Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Θερμαϊκός: "Πονοκέφαλος" για τον ορισμό αντιδημάρχων

Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στο δήμο Θερμαϊκού με τις θέσεις τους
Από την ορκωμοσία πριν δύο χρόνια ακριβώς,
τέτοιες μέρες, του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.
Σοβαρό πονοκέφαλο, φαίνεται ότι δημιουργεί στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ο ορισμός των νέων αντιδημάρχων που θα αναλάβουν από 1ης Ιανουαρίου 2013 και μέχρι το Μάϊο του 2014 που ολοκληρώνεται η θητεία αυτού του δημοτικού συμβουλίου. Από τα πρώτα ονόματα που  κυκλοφορούν, είναι του Χρήστου Βογιατζή για την αντιδημαρχία Οικονομικών και του Κώστα Μπάρμπα για την αντιδημαρχία Καθαριότητας.

Δύο αποφάσεις που δείχνουν κοινωνική ευαισθησία


Είναι άξιο επαίνου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού για δύο αποφάσεις που πήρε ομόφωνα, το βράδυ της Παρασκευής, στην τελευταία συνεδρίασή του για τη χρονιά που φεύγει. Η μία αφορά την ενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχεία της περιοχής για τη φιλοξενία άστεγων δημοτών κατά τη διάρκεια άσχημων καιρικών συνθηκών και η άλλη, στη χορήγηση, τώρα τις γιορτές, έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε άπορους συνδημότες.

Ευχές Μαυρομάτη για μια καλύτερη νέα χρονιά


Ευχές για τον καινούριο χρόνο από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη και προσμονή να είναι το 2013 μία καλύτερη χρονιά. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα:

Απαισιόδοξοι οι πολίτες και μετά την εκταμίευση της δόσης


Aκόμη και μετά την εκταμίευση της δόσης, οι πολίτες εξακολουθούν να είναι απογοητευμένοι και απαισιόδοξοι, διατηρώντας πολύ χαμηλές προσδοκίες, σύμφωνα με έρευνα της MARC που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής».

Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Ενοποίηση των δημοτικών τελών στο δήμο Θερμαϊκού

Αύξηση σε Περαία,Ν.Επιβάτες,Αγ.Τριάδα, μείωση σε Επανομή και Μηχανιώνα
Την ενοποίηση των δημοτικών τελών στα επτά από τα οκτώ διαμερίσματα του δήμου Θερμαϊκού, ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας, προκειμένου όπως είπε να γίνει εξορθολογισμός τους αλλά και δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης αυτής στους δημότες.

Διαμαρτυρία κατά της απομάκρυνσης των πυροσβεστικών


To δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού με ψήφισμά του που εγκρίθηκε ομόφωνα, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στις κινήσεις σχετικά με την επικείμενη μετεγκατάσταση των πυροσβεστικών αεροσκαφών (Canadair) από τη Θεσσαλονίκη (113ΠΜ) στην Ελευσίνα (112ΠΜ).

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Θανάσης Μπαλασάς

Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη της αντιπολίτευσης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία», του κ. Μαυρομάτη, ανακοίνωσε με επιστολή του προς την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μπαλασάς, κατηγορώντας τη διοίκηση του δήμου αλλά και την αντιπολίτευση ότι «εφαρμόζουν πρακτικές που μας φέρνουν πολλά χρόνια πίσω».

Δριμύτατη επίθεση Μαυρομάτη για τα δημοτικά τέλη


Δριμύτατη επίθεση κατά της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού για τα δημοτικά τέλη, από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννη Μαυρομάτη με  Editorial του, στο φύλλο 12 της εφημερίδας «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» που εκδίδει η παράταξή του.

Αλλαγή σκυτάλης στο Τοπικό Συμβούλιο Ν.Μηχανιώνας

Από παλαιότερη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Ν.Μηχανιώνας

Αλλαγή φρουράς από 1ης Ιανουαρίου 2013 στο Τοπικό Συμβούλιο της Νέας Μηχανιώνας, καθώς πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας αναλαμβάνει ο κ. Φώτης Τζάκης, στη θέση της επιτυχημένης προέδρου για το 2012, κ. Μαρίας Λιόλιου, με βάση συμφωνία των τοπικών συμβούλων που εκλέχθηκαν στις δημοτικές εκλογές από το ψηφοδέλτιο του κ. Αλεξανδρή.

Διανομή παιδικού βιβλίου στα σχολεία του Θερμαϊκού


Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. διένειμε δωρεάν στους μαθητές της Α' Τάξης από όλα τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς και στις σχολικές τους Βιβλιοθήκες, αντίτυπα του παιδικού βιβλίου "Θεσσαλονίκη. Ένα βιβλίο: δυο ιστορίες και ένα παραμύθι" της κ. Αναστασίας Τσιόλια-Κοτρώτσιου.

Επιστρέφονται λόγω εορτών οι πινακίδες κυκλοφορίας


Επιστρέφονται από σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2012, με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νικ. Δένδια, οι άδειες οδήγησης, καθώς οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ι.Αλεξανδρής: "Αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας"


Την ευχή να γεμίσουν αυτές τις γιορτές οι καρδιές όλων με συναισθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν περισσότερο, απευθύνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής σε μήνυμά του με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Χριστουγεννιάτικος χορός των ΚΑΠΗ δήμου Θερμαϊκού


Τον ετήσιο Χριστουγεννιάτικο χορό τους, οργανώνουν τα ΚΑΠΗ του δήμου Θερμαϊκού την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, ώρα 8 μμ στο κέντρο FOCUS (περιοχή αεροδρομίου) και υπόσχονται πολύ γλέντι, πολύ χορό και μερικές ώρες ξενοιασιάς στη δύσκολη εποχή που ζούμε.

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

Απεργία σε "Μακεδονία"-"Θεσσαλονίκη"-"Σπορ του Βορρά"

Απλήρωτοι παραμένουν οι δημοσιογράφοι στις εφημερίδες «Μακεδονία», «Θεσσαλονίκη», «Σπορ του Βορρά». Η διοίκηση της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ συνεχίζει να καταστρατηγεί τις δεσμεύσεις που εγγράφως ανέλαβε έναντι  των εργαζομένων και καθυστερεί την εξόφληση δεδουλευμένων δύο μηνών.

Κομπίνα 2,5 εκατ. στην Καλαμαριά με τις... κηδείες!!


Οργιο παρατυπιών, ατασθαλιών και «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ διαπιστώνεται στη Δημοτική Επιχείρηση Τελετών Καλαμαριάς, σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών επιθεωρητών.

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

Εκδήλωση για τα 90 χρόνια των Νέων Επιβατών


Μεγάλη εκδήλωση για να τιμήσει τα 90 χρόνια από τον ερχομό των προσφύγων και τη δημιουργία των Νέων Επιβατών, διοργανώνει την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου στις 6 μμ, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ-2000, ο Ιστορικός Λαογραφικός Σύλλογος Νέων Επιβατών "Επιβάτες στους Αιώνες".

Μείωση δημοτικών τελών για ευπαθείς ομάδες, συζητά την Παρασκευή το Δημ. Συμβούλιο Θερμαϊκού


Με σαράντα επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδριάζει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 4:30 μμ το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στην τελευταία γιαυτή τη χρονιά συνεδρίαση. Πρώτο θέμα που θα συζητηθεί, θα είναι η εισήγηση του αντιδημάρχου κ. Κωστή Κούτουκα για τη μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες και προσδιορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών, για το έτος 2013.

Ένας ξαφνικός μεγάλος έρωτας.....


Πολύ έγκαιρα, εδώ και τριάμισι μήνες, γράφαμε για τις πρώϊμες κινήσεις που γίνονται από ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι δήμαρχοι Θερμαϊκού και προειδοποιούσαμε ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές, που θα γίνουν το Μάϊο του 2014, έχουν πολλά να δουν τα μάτια μας και ν΄ ακούσουν τα αυτιά μας. Θυμηθήκαμε εκείνες τις προβλέψεις μας με όλα αυτά τα…. φλερτ που βλέπουμε να αναπτύσσονται στην περιοχή.

Διανομή τροφίμων από το Δήμο Θερμαϊκού σε άπορους


Με το βλέμμα στραμμένο σε όλους εκείνους που βιώνουν δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ο δήμος Θερμαϊκού κινητοποιώντας τόσο φορείς όσο και ιδιώτες, οργανώνει, ενόψει εορτών, τη διανομή τροφίμων με στόχο τη στήριξη και ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Θερμαϊκού.

Αναβιώνουν και φέτος οι "Φωτιές" στη Ν.Μηχανιώνα

Το Χριστουγεννιάτικο έθιμο «Φωτιές», αναβιώνει και φέτος, για Τρίτη κατά σειρά χρονιά, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας. Ο Σύλλογος, υποστηρίζοντας τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Μηχανιώνας πραγματοποιεί την εκδήλωσή του την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 7 μμ, στο χώρο της κάτω πλατείας (Συντριβάνι).

Εκδήλωση για την.... καταστροφή του κόσμου!

Στις 21 Δεκεμβρίου, ώρα 7:00 μμ στο Κέντρο Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ
Εκδήλωση για την …… «καταστροφή του κόσμου» στις 21 Δεκεμβρίου, διοργανώνει το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «ΝΟΗΣΙΣ». Κι εκεί θα μάθουμε γιατί ΔΕΝ θα γίνουν όλα αυτά που καιρό τώρα προφητεύουν κάποιοι ατσίδες, επικαλούμενοι τους Μάγιας, περί μεγάλου κομήτη που θα χτυπήσει τη γη, περί νέου κατακλυσμού αφού πρώτα ακουστεί το σάλπισμα του τελευταίου αγγέλου της Αποκάλυψης, περί Ανάστασης των νεκρών και άλλα τέτοια φαιδρά.  

Παράσταση για την ενίσχυση του "ΚΑΠΠΑ-2000"

Την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00 στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» θα δοθεί φιλανθρωπική παράσταση από τους συντελεστές του «Ένα σπίτι παραμύθια», Σταμάτη Κραουνάκη και Λίνα Νικολακοπούλου, για την ενίσχυση του ΚΑΠΠΑ 2000. Τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012

"Ο Άη Βασίλης πάλι θα ρθει..." στο Αγγελοχώρι


Συνεχίζεται εντατικά και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα Χριστούγεννα το πρόγραμμα «Ο Άη Βασίλης πάλι θάρθει...!», που οργανώνουν οι «Εθελοντές Πολιτισμού» στο Αγγελοχώρι. Στόχος του, είναι παιδιά με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες να πάρουν ενα μικρό δωράκι για τις γιορτές. Τυλιγμένο σε όμορφο χαρτί, που κάνει τις παιδικές καρδούλες να γεμίζουν χαρά! 

Τον τρόμο έσπειρε το πρωϊ αυτοκίνητο στον Περιφερειακό


Τον τρόμο, σκόρπισε το πρωϊ στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης ένα αυτοκίνητο που κινούνταν επικίνδυνα, προκαλώντας αναστάτωση στους οδηγούς που κατευθύνονταν  προς τα Δυτικά.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Κατ΄εξαίρεση ολιγοήμερη αποκομιδή από ιδιώτη, ζητά ο δήμος Θερμαϊκού για να μην κάνουν οι δημότες γιορτές με τα σκουπίδια


Κατεπείγουσα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, ζήτησε για αυτή την Τρίτη ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, προκειμένου να διατυπώσει το αίτημα έγκρισης από την Περιφέρεια, της κατ΄ εξαίρεση ανάθεσης  αποκομιδής των απορριμμάτων για μικρό χρονικό διάστημα, το πολύ ενός μήνα σε ιδιώτη, ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να κάνουν γιορτές χωρίς τα βουνά των σκουπιδιών που υπάρχουν σήμερα.

Διάβημα διαμαρτυρίας δημάρχων Κεντρ. Μακεδονίας

Διάβημα στον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ.Θόδωρο Καράογλου, έκαναν τη Δευτέρα δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, μέλη του δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στους δήμους μετά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου 3.

Στα 813 εκατ. ευρώ οι υποχρεώσεις των ομίλων ΜΜΕ

Σε υψηλά επίπεδα κινείται τόσο ο δανεισμός όσο και οι υποχρεώσεις των ομίλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που είναι εισηγμένοι στο χρηματιστήριο. Οι συνολικές υποχρεώσεις ανέρχονται σε 813 εκατ. ευρώ και ο συνολικός δανεισμός σε 533 εκατ. ευρώ. 

Σούπερ Λίγκα: Μειωμένη προσέλευση φιλάθλων


Η κρίση πλήττει και τις ομάδες ποδοσφαίρου της Σούπερ Λίγκας, οι οποίες βλέπουν, ενώ  ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος, την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα να παρουσιάζει αισθητή μείωση σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων


Εορταστικό ωράριο, ισχύει από σήμερα στην αγορά της Θεσσαλονίκης. Με τα καταστήματα να λειτουργούν συνεχώς από τις 10 το πρωϊ ως τις 9 το βράδυ, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτά και την προσεχή Κυριακή, προπαραμονή των Χριστουγέννων, ως τις 6 το απόγευμα.

"Λουκέτο" στους Δήμους μέχρι και την Τετάρτη


Έως και την Τετάρτη θα μείνουν κλειστοί οι δήμοι, καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 48ωρη πανελλαδική απεργία, ενώ την Τετάρτη θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. 

Με το κυβικό θα πωλούνται εφεξής τα καυσόξυλα


Αγορανομική διάταξη του υπουργείου Ανάπτυξης που τέθηκε σε ισχύ, προβλέπει ότι  εφεξής οι καταναλωτές θα προμηθεύονται καυσόξυλα με το κυβικό μέτρο και όχι με κιλά, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

Τεράστιο πρόβλημα στην καθαριότητα από τη συνεχιζόμενη εδώ και 1,5 μήνα κατάληψη στο δήμο Θερμαϊκού


Τη γνωστή παροιμία «ήταν στραβό το κλίμα, το έφαγε κι ο γάϊδαρος», μας θύμισε η ομιλία του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Κώστα Βογιατζή, στον απολογισμό της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού για το έτος 2011, που έγινε στο δημοτικό θέατρο Επανομής. Καθώς η συνεχιζόμενη εδώ και ενάμιση σχεδόν μήνα κατάληψη του δήμου από τους εργαζομένους του, που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα, επιδείνωσε το σοβαρό πρόβλημα που υπήρχε στην καθαριότητα.

Υπολογισμός και όχι απολογισμός


του Γιώργου Λαζαρίδη
Η ετήσια ειδική απολογιστική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου παρουσίασε για άλλη μια χρονιά τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά τα οποία ευθύνονται ή προέρχονται από την απαξίωσή της. Ελάχιστο ενδιαφέρον από τους πολίτες που έλαμψαν δια της απουσίας τους από μια συνεδρίαση που γίνεται με αποκλειστικό σκοπό την «ενημέρωσή» τους. 

«Αποφασίζομεν» για το «χαράτσι» και «διατάσσομεν» τη ΔΕΗ!


του Μανόλη Λαμτζίδη*
Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 1 του άρθρ. 232Α ΠΚ η μη συμμόρφωση σε διάταξη δικαστικής απόφασης με την οποία υποχρεώνεται κάποιος σε παράλειψη ή σε ανοχή ή σε πράξη που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούλησή του είναι ποινικό αδίκημα.

Σε πτώση τα κόμματα στην Κεντρική Μακεδονία


Τη μείωση της εκλογικής επιρροής των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού στην Κεντρική Μακεδονία, χωρίς όμως την ανάλογη αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος. Ενώ παράλληλα σημειώνεται η δυσαρέσκεια του κόσμου για την Περιφέρεια, αλλά και σαφές προβάδισμα του Απ. Τζιτζικώστα για τη θέση του Περιφερειάρχη.  

Πύρινο κήρυγμα Άνθιμου για την αργία της Κυριακής


«Θα κηρύξουμε αντίσταση κατά της καταργήσεως της αργίας της Κυριακής», διακήρυξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στο εβδομαδιαίο κήρυγμά του προς τους πιστούς, που έγινε σήμερα από τον ιερό ναό των αγίων Κύριλλου και Μεθόδιου.