Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Κλίμα συναίνεσης στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού


Κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας μεταξύ όλων των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, επικράτησε κατά τη σημερινή πρώτη για το 2013 συνεδρίασή του, γεγονός που δίνει ελπίδες για μία καλύτερη πορεία του δήμου στον επόμενο ενάμιση χρόνο που απομένει μέχρι τις δημοτικές εκλογές του 2014.

Η αρχή, έγινε με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο πριν την εκλογή του νέου προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, αφού ευχήθηκε  Χρόνια Πολλά, ανέφερε ότι στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος –« τις χειρότερες από ποτέ οικονομικές δυσκολίες», όπως χαρακτηριστικά είπε-  θα πρέπει στο δήμο να υπάρχει περισσότερη κατανόηση, αλληλοβοήθεια και συνεκτικότητα.
«Γνωρίζουμε όλοι καλά ότι αλλιώς γυρίζει ο τροχός με έναν μόνο και αλλιώς με όλους μαζί», είπε ο κ. Αλεξανδρής. Παρατηρώντας ότι μετά τον σημερινό αγιασμό των υδάτων θα πρέπει να αποβληθούν και όλες οι αδυναμίες.  «Ας μη περιμένουμε την βοήθεια και την αλλαγή μόνο από τους άλλους. Χρειάζεται να κάνουμε αυτοκριτική ο καθένας. Και να αποφασίσουμε ότι για να πάμε μπροστά, απαιτείται εργατικότητα, αλτρουϊσμός, ηθικότητα και ειλικρίνεια, αφήνοντας στην άκρη τον αυταρχισμό και τις όποιες αδυναμίες μας».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο δήμαρχος Θερμαϊκού επισήμανε ότι όσοι ασχολούνται με την πολιτική, σε πανελλαδικό ή τοπικό επίπεδο, θα πρέπει να λειτουργούν όχι στη βάση κομματικών, παραταξιακών ή προσωπικών στρατηγικών, αλλά με γνώμονα την εξυπηρέτηση του συνόλου. «Γιαυτό μας επέλεξαν οι πολίτες κι αυτό θα εκτιμήσουν στο τέλος της θητείας μας. Ας καταλάβουν λοιπόν όλοι ότι οι παλαιοκομματικές και λαϊκίστικες τακτικές δεν έχουν πλέον καμία πέραση», κατέληξε ο κ. Αλεξανδρής.

Μαυρομάτης: «Θα βοηθήσουμε όπου χρειαστεί»
Στη δική του σύντομη παρέμβαση, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης, μετά τις ευχές του για «Καλή Χρονιά», απαντώντας διαβεβαίωσε για τη συνεργασία της παράταξής του προκειμένου να λειτουργήσει καλύτερα ο δήμος πρτος όφελος των δημοτών και του τόπου.
«Σχετικά με το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αλεξανδρής, να είναι βέβαιοι ότι όπου χρειαστεί η βοήθειά μας, αυτή θα δοθεί απλόχερα σ΄αυτή την επανεκκίνηση που έχει ανάγκη ο δήμος Θερμαϊκού και οι δημότες μας», ήταν η παρατήρηση του κ. Μαυρομάτη. Για να προσθέσει ότι πρέπει να υπάρξει συνοχή αλλά και να εγκαταλειφθούν επιζήμιες πρακτικές του παρελθόντος. «Γεγονότα, όπως οι αποκλεισμοί της αντιπολίτευσης από επιτροπές και γενικά τις δραστηριότητες του δήμου, δεν πρέπει να ξαναεμφανιστούν», δήλωσε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης.
Την ανάγκη να υπάρξει κλίμα συναίνεσης, έδειχναν να ενστερνίζονται και οι επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, καθώς δεν έφεραν αντίρρηση στις ομιλίες του κ. Αλεξανδρή και του κ. Μαυρομάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.