Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012

Α. Σατραζάνη: "Η γαλλική στρατιά στη Θεσσαλονίκη"


Ένα εξαιρετικό βιβλίο, με τίτλο «Η γαλλική στρατιά στη Θεσσαλονίκη, το ειρηνικό έργο της στη Μακεδονία (1915-1918)», του Αντώνη Δ. Σατραζάνη, θα παρουσιάσουν το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και οι εκδόσεις University Studio Press. Η παρουσίαση θα γίνει την Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 19.30 μμ στην αίθουσα Αλλατίνη Ντασώ του Γαλλικού Ινστιτούτου (Λεωφ. Στρατού 2Α).

Μαυρομάτης: "Η αλήθεια ποτέ δεν χάνεται"


«Η αλήθεια ποτέ δεν χάνεται, θα λάμψει στο τέλος όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι να την κρύψουν», σημειώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας "ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ".

Ηλεκτροπληξία στα νοικοκυριά με αυξήσεις ΔΕΗ 37%


Νέα ληστεία σε βάρος των πενιχρών ήδη εισοδημάτων (αν υπάρχουν αυτά…) του ελληνικού λαού, ετοιμάζεται από τις αρχές του νέου έτους, καθώς ετοιμάζονται μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, γεγονός που θα προκαλέσει…. ηλεκτροπληξία στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Για να μην διαταραχθεί η ..... αλληλογραφία!

Προκλητικοί ισχυρισμοί της επιτροπής ονοματοθεσιών για να μην τιμηθεί το όνομα του αγρίως δολοφονημένου από τη χούντα αγωνιστή Γιάννη Χαλκίδη
Η δεύτερη κατά σειρά δολοφονία του Γιάννη Χαλκίδη από αμνήμονες
Δέκα οκτώ αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, με κοινή διακήρυξή τους, καταγγέλουν τη νέα προκλητική απόφαση της επιτροπής ονοματοθεσιών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, να απορρίψει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για να μετονομαστεί η οδός Νεμέας, στην περιοχή της 25ης Μαρτίου, σε Γιάννη Χαλκίδη, προκειμένου να δοθεί το όνομα του δολοφονημένου από τη χούντα νεολαίου αγωνιστή.

FOKAS: Αίτημα υπαγωγής στον πτωχευτικό άρθρο 99 !!


Αίσθηση, προκάλεσε η είδηση ότι η πασίγνωστη αλυσίδα καταστημάτων "Fokas", υπέβαλλε αίτημα να υπαχθεί στο πτωχευτικό άρθρο 99, κάτι που σημαίνει ότι πολλά καταστήματα της εταιρίας, αναγκαστικά θα κλείσουν.

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Η "Απαγωγή της Σμαράγδως" στο Μεσημέρι

Η Θεατρική ομάδα Μηχανιώνας του Τμήματος Πολιτισμού του   ΔΗΠΠΑΚΥΘ παρουσιάζει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 6 και μισή το απόγευμα την ξεκαρδιστική κωμωδία του Μιχάλη Κουνελάκη « Η απαγωγή της Σμαράγδως», στην αίθουσα Θεάτρου του Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου.

Κοινή δράση κατά των ναρκωτικών από τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Θερμαϊκού


Η ανάληψη δράσης από τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου Θερμαϊκού, για το τεράστιο πρόβλημα των ναρκωτικών, που κατάντησε αληθινή μάστιγα στην περιοχή, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, αποφασίστηκε στη διάρκεια συνάντησης εκπροσώπων έξι πολιτιστικών συλλόγων του Θερμαϊκού.

Παγκόσμια επιτυχία του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας - Άρχισε το ξήλωμα της τεράστιας φοροδιαφυγής - Εντοπισμός μεγάλου φοροκλέπτη στη Λάρισα


Φοβερή επιτυχία των κρατικών οργάνων στο ξήλωμα της μεγάλης φοροδιαφυγής, καθώς το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας, μετά από επίπονους και εξονυχιστικούς ελέγχους, κατόρθωσε να εντοπίσει στη Λάρισα και να συλλάβει τον πρώτο μεγάλο φοροφυγά. Γίνεται δε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο φοροκλέπτης αυτός περιλαμβάνονταν στη γνωστή λίστα Λαγκάρντ/HSBC με τα δισεκατομμύρια ευρώ που στέλνονταν στο εξωτερικό.

Έσπασαν τζάμια γραφείων "Χρυσής Αυγής" στη Μηχανιώνα

Η συγκέντρωση για τα εγκαίνια των γραφείων της
Χρυσής Αυγής στη Ν.Μηχανιώνα στις 29-9-2012

Κομμάτια μάρμαρο πέταξαν άγνωστοι στα τζάμια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Μηχανιώνα, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην αστυνομία χθες βράδυ ο 54χρονος υπεύθυνος των γραφείων.

Γκάλοπ-σοκ: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, τελευταίο το ΠΑΣΟΚ!


Σταθερό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά πέντε μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία, δίνει μια ακόμα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Πέμπτη το περιοδικό «Επίκαιρα».

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

"Πρωταθλητής" στα ατυχήματα ο δρόμος από Περαία μέχρι Μηχανιώνα

Ποιός ξέρει πόσα ακόμη θύματα θα θρηνήσουμε στο δρόμο-καρμανιόλα
Δημόσιοι δρόμοι με πολύ μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους, με πρώτη την οδό από Περαία μέχρι Νέα Μηχανιώνα, θεωρούνται από την Τροχαία Θεσσαλονίκης ως οι πλέον επικίνδυνοι σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης. Την θλιβερή «πρωτιά», έχει ο δρόμος προς Νέα Μηχανιώνα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, σημειώνονται κατά μέσο όρο περί τα 30 ατυχήματα το χρόνο!

Πληθαίνουν τα "Κοινωνικά Φροντιστήρια" σε όλη τη χώρα

Όλοι οι δήμοι χρειάζεται να αναλάβουν τέτοια πρωτοβουλία
Πληθαίνουν συνεχώς τα Κοινωνικά Φροντιστήρια στην Ελλάδα, κυρίως με τη στήριξη των δήμων, τα οποία δημιουργήθηκαν έχοντας ως στόχο την πρόσβαση σε αυτά όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

Πως έβλεπαν οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής


Τον τρόπο που οι ημερήσιες εφημερίδες της Θεσσαλονίκης έβλεπαν» τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής, αλλά και τα προσφυγικά προβλήματα που προέκυψαν στην
πόλη στη διάρκεια του Μεσοπολέμου, πραγματεύεται σε έρευνά του ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Βλάσης Βλασίδης.

Αναβλήθηκε για τις 13 Δεκεμβρίου η λογοδοσία Αλεξανδρή

Παλιές, καλές μέρες, όταν ανακοινώνονταν η δημιουργία της
παράταξης Αλεξανδρή. Στη λογοδοσία, κάποιοι θα κάθονται απέναντι..
Αναβλήθηκε για την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, ο απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού για το έτος 2011. Η  λογοδοσία του δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή που επρόκειτο να γίνει αυτή την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Επανομής, μετατέθηκε για μετά από δύο εβδομάδες λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Verba volant, scripta manent»

Στην ορκομωσία, όλοι ήταν πανευτυχείς. Μετά άρχισαν να φαίνονται οι τρικλοποδιές

«Verba volant, scripta manent», λέει η γνωστή λατινική παροιμία. Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν. Και επειδή ακριβώς τα γραπτά μένουν, ανατρέξαμε στο αρχείο μας και ανασύραμε από εκεί κάποια άρθρα τα οποία αρχίσαμε να γράφουμε από τους πρώτους μήνες που ανέλαβε η παρούσα διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Επισημαίνοντας τα λάθη και τις παραλείψεις, προειδοποιώντας για τα αποτελέσματα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις δυσάρεστες συνέπειες.

Eurogroup:Μας έβγαλαν την ψυχή μέχρι να αποφασίσουνΧρειάστηκε να μας "βγάλουν την ψυχή" οι εταίροι μας στην Ε.Ε., μέχρι να αποφασίσουν ότι "ως τις 13 Δεκεμβρίου το Εurogroup θα είναι σε θέση να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα". Σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσαν τα ξημερώματα οι 17 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης τους στις Βρυξέλλες, το Δεκέμβριο θα αποφασιστεί η καταβολή μίας δόσης των δανείων, ύψους 34,4 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 9,3 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν στις αρχές του 2013 σε τρεις μικρότερες δόσεις.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Θέσεις εργασίας στο δήμο Θέρμης και Σύνδεσμο ΟΤΑΤην πλήρωση 63 θέσεων με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου προκηρύσσουν ο δήμος Θέρμης και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

ΔΣΘ: Μία στις πέντε γυναίκες, θύμα βίαιης συμπεριφοράς

Μία στις πέντε γυναίκες υφίσταται τη βίαιη συμπεριφορά του συζύγου ή συντρόφου της, επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε ψήφισμα κατά της βίας εναντίον των γυναικών που εξέδωσε με αφορμή την «Παγκόσμια μέρα κατά της βίας εναντίον των γυναικών».

Νέοι διαξιφισμοί για την Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού

Οι πρωταγωνιστές της κρίσης στην ΤΕΘ: Ο δήμαρχος (λόγω Φαρίνη), ο τέως
πρόεδρος του δ.σ. (λόγω κουμπάρου) και ο αντιπρόεδρος της ΤΕΘ (λόγω... ιδέας)
Την καταγγελία ότι «κάποιοι θέτουν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από το συμφέρον ενός συλλογικού φορέα όπως είναι η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού», διατυπώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δέλτα» και καλύπτει πλήρως την πρόεδρο της ΤΕΘ κ. Ε.Φαρίνη.

Ι.Αλεξανδρής: "Βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο"


«Ταφόπλακα στην αυτοδιοίκηση, αποτέλεσε ο “Καλλικράτης”», δηλώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δέλτα» του κ. Τατιανού Μάγγου. Ενώ αναφέρεται επίσης στα προβλήματα που ανέκυψαν στην ΤΕΘ, στην αθώωση του κ. Γιάννη Μαυρομάτη, στο «Φαραωνικό» όπως κάποιοι αποκαλούν έργο της οδού Ανθέων, το πρόβλημα με τα σκουπίδια και το νερό.