Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Στα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού 17 Μηχανιώτες νέοι, για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό κατά τον καθαγιασμό των υδάτων


O νεαρός ηλεκτρολόγος Κώστας Καρύδας, ήταν ο τυχερός που ανέσυρε τον Τίμιο Σταυρό, από τα παγωμένα νερά του Θερμαϊκού, κατά την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων, που έγινε το πρωϊ στη Νέα Μηχανιώνα.

Παρά το πολικό ψύχος που επικρατούσε, τον παγωμένο αέρα που έπνεε και τον κυματισμό της θάλασσας, 17 Μηχανιώτες νέοι έπεσαν στο νερό για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό και όλοι μαζί αγκαλιασμένοι και ενωμένοι, σα να ήταν όλοι τους νικητές, χαίρονταν για την επιτυχία του Κ.Καρύδα αλλά και τον καθαγιασμό του νερού.
Λόγω των πολύ άσχημων καιρικών συνθηκών, για πρώτη φορά φέτος η μηχανότρατα, από την οποία παραδοσιακά γίνεται η ρίψη του Τίμιου Σταυρού, δεν ξανοίχθηκε στον κόλπο της Ν.Μηχανιώνας, όπως κάθε χρόνο, αλλά για λόγους ασφαλείας, παρέμεινε δεμένη στην παλιά σκάλα, οπότε και οι βουτηχτές δεν χρειάστηκε να διανύσουν μεγάλη απόσταση κολυμπώντας για να πιάσουν το Σταυρό.
Νωρίτερα, το πρωί της Κυριακής των Θεοφανίων, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, τελέστηκε η θεία λειτουργία και ο μέγας αγιασμός, παρουσία του δημάρχου Θερμαϊκού, κ.Γιάννη Αλεξανδρή, του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου  κ. Κωστή Κούτουκα, της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Ν.Μηχανιώνας κ.Μαρίας Λιόλιου, του προέδρου του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Γιάννη Τσακμάκα, πολλών δημοτικών και τοπικών συμβούλων, καθώς επίσης και πλήθους κόσμου, που αψήφησε τις άσχημες καιρικές συνθήκες.  
Στη συνέχεια, όλοι μαζί, με επικεφαλής τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης και την μπάντα του Δήμου να παιανίζει, κατευθύνθηκαν στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, όπου επιβιβάστηκαν στη μηχανότρατα του κ. Δημήτρη Νταουλτζή, προέδρου της πανελλήνιας Ένωσης Πλοιοκτητών Μέσης Αλιείας, από όπου  έγινε και η ρίψη του Τίμιου Σταυρού για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.