Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Ξεπαγιάζουν αστυνομικοί και κρατούμενοι στα Τμήματα


Με το σταγονόμετρο, ανάβουν τα καλοριφέρ στα αστυνομικά τμήματα και τις άλλες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να ξεπαγιάζουν αστυνομικοί και κρατούμενοι,  καθώς τα αποθέματα πετρελαίου που υπήρχαν από πέρσι, σιγά-σιγά εξαντλούνται.

Να είμαστε τυχεροί να μην αρρωστήσουμε....


Η οικονομική κρίση έπληξε και τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις. Χειρουργεία καρδιοπαθών αναβάλλονται εξαιτίας των ελλείψεων υποδομών και υλικών στα δημόσια νοσοκομεία. Η πρωτοφανής αυτή κατάσταση, οδηγεί σε υποβάθμιση της περίθαλψης, ενώ πλέον πολλοί ασθενείς υποθεραπεύονται.

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία στην "Τουριστική"

Σωστή πρωτοβουλία η συμμετοχή της ΤΕΘ στη PHILOXENIA
Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού Α.Ε., την ίδια ώρα που η πρόεδρος της ΤΕΘ, κ.Ευαγγελία Φαρίνη αποφάσισε να κάνει μία πολύ σωστή κίνηση, δηλώνοντας συμμετοχή αυτής της δημοτικής επιχείρησης τουρισμού στην διεθνή τουριστική έκθεση «PHILOXENIA»που πραγματοποιείται μέχρι την προσεχή Κυριακή από τη HELLEXPO.

«Ελλήνων Τέχνη» στα 100 χρόνια της Θεσσαλονίκης

Μεγάλη δημοπρασία με σπάνια έργα των Λύτρα, Παρθένη, Μαλέα, Παπαλουκά, Μπουζιάνη, Κόντογλου, Πεντζίκη, Μυταρά, Τσόκλη κ.α.

Φώτη Κόντογλου(1895-1965): "Οι οιωνοί". Μικτή τεχνική σε ξύλο 1,03Χ1,20 εκατ. 
Ο περίφημος πίνακας του Φώτη Κόντογλου με τίτλο «Οι Οιωνοί» συμπεριλαμβάνεται στα 100 και πλέον έργα που θα δημοπρατηθούν την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου από τον Οίκο Hellenic Auctions στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλας" της Θεσσαλονίκης.

Τραβούν χειρόφρενο από 1ης Δεκεμβρίου ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ


Σβήνουν οι μηχανές των λεωφορείων ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ στο νομό Θεσσαλονίκης εξ αιτίας της «στάσης πληρωμών» του Δημοσίου προς τους επιχορηγούμενους φορείς. Η απειλή των λεωφορειούχων να τραβήξουν χειρόφρενο από το επόμενο Σάββατο 1 Δεκεμβρίου, εάν πραγματοποιηθεί, θα έχει δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων του νομού.

Συναυλία αγάπης στις 7 Δεκεμβρίου για τη Φωτεινούλα

Συναυλία αγάπης με τη συμμετοχή γνωστών συγκροτημάτων, για τη συγκέντρωση χρημάτων προς ενίσχυση της θεραπείας της μικρής Φωτεινούλας, οργανώνεται την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 8 μμ, στο θέατρο ΚΑΠΠΑ-2000, στην Περαία.

Μετονομασία της οδού « Περ.Βιζουκίδου» σε «Αγωνιστών Πανεπιστημίου»


Με πρωτοβουλία τριών αυτοδιοικητικών κινήσεων και των επικεφαλής τους Τρ. Μηταφίδη, Γ. Θεοδωρόπουλου και Μιχ. Τρεμόπουλου, θα γίνει μετονομασία της οδού του φιλοχιτλερικού καθηγητή Π. Βιζουκίδη σε οδό «Αγωνιστών Πανεπιστημίου», σε εφαρμογή της από 25/8/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Η μετονομασία θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ. στο «πάρκο Βιζουκίδου» των 40 Εκκλησιών.

Δεν έχει τέλος ο πάτος της κρίσης!!


Δεν έχει τέλος ο πάτος του βαρελιού στο οποίο βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια ο ελληνικός λαός. Από τη μία, τα νοικοκυριά ξεζουμήθηκαν τελείως, με τη φτώχεια να αυξάνεται με δραματικά άλματα και από την άλλη η ανεργία εξακολουθεί να καλπάζει. Τα στοιχεία, από τις επίσημες αρχές, προκαλούν σοκ και δέος.   

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

Ο Χρόνης Μίσσιος στην Επανομή πριν 48 χρόνια

Ένα στιγμιότυπο, πριν 48 χρόνια για έναν ύστατο αποχαιρετισμό στο Χρόνη Μίσσιο, το  σημαντικό Έλληνα συγγραφέα, αλλά και αγωνιστή του δημοκρατικού και προοδευτικού κινήματος της χώρας. Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, ο Χρόνης Μίσσιος (στην άκρη με τα γυαλιά), σε μία εκδρομή μελών της «Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη», το καλοκαίρι του 1964 για μπάνιο στην Επανομή!

Αύξηση 500% στη θαλάσσια ρύπανση από πλαστικά


Αύξηση 500% παρατηρείται στη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος από πλαστικά προϊόντα όλων των ειδών τα τελευταία τριάντα χρόνια σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - HELMEPA που παρουσιάστηκαν σήμερα στην Καβάλα στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας.

"Μαχαίρι" στις δαπάνες της Βουλής


Ακόμη πιο βαθιά θα μπει το μαχαίρι στις δαπάνες της Βουλής, λίγες μόλις ημέρες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της, με περικοπές στις αποζημιώσεις των βουλευτών, των συνεργατών τους αλλά και των υπαλλήλων του κοινοβουλίου.

"Εικόνες από το Θερμαϊκό"


«Εικόνες από το Θερμαϊκό», είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που πραγματοποιεί από την 1η έως τις 20 Δεκεμβρίου στο καφέ Lido (πρώην Δωδώνη) της Περαίας ο Χρίστος Χριστοδούλου. Αξίζει να την επισκεφθούμε. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 6 μμ το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου. Αξίζει να την επισκεφθούμε.

Το απαγορευμένο στη Γερμανία βίντεο για την κρίση

Οι ομοιότητες όσων συμβαίνουν στην Πορτογαλία, με τα όσα έγιναν και γίνονται στην Ελλάδα, είναι συγκλονιστικές και αποτυπώνονται στο “απαγορευμένο”από τη Γερμανία βίντεο.

"Οι δρόμοι της πείνας" στις Λέσχες Ανάγνωσης


Το εξαιρετικό και πολυδιαβασμένο βιβλίο του Βραζιλιάνου συγγραφέα Ζόρζε Αμάντο, «Δρόμοι της πείνας», θα συζητήσουν τα μέλη των Λεσχών Ανάγνωσης της Νέας Μηχανιώνας και της Περαίας την προσεχή Δευτέρα και Τετάρτη. Η συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης  Ν. Μηχανιώνας θα γίνει στις 6 μμ τη Δευτέρα, 26/11/2012, στη Βιβλιοθήκη της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης και της Λέσχης Ανάγνωσης Περαίας, την Τετάρτη, 28/11/2012, στην κλειστή αίθουσα του κολυμβητηρίου, στο ΚΑΠΠΑ 2000.

Έκτακτη συνέλευση των δήμων της Μακεδονίας


Έκτακτη Γενική Συνέλευση, πραγματοποιούν σήμερα οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, με θέμα την οργάνωση της δυναμικής αντίδρασης των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην εφαρμογή του νέου εφαρμοστικού νόμου, που βάζει θηλιά στους δήμους.

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχει κανείς υπάλληλος για διαθεσιμότητα στους δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης


Δεν  υπάρχει κανείς υπάλληλος του δήμου Θερμαϊκού, είτε είναι στην κατηγορία ΔΕ, είτε στην κατηγορία Διοικητικού που να διατρέχει τον κίνδυνο να τεθεί σε διαθεσιμότητα, διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Διοικητικού και Οικονομικού, Κωστής Κούτουκας, την ίδια στιγμή που η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει μέχρι την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η εγκύκλιος-σοκ με τις αλλαγές στα εργασιακά


Αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στις συνολικές αμοιβές των εργαζομένων, στο ωράριο εργασίας, και στις αποζημιώσεις, επέρχονται με την εφαρμοστική εγκύκλιο-σοκ για τα εργασιακά του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, που καθορίζει και τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ το μήνα.

Δραματικό αδιέξοδο στο Eurogroup - Χωρίς συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους


Χωρίς συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους έληξε στις 5,30 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η μαραθώνια συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, παρουσία της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

H εγκατάσταση των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη


Σημαντικές ανακοινώσεις για την εγκατάσταση των προσφύγων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, θα παρουσιαστούν στο επιστημονικό συνέδριο, με θέμα: «Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα των προσφύγων», που πραγματοποιεί στις 23, 24 και 25 Νοεμβρίου από το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού, (Ι.Α.Π.Ε.), στο πλαίσιο συμμετοχής του στις επετειακές εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης για το 2012.

Μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Χρόνη Μίσσιου


 «Ο Μανόλης Αναγνωστάκης μου έμαθε γράμματα στη φυλακή, ήμασταν θανατοποινίτες στο Γεντί Κουλέ» έλεγε ο Χρόνης Μίσσιος σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις που είχε παραχωρήσει πριν δύο χρόνια, στις 22 Ιουνίου 2010 στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», στον Αργύρη Παπαθανάση. Μιλώντας για την κρίση, τη σύγχρονη κοινωνία αλλά και την Αριστερά.

"Έφυγε" από τη ζωή ο Χρόνης Μίσσιος


Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε το πρωί της Τρίτης,  σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Αθήνας, ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, αλλά και αγωνιστές του δημοκρατικού και προοδευτικού κινήματος της χώρας, ο Χρόνης Μίσσιος.

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της Express Service για χρέη

Ο πρόεδρος της εταιρείας Express Service, Γιάννης Ραφτόπουλος, συνελήφθη το πρωϊ της Τρίτης, από αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους περίπου 8 εκατ. ευρώ.

Οι πολίτες θα πληρώνουν τα "σπασμένα" στους ΟΤΑ


Οι πολίτες, θα πληρώνουν εφεξής τα «σπασμένα» της κακοδιοίκησης στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς οι δήμοι, που παρουσιάζουν αυξημένα ελλείμματα, πάνω από τις προβλέψεις των προϋπολογισμών τους, θα προβαίνουν υποχρεωτικά σε αύξηση των δημοτικών φόρων. Ενώ οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ που σημειώνουν αποκλίσεις θα τιμωρούνται με παρακράτηση των αποδοχών τους ή και με απομάκρυνση.

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Μία τρυφερή ερωτική ιστορία στη Θεσσαλονίκη του 1914

Η βίλα Μπιάνκα, ήταν ιδιοκτησία του πατέρα της Αλίν Φερνάντεζ-Ντιάζ
Μία τρυφερή ερωτική ιστορία, το χρονικό απαγωγής της Αλίν,  μιας πλούσιας εβραιοπούλας από έναν νεαρό αξιωματικό του στρατού πριν έναν αιώνα, στη Θεσσαλονίκη του 1914, παρουσιάζει απόψε στις 20.00 η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Μαρία Πλαστήρα-Βαλκάνου στο Βαφοπούλειο.

Έκοψαν το ρεύμα από το γραφείο του Ε.Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης


Ότι το ΠΑΣΟΚ είναι σε άσχημη κατάσταση εδώ και πολύ καιρό είναι σε όλους γνωστό. Από εκεί όμως μέχρι να κόψουν το ρεύμα στον έναν από τους δύο ορόφους στα γραφεία του στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν και το γραφείο του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Βενιζέλου, δείχνει ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό,τι περιγράφεται. 

Ενίσχυση αντιμνημονιακών στο Εργατικό Κέντρο


Ενίσχυση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που αντιστρατεύονται το Μνημόνιο, καταγράφθηκε στις εκλογές που έγιναν στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της νέας 31μελούς διοίκησης, κατά την ολοκλήρωση των εργασιών του 31ου τακτικού συνεδρίου του. Παρ΄όλα αυτά η ΠΑΣΚΕ εξακολουθεί να παραμένει πρώτη δύναμη.

Έκτακτη συνέλευση για τις διακοπές ρεύματος

Η ΔΕΗ διέκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα από τρία σπίτια στην Περαία
Έκτακτη συνέλευση, πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΗ, καθώς τις τελευταίες μέρες πύκνωσαν οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια της περιοχής από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Κάτι κινείται με την αποχέτευση της Επανομής


Κάτι άρχισε και πάλι να κινείται σχετικά με την αποχέτευση της Επανομής, ένα έργο που κατάντησε συνώνυμο με το «Γεφύρι της Άρτας». Το Τεχνικό Συμβούλιο της Περιφέρειας στην προχθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε την επαναπροκήρυξη του έργου, προκειμένου αυτό να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της οδού Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά


Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση σε όλο το μήκος της οδού Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά, από τη συμβολή της με την οδό Πόντου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κερασούντος. Κι έτσι η «καρδιά» της Καλαμαριάς αποκτά νέο πρόσωπο.

Επιτυχία σημείωσε το 5ο Φεστιβάλ δίλεπτων ταινιών


Επιτυχία, σημείωσε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2 λεπτών, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ΚΑΠΠΑ-2000 της Περαίας.