Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Ο Απ.Τζιτζικώστας νέος Περιφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά την οριστική απομάκρυνση από τη θέση αυτή του Παναγιώτη Ψωμιάδη, λόγω της εμπλοκής του με τη δικαιοσύνη.

Στην μυστική ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των 50 μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που ανήκουν στην παράταξη Ψωμιάδη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος αποτελούσε και την επιλογή του Αντώνη Σαμάρα, έλαβε  33 ψήφους, έναντι 17 ψήφων του Διονύση Ψωμιάδη, που ήταν υποψήφιος στη θέση του αδελφού του. Ο τρίτος μέχρι χτες υποψήφιος,  Θεοχάρης Αποστολίδης, λίγο πριν την ψηφοφορία απέσυρε την υποψηφιότητά του, κι έτσι αναμετρήθηκαν ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Διονύσης Ψωμιάδης.  
Πριν ακόμη γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης  αποχώρησε από τον χώρο όπου διεξάγονται οι εκλογές, δηλώνοντας: «O Ψωμιάδης δεν τελείωσε. Καλή επιτυχία στον Απόστολο. Προέχει η ενότητα της παράταξης». Κατά την αποχώρηση, τον ακολουθούσε ο αδελφός του  Διονύσης Ψωμιάδης.


Απ.Τζιτζικώστας: «Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν»
Μετά την εκλογή του στη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην πρώτη του δήλωση, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε:
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα γυρίζει σελίδα. Κρατάμε τα καλά, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν. Ενωμένοι όλοι οι σύμβουλοι, όλη η ομάδα θα δουλέψουμε σκληρά και θα φέρουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για τους πολίτες. Θα δώσουμε μάχη απέναντι στα προβλήματα και μόνο».


Η διαδικασία εκλογής
Η διαδικασία εκλογής καθυστέρησε καθώς ο Παναγιώτης Ψωμιάδης απηύθυνε στην ουσία αποχαιρετιστήριο λόγο στην ομάδα του, λόγο στον οποίο άφησε  αιχμές εναντίον της ΝΔ και του  Απόστολου Τζιτζικώστα.
Ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για «προδοσία» και «αχαριστία» τη ΝΔ απέναντι του λέγοντας πως στο παρασκήνιο λειτούργησε υπερ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα στον οποίο στη συνέχεια καταλόγισε «αλαζονεία» .
Είπε ακόμη ότι ο ίδιος είχε το δικαίωμα να ορίσει ως διάδοχο του στην περιφέρεια τον αδελφό του Διονύση Ψωμιάδη.
Στην ομιλία του ο Απόστολος Τζιτζικώστας αρνήθηκε να σηκώσει το γάντι, και εμφανίστηκε ενωτικός χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση που κήρυξε έκπτωτο τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ενώ τάχθηκε υπέρ της ενότητας της παράταξης την οποία όπως είπε «θέλει να υπηρετήσει». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.