καμινάδες των σπιτιών.
Την απόγνωση των κατοίκων, που για να ζεστάνουν τα παιδιά τους ή τους γέροντες γονείς τους αναγκάζονται να καταργήσουν σχεδόν το καλοριφέρ και να καίνε ξυλόσομπες και τζάκια για να ζεσταθούν, την περιέγραψε εύγλωττα, μιλώντας στον ίδιο κανάλι, ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, όταν ανέφερε πως δεν προλαβαίνουν οι υπάλληλοι του δήμου να κλαδέψουν κάποιο δέντρο και αμέσως σπεύδουν πολίτες να πάρουν τα κλαδιά για να τα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ζεσταθούν.  

2 σχόλια:

  1. καλο θα ηταν ο κ.μπεχρακης να σχολιαζε γιατι οδηγηθηκαμε σ αυτη την κατασταση(στο περιβαλλον κλπ).Στη τελικη τους θεριακληδες στις καφετεριες τα μπουζουκομαγαζα ή οπου αλλου ,μπορεις να τα αποφυγεις!το να παγωνεις ομως το εχουν επιβαλει οι μνημονιακοι κυβερνωντες ,απο τους οποιους ουκ ολιγον εχει ωφεληθει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τόσα χρόνια που όλοι σχεδόν χρησιμοποιούσαν ξύλα (για θυμηθείτε πότε πρωτοεμφανίστηκαν οι σόμπες πετρελαίου ;)δεν είχαμε αυτά τα σοβαρά προβλήματα υγείας .... τώρα που έχασε το κράτος έσωδα από τις βλακίες του ξαφνικά θυμήθικε την υγεία μας ... την οποία φυσικά δεν λαμβάνει υπ' όψιν του σε καμία από τις ενέργειές του .... ΤΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.