Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ο Κ.Κούτουκας

Έμπειρο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Προεδρείο του δήμου
Νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, εκλέχθηκε το μεσημέρι ένα έμπειρο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Κωστής Κούτουκας, πρώην  δήμαρχος Μηχανιώνας και αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών στη διοίκηση Αλεξανδρή. Ο κ. Κούτουκας, στους 31 δημοτικούς συμβούλους που πήραν μέρος στην ψηφοφορία, έλαβε 18 ψήφους υπέρ, 12 ψήφισαν λευκό ή κατά και βρέθηκε και ένα άκυρο.

«Θα προσπαθήσω να είμαι πρόεδρος όλων και να διασφαλίσω την εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και την ταχύτατη εφαρμογή των αποφάσεών του», δήλωσε ο κ.Κούτουκας.
Τον κ. Κούτουκα πρότεινε για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής,  αναφέροντας ότι αυτό αποφασίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας.
Φαίνεται πάντως ότι υπήρξαν κάποιες διαρροές στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας και 2-3 σύμβουλοι της παράταξης «Θερμαϊκός για όλους», λειτουργώντας με προσωπικές στρατηγικές να μην ψήφισαν τον κ. Κούτουκα, παρά το γεγονός ότι στην προσυνεδρίαση της παράταξης, την περασμένη Πέμπτη, είχαν ταχθεί ομόφωνα υπέρ της υποψηφιότητάς του. Μάλιστα, στον προθάλαμο της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρονταν και τα ονόματα των συμβούλων που δεν πρέπει να πειθάρχησαν στην απόφαση της παράταξής τους. Πάντως, οι 18 ψήφοι που έλαβε ο νέος πρόεδρος, αποτελούν μία ισχυρή πλειοψηφία, που του δίνει τη δυνατότητα να ασκήσει αποφασιστικά τα καθήκοντά του μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2014.

Αντιπρόεδρος και Γραμματέας
Στις ίδιες δημαιρεσίες, αντιπρόεδρος, επανεκλέχθηκε η σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Ειρήνη Παπαμιχαήλ, με 20 ψήφους υπέρ και 11 λευκά ή κατά.
Για τη θέση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, εκλέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μπροστά Μαζί», κ. Βαγγέλης Κουκουρίγκος, που έλαβε 21 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 10 ψηφοδέλτια λευκά ή κατά. Πρόθεση να είναι υποψήφιος, είχε εκδηλώσει και ο κ. Αντ.Ζαβέρκος, όμως στην ψηφοφορία που έγοινε μεταξύ των συμβούλων των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, πλειοψήφισε ο κ. Κουκουρίγκος που στη συνέχεια εκλέχθηκε πανηγυρικά στο αξίωμα του Γραμματέα.

Οικονομική Επιτροπή
Για την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θερμαϊκού, εκλέχθηκαν από την παράταξη της πλειοψηφίας οι σύμβουλοι Γιάννης Βασιλειάδης, Χρήστος Βογιατζής, Γιάννης Βογιατζής, Ευτυχία Ζαριφέ και Παναγιώτης Τροκάνας,  από την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης οι Γιάννης Μαυρομάτης και Παρθένα Παπαδοπούλου και από τις υπόλοιπες παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης ο Νίκος Παράσχου.  Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, θα είναι από την πλειοψηφούσα παράταξη οι Βασίλης Αθανασιάδης, Κώστας Τροκάνας και Πάρις Πεντούσης. 
Ψηφολέκτες στη σημερινή ψηφοφορία ήταν ο κ. Παναγιώτης Τροκάνας από την παράταξη της πλειοψηφίας και η κυρία Παρθένα Παπαδοπούλου από την αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.