Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Καλύτερη οργάνωση χρειάζονταν ο "Παραμυθόκοσμος"


Τώρα που τερματίστηκε η λειτουργία του «Παραμυθόκοσμου» και διαλύθηκαν τα περίπτερά του, μπορούμε να πούμε τις ενστάσεις μας για τη διοργάνωση. Η οποία θεωρούμε ότι ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών που είχαν οι επαγγελματίες της Νέας Μηχανιώνας, όταν έδιναν χρήματα για το στήσιμo της. Γιαυτό υπάρχουν και αρκετές γκρίνιες, όπως μάθαμε.

Στηρίξαμε από την αρχή την προσπάθεια και παρά τις αντιρρήσεις που είχαμε για τον τρόπο που στήθηκε ο «Παραμυθόκοσμος», δεν τις διατυπώσαμε δημόσια, ακριβώς για να μην προκαλέσουμε ζημιά στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μηχανιώνας. Τώρα όμως που έπεσε η αυλαία, μπορούμε να πούμε ότι διακρίνονταν από  ερασιτεχνισμό το όλο στήσιμο του. Αν και δικαιολογούμε τις παραλείψεις στον τρόπο οργάνωσης, αποδίδοντάς τες στην έλλειψη πείρας των διοργανωτών.
Επειδή λειτουργούν ακόμη, μέχρι και την προσεχή Κυριακή, κάποιες αντίστοιχες «Παραμυθουπόλεις» σε αρκετούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, θα προτείναμε στους διοργανωτές να τις επισκεφθούν, ώστε να συγκρίνουν αλλά και να αποκομίσουν εμπειρία για την επόμενη χρονιά.  Καθώς ο «Παραμυθόκοσμος», με ένα καλύτερο στήσιμο και μία πιο φροντισμένη διοργάνωση, θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών όχι μόνο από τον υπόλοιπο δήμο Θερμαϊκού αλλά και άλλες περιοχές του νομού. Κι αυτός φυσικά ήταν και ο στόχος των καταστηματαρχών της Μηχανιώνας, όταν αποφάσιζαν να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή.   

7 σχόλια:

  1. κ κουζινοπουλε ελατε με 5000χιλ ευρο και χωρις την στηριξη του δημου να το οργανωσετε καλυτερα οσον αφορα εσας λυπαμαι γιατι γιναται υποχειριο καποιον λουκουματσηδων κ ερασιτεχνων ταβερνιαρηδων οσον αφορα την οργανωση με 95τις εκατο επυτιχια βαση προγραμματος και 2500 επισκεπτες παιδια χωρις να υπολογισουμε τους γονεις συνολο 4500επισκεπτες τωρα για τα αλλα χωρια τα οργανωσαν δημοι και τα πληρωσαν αδρα στη θεση σας θα επικροτουσα μια προσπαθεια 8 ατομων του συμβ επαγγελματιων μηχανιωνας που στη δυσκολη αυτη εποχη που διανιουμε εδωσαν μια ελπιδα χαρας και αισιοδοξιας για απανεκινηση της τοπικης οικονομιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα εσείς τον ευχαριστησατε τον δήμο για την βοήθεια του τώρα τι συμβαίνει; μέχρι κ ζουμπες σας έστειλε κ συντριβάνια σας άναψε κ φωτα είχατε...δλδ με 5000 ακόμαθα το κάνατε τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ευχαριστησαμε για τα αυτονοητα την πλατεια τον φωτισμο το συτριβανη και καναμε παπαδες με τα 5000ευρο αλλα καλα το πας δες ποιος κριβεται πισω απο το δαχτυλοτου και μετα κανα τσα

      Διαγραφή
  3. Τι θα πει τσα; Γιατί δεν λέτε ότι μοιραστηκατε τα λεφτα με τους τοπικούς άρχοντες του δήμου κ μας κοροϊδεύετε; Μαλλον δεν εγινε καλή μοιρασιά κ τώρα τους κραζετε κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά δεν ξέρεις τι σου γίνεται... Μη λες ο'τι κατεβάζει το άδειο σου κεφάλι γιατί θα εκτεθείς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κ. Κουζινόπουλε,
    Αν και μας παραθέτετε στο κάτω μέρος του blog το βιογραφικό σας για να μας γνωστοποιήσετε το ΄΄μέγεθος΄΄ της δημοσιογραφικής σας υπόστασης, το μόνο δυστυχώς που διακρίνουμε είναι το ΄΄μέγεθος΄΄ του ερασιτεχνισμού που διακρίνει τον τρόπο και την ποιότητα της γραφής του άρθρου σας το οποίο βασίζεται σε ανακρίβειες και ΄΄κουτσομπολιά΄΄. Όσο για την προσωπική σας άποψη, που είναι βεβαίως δεκτή, ελπίζουμε να μην είναι κατευθυνόμενη.
    Ας το πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Μάλλον ζείτε σε κάποιο άλλο κόσμο, παράλληλο με τον δικό μας, διότι αυτά που γράφετε δεν έχουν καμία απολύτως υπόσταση. Ούτε σωστά ενημερωμένος είστε, γιατί αν ήσασταν θα βλέπατε ότι υπήρξαν πολλοί επαγγελματίες που μας στήριξαν με χορηγίες ακόμα και μερικές ημέρες μετά την έναρξη. Ουδεμία ΄΄γκρίνια΄΄ υπήρξε για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και έπειτα από πολλές συνομιλίες που είχαμε με μέλη μας και μη, το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας ήταν πέρα από τις προσδοκίες όλων. Και όταν λέμε όλων, εννοούμε των επισκεπτών που μας τίμησαν με την παρουσία τους, των επαγγελματιών που χωρίς την βοήθειά τους τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και φυσικά του Δήμου.
    Χαιρόμαστε που μας συγκρίνετε με άλλα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, το κόστος των οποίων ξεπερνάει το δεκαπλάσιο του δικού μας και θα σας συμβουλεύαμε να πάτε μία βόλτα σε όλα τα χωριά που έχουν απομείνει και να κάνετε ένα ρεπορτάζ αποτελεσματικότητάς τους σε σχέση με το κόστος και βέβαια σε σχέση με το ποιοι τα διοργάνωσαν.
    Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό Ν.Μηχανιώνας ήταν αποκλειστικά μία πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μηχανιώνας την οποία έκανε πράξη εν μέσω της άσχημης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνει όλος ο κόσμος, δίνοντας σε όλους το μήνυμα ότι δεν χρειάζονται υπέρογκα ποσά για να βελτιώσουμε την ζωή μας έστω και για 13 ημέρες. Σαν έγκριτος δημοσιογράφος, αυτό είναι το μήνυμα που θα έπρεπε να προβάλετε και όχι να μας ΄΄χτυπάτε΄΄ με ανακρίβειες και με ανούσιες προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν αντιλαμβανόμαστε το λόγο ενός τόσο μεγάλου εκνευρισμού του συντάκτη του τελευταίου σχολίου και της κακεντρέχειας περί της «δημοσιογραφικής υπόστασης» μας. Εάν θεωρεί ότι οι δημοσιογράφοι είναι μόνο για να επικροτούν κάθε ενέργεια όσων ασχολούνται με τα κοινά, χωρίς να ασκούν κριτική και να εντοπίζουν τα κακώς κείμενα, μάλλον απευθύνθηκε σε λάθος διεύθυνση.
    Μπράβο στο Σύνδεσμο Επαγγελματοβιοτεχνών για την πρωτοβουλία να στήσει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό. Ήμασταν από τους πρώτους που επικροτήσαμε την απόφαση και με αναρτήσεις μας διαφημίσαμε το γεγονός. Από κει και πέρα όμως, πρέπει να δεχτούν όλοι ότι η διοργάνωση δεν ήταν και η καλύτερη. Και αν δεν έφταναν τα χρήματα που συγκέντρωσε ο σύλλογος από τα μέλη του για το σκοπό αυτό, θα μπορούσε να αποτανθεί σε άλλους φορείς, στο δήμο, στην Περιφέρεια ή σε χορηγούς, ώστε συγκεντρώνοντας περισσότερα χρήματα να λειτουργήσει ένας καλύτερος «Παραμυθόκοσμος». Εάν τώρα αυτά, αποτελούν «ανούσιες προτάσεις» και «ανακρίβειες», θα το κρίνουν σε τελευταία ανάλυση οι αναγνώστες.
    Επομένως, αντί κάποιοι να βγάζουν αυτάρεσκα συμπεράσματα ότι «το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν πέρα από τις προσδοκίες όλων», καλό θα είναι να σηκώσουν τα μανίκια και από τώρα να αρχίσουν τις προετοιμασίες για την επόμενη διοργάνωση. Ο «Παραμυθόκοσμος» πρέπει να γίνει θεσμός για τη Νέα Μηχανιώνα. Όμως, όπως επισημαίναμε και στην πρώτη μας ανάρτηση, με ένα καλύτερο στήσιμο και μία πιο φροντισμένη διοργάνωση. Αυτό είναι το ζητούμενο. Και η επισήμανση αυτή δεν αποτελεί ούτε «ανακρίβεια», ούτε «κουτσομπολιό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.