Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Διακόπτονται τα προγράμματα "άθλησης για όλους" στο δήμο Θερμαϊκού - Στον "αέρα" μένουν 1.180 αθλούμενοι

Ως «βόμβα», έπεσε στο δήμο Θερμαϊκού η είδηση ότι το τμήμα αθλητισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ, διακόπτει τα προγράμματα «άθλησης για όλους», καθώς η απαγόρευση των προσλήψεων δεν επιτρέπει την πρόσληψη πτυχιούχων φυσικής αγωγής (γυμναστές) για το έτος 2013, προκειμένου να υλοποιηθούν τα προγράμματα αυτά.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, η διοίκηση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ που συνεδρίασε εκτάκτως, αποφάσισε τη διακοπή των προγραμμάτων άθλησης σε όλες τις περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού. 
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΔΗΠΠΑΚΥΘ: «Η εξέλιξη αυτή μας δημιουργεί ιδιαίτερο αίσθημα δυσφορίας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση εφικτών λύσεων ώστε να επαναλειτουργήσουμε όλα τα προγράμματα. Λυπούμαστε ειλικρινά».
Μετά τη διακοπή των προγραμμάτων άθλησης, μένουν «στον αέρα» 1.180 πολίτες όλων των ηλικιών, που μετείχαν σ΄αυτά, είτε στα τμήματα αερόβιας άσκησης, είτε ενόργανης γυμναστικής, κινητικής αγωγής, στίβου, τέννις κ.α.
«Με τη λειτουργία του προγράμματος αυτού, πετύχαμε ώστε ο αριθμός των αθλούμενων στο δήμο μας να αυξηθεί κατά 580%», λέει ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Γιάννης Τσακμάκας και εξηγεί ότι η διοίκηση του δήμου και του ΔΗΠΠΑΚΥΘ περίμεναν την έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, τα οποία όμως ποτέ δεν ερχόταν.
Μέσα στο καλοκαίρι, η διοίκηση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ προσπάθησε να εκμεταλλευθεί μία υπουργική απόφαση που επέτρεπε την πρόσληψη γυμναστών από τους δήμους. Όμως όταν πήρε σχετική απόφαση και υπέβαλε αίτηση στην Περιφέρεια, αυτή απορρίφθηκε, με συνέπεια όλα τα γυμναστήρια του δήμου να αντιμετωπίζουν κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους.
Κατόπιν αυτού, τους τελευταίους μήνες και προκειμένου οι αθλούμενοι να μην μείνουν εντελώς ξεκρέμαστοι, η απασχόληση των γυμναστών γινόταν μέσω αθλητικών σωματείων, ένας τρόπος λειτουργίας που περιέκλειε πολλούς κινδύνους. Έτσι, αποφασίστηκε η διακοπή του προγράμματος, ενώ παράλληλα η διοίκηση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ επεξεργάζεται διάφορες λύσεις για την γρήγορη επαναλειτουργία των προγραμμάτων άθλησης στα δημοτικά γυμναστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.