Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΑΡ: "Δεν πρέπει να μετακινηθεί το νοσοκομείο Παναγία"

Δείγμα απαράδεκτης νοοτροπίας, αποτελεί ο τρόπος που ο διοικητής της 4ης ΔΥΠΕ αποφάσισε την μετεγκατάσταση 3 κλινικών από το «Παναγία» σε χώρους του Γ.Ν. «Αγ. Παύλος», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Περιφερειακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΔΗΜΑΡ. Σημειώνοντας παράλληλα ότι αν δεν υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που να εξασφαλίζει τα παραπάνω, το νοσοκομείο δεν πρέπει να μετακινηθεί.  Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Γ.Παπακωνσταντίνου:"Ξέρω ποιός αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ"

«Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ» φέρεται να δήλωσε σε στενό κύκλο συνομιλητών του ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής.

Ο Απ.Τζιτζικώστας νέος Περιφερειάρχης Κεν. Μακεδονίας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, είναι ο νέος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας μετά την οριστική απομάκρυνση από τη θέση αυτή του Παναγιώτη Ψωμιάδη, λόγω της εμπλοκής του με τη δικαιοσύνη.

Θεοφάνια με ηλιοφάνεια


Θεοφάνια με ήλιο, προβλέπεται ότι θα κάνουν αύριο Κυριακή όλες οι περιοχές του Θερμαϊκού, αν και η θερμοκρασία θα κατέβει λίγο και θα κυμανθεί γύρω στους 4-9 βαθμούς. Από το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται επιδείνωση, με τσουχτερό κρύο και χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ξαναρχίζουν τα σχολεία, διακόπτονται τα δρομολόγια


Νέα ταλαιπωρία για χιλιάδες μαθητές και τους γονείς τους από την προσεχή Τρίτη 8 Ιανουαρίου, ημέρα που ανοίγουν και πάλι τα σχολεία μετά τη διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς οι λεωφορειούχοι, μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης, ανακοίνωσαν τη διακοπή των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών στο νομό Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΚΑΠΗ Ν.Μηχανιώνας

Την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα του, θα κόψει το ΚΑΠΗ της Νέας Μηχανιώνας την προσεχή Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωϊ, στην αίθουσά του.

O "Aγγελιοφόρος" για τα δημοτικά τέλη Θερμαϊκού


Οι θέσεις της διοίκησης και της αντιπολίτευσης για την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού σχετικά με τα δημοτικά τέλη, παρουσιάζονται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος». Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Υποθέσεις για τον ορισμό των Αντιδημάρχων Θερμαϊκού

Ποιοί από τους δημοτικούς συμβούλους που περιστοιχίζουν τον
δήμαρχο κατά την ορκωμοσία θα αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων;

«Κλείδωσαν» τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων που θα καταλάβουν μία από τις έξι θέσεις αντιδημάρχων στο δήμο Θερμαϊκού, όπως αναφέρεται σε ανάρτηση ιστοσελίδας της περιοχής, αν και ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής συνεχίζει να διαβεβαιώνει και μέχρι σήμερα, ότι δεν έλαβε ακόμη τις αποφάσεις του.

Ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα


του Σταύρου Φιδέλη
Τελικά η αχίλλειος πτέρνα της σημερινής διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού,  ήταν οι απευθείας αναθέσεις. Διότι μια τέτοια ανάθεση των 15.000 ευρώ που αφορούσε τη μελέτη για την εκμετάλλευση πέντε ακινήτων του Δήμου, έγινε η αιτία για την κατακρήμνιση της υποτυπώδους συνοχής της παράταξης του κ. Αλεξανδρή.

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

Τον Κ.Κούτουκα προτείνει ομόφωνα για πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού η παράταξη της πλειοψηφίας


Τον απερχόμενο αντιδήμαρχο κ. Κωστή Κούτουκα, θα προτείνει για πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού, η παράταξη της πλειοψηφίας «Θερμαϊκός για όλους», όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στη διάρκεια συνεδρίασης της παράταξης, που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης.

Καλύτερη οργάνωση χρειάζονταν ο "Παραμυθόκοσμος"


Τώρα που τερματίστηκε η λειτουργία του «Παραμυθόκοσμου» και διαλύθηκαν τα περίπτερά του, μπορούμε να πούμε τις ενστάσεις μας για τη διοργάνωση. Η οποία θεωρούμε ότι ήταν πολύ κατώτερη των προσδοκιών που είχαν οι επαγγελματίες της Νέας Μηχανιώνας, όταν έδιναν χρήματα για το στήσιμo της. Γιαυτό υπάρχουν και αρκετές γκρίνιες, όπως μάθαμε.

Αντ.Βουδούρης: "Δεν υπάρχει θέμα ανεξαρτητοποίησης"


«Δεν υπάρχει καμία σκέψη ανεξαρτητοποίησής μου και πολύ περισσότερο αποχώρησής μου από την παράταξη "Θερμαϊκός Νέα Πορεία"», τονίζει κατηγορηματικά ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αντώνης Βουδούρης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα αυθαίρετα και υπερβολικά τα όσα γράφτηκαν σχετικά τις τελευταίες ημέρες σε blogs και sites της περιοχής.

H αιθαλομίχλη και ο καπνός του τσιγάρου


Μας «έπρηξαν» τις τελευταίες μέρες διάφορα ΜΜΕ με την αιθαλομίχλη και τα αιωρούμενα σωματίδια και το νέφος πάνω από την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, επειδή οι φτωχοί συμπατριώτες μας καίνε ξυλόσομπες και τζάκια για να ζεσταθούν. Και νοιάζονται για τη «ρύπανση της ατμόσφαιρας» περισσότερο απ΄ότι ενδιαφέρονται για τις ευθύνες των κυβερνώντων που κατάντησαν το πετρέλαιο είδος πολυτελείας και ευμάρειας.

Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Διεθνές ρεζίλεμα της χώρας με τη λίστα Λαγκάρντ

Διεθνές ρεζίλεμα της χώρας και εκτός συνόρων λόγω των αποκαλύψεων περί αλλοίωσης της Λίστας Λαγκάρντ. Μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, με εκτενή δημοσιεύματα, αναφέρουν τα «μαγειρέματα» που έγιναν για τη συγκάλυψη της σάπιας αυτής υπόθεσης.

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στον τρόπο αμοιβής των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης


Τελευταία στιγμή, στην κυριολεξία, με τη λήξη ακριβώς του χρόνου, η κυβέρνηση δημοσίευσε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως», πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία αλλάζει τα θέματα αποζημίωσης των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Ο λόγος; Η απροθυμία δημάρχων και αντιδημάρχων, ιδιαίτερα όσων είναι δημόσιοι υπάλληλοι, να αναλάβουν καθήκοντα, γεγονός που θα οδηγούσε σε πλήρη παράλυση τους δήμους της χώρας.

Επίθεση Χρυσής Αυγής κατά Προέδρου Δημοκρατίας


Επίθεση εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας με αφορμή το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του εξαπέλυσε η Χρυσή Αυγή.  Σε ανακοίνωση που εξέδωσε περιλαμβάνει τον Κάρολο Παπούλια στην  «ευγενή τάξη» όπως αναφέρει «των προδοτών και των ξεπουλημένων πολιτικάντηδων». Αυτή φταίει για τη σημερινή λεηλασία την χώρας και όχι ο φασισμός υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής : 

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Τα χρέη και τα δάνεια "πνίγουν" τους δήμους


Τα δάνεια των προηγούμενων χρόνων, «πνίγουν» σαν βρόγχος τους δήμους της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως εκτιμάται, το ποσό των δανειακών τους υποχρεώσεων κξαι των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους,  ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.  

Έντονη αντίδραση τεσσάρων δημάρχων στην αποδυνάμωση του νοσοκομείου "Παναγία"


Έντονη αντίδραση για την αποδυνάμωση του νοσοκομείου «Παναγία» από τέσσερις δημάρχους της ανατολικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τους δημάρχους Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτετζίδη, Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Θερμαϊκού, Ιωάννη Αλεξανδρή.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.


Πάει, τη φάγαμε κι αυτή τη χρονιά. Τι να ευχηθούμε για το καινούριο έτος; Από συνήθεια να πούμε το καθιερωμένο «Καλή χρονιά». Αν και εκ των προτέρων ξέρουμε ότι και αυτή η χρονιά, όπως και οι προηγούμενες, από την ώρα που η χώρα μπήκε στον αστερισμό της κρίσης, δεν θα είναι καθόλου καλή. Όμως, είπαμε: Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Αγωγές κατά δήμων για λακκούβες και κακοτεχνίες


H άθλια κατάσταση που επικρατεί πλέον στο οδικό δίκτυο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, σπρώχνει ολοένα και περισσότερους οδηγούς να στρέφονται κατά των Δήμων, ζητώντας αποζημίωση για ζημιές που έπαθε το αυτοκίνητό τους από λακκούβες και κακοτεχνίες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του δήμου Θερμαϊκού, όπου κατατέθηκαν 40-50 παρόμοιες αγωγές μέσα στο 2012.

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Στόλο 64 οχημάτων διαθέτει ο δήμος Θερμαϊκού

Ο όρχος δημοτικών οχημάτων της Νέας Μηχανιώνας

Ένα ολόκληρο στόλο 64 αυτοκινήτων, διαθέτει ο δήμος Θερμαϊκού, όπως έγινε γνωστό με αφορμή την προκήρυξη διαγωνισμού για την ασφάλιση των μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων του δήμου.

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ έναντι ΝΔ στην παράσταση νίκης


Έρευνα της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο «Βήμα της Κυριακής», εμφανίζει και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται ως πρώτο κόμμα. Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 22,6%, η Νέα Δημοκρατία 21,5%, η Χρυσή Αυγή 9,8%, το ΠΑΣΟΚ 6,2%, το ΚΚΕ 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,8%.

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευση μετά θάνατο δύο Πακιστανών


Την αυτοθυσία δύο νέων ανθρώπων από το Πακιστάν, που έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Απρίλιο στην προσπάθειά τους να σώσουν ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, τίμησε η Ακαδημία Αθηνών.

Έξι, γίνονται οι αντιδήμαρχοι στο δήμο Θερμαϊκού


Έξι, γίνονται πλέον οι αντιδήμαρχοι στο δήμο Θερμαϊκού, μετά τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των κατοίκων του δήμου ανέρχεται σε 50.264 άτομα.

΄Αλλοθι η Επιτροπή Διαβούλευσης


του Στέλιου Κάκαρη
Η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού ακυρώνει στην πράξη και χρησιμοποιεί στα σχέδια της ένα νέο θεσμό για την Aυτοδιοίκηση. Ο νομοθέτης προβλέπει την ύπαρξη του συμβουλευτικού οργάνου της Επιτροπής Διαβούλευσης, για να εναρμονίσει την πολιτική των Δήμων με τις ανάγκες των δημοτών.