Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Όταν οι εφημερίδες άρχισαν να χρησιμοποιούν TELEX

Από αφορμή τη διημερίδα της ΕΣΗΕΜΘ για το μέλλον της ενημέρωσης, που έληξε το απόγευμα του Σαββάτου, θυμηθήκαμε το πόσο πολύ διαφήμιζαν οι εφημερίδες σαν "τεχνολογική επανάσταση" το τηλέτυπο, το γνωστό TELEX, όταν αυτό άρχισε να χρησιμοποιείται αμέσως μετά τον πόλεμο από τον ελληνικό Τύπο. 

H προετοιμασία ενός .... "σωτήρα" !

«Την αντιπολιτευτική τακτική των παραιτηθέντων ίσως τη ζηλεύει και η αντιπολίτευση»
Θυμάστε το κρουαζερόπλοιο Costa Concordia που ο καπετάνιος του το έριξε τον
περασμένο Ιανουάριο στα βράχια, σε νησί της Ιταλίας; Κάπως έτσι πάει να γίνει
και με το δήμο Θερμαϊκού. Μόνο που την ευθύνη δεν θα την έχει μόνο ένας.....
Από αφορμή τις παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών της παράταξης της πλειοψηφίας στο δήμο Θερμαϊκού, ο κ. Δημήτρης Τεκίδης επισημαίνει ότι στόχο έχουν αφ’ ενός το ροκάνισμα της καρέκλας του δημάρχου και αφ’ ετέρου τις προσωπικές φιλοδοξίες ή την προετοιμασία κάποιου άλλου υποψηφίου, «τον οποίον και θα μας παρουσιάσουν ως σωτήρα», όπως λέει χαρακτηριστικά. Και συνεχίζει:

Για τις προσπάθειες εθελοντικής δραστηριότητας


Διαβάζουμε σε απόσπασμα πρακτικού που μας έστειλε το τοπικό συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Νέας Μηχανιώνας ότι το συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση «…αποφάσισε την θεσμοθέτηση του εθελοντισμού στη Ν.Μηχανιώνα με τη συμμετοχή των δημοτών μας για παροχή υπηρεσιών στα κοινά προβλήματα, με κίνητρο το κοινωνικό όφελος». Καλή η πρωτοβουλία. Όμως ο εθελοντισμός, πουθενά στον κόσμο δεν καλλιεργείται με διοικητικές αποφάσεις.

Τα σαράντα χαράτσια που πληρώνουμε λόγω Μνημονίου-3


Σαράντα είναι τα χαράτσια που προβλέπει το «Μνημόνιο 3» και έρχονται να προστεθούν στις περικοπές που έχουν ήδη επιβληθεί και να εξανεμίσουν ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των Ελλήνων. Με τα χαράτσια αυτά η κυβέρνηση ευελπιστεί να εισπράξει έσοδα προκειμένου να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του κράτους.

Την πρόσληψη 31 ατόμων ανακοίνωσε ο δήμος Θερμαϊκού


Οι περισσότερες από τις προσλήψεις αφορούν εργάτες καθαριότητας
Την πρόσληψη, µε οκτάμηνη σύµβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, συνολικά τριανταενός  (31) ατόµων, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του, ανακοίνωσε ο  δήµος Θερµαϊκού. Από αυτούς, οι οκτώ είναι οδηγοί απορριμματοφόρων, τέσσερις οδηγοί τράκτορα, ένας χειριστής μηχανημάτων έργων και οι υπόλοιποι δέκα οκτώ, είναι εργάτες καθαριότητας.

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Παλιό "φρούτο" οι τουρκικές ταινίες στην Ελλάδα


Τα τουρκικά σίριαλ του τύπου «Σίλα», «Μοιραίος έρωτας» ή «Σουλεϊμάν» που έχουν κατακλύσει τις τηλεοπτικές μας οθόνες, δεν είναι σημερινό «φρούτο».  Καθώς ανέκαθεν  οι διανομείς κινηματογραφικών ταινιών αλληθώριζαν κατά Τουρκία μεριά, μια και εκεί έβρισκαν πάμφθηνες δακρύβρεχτες παραγωγές.  

Οι μαθήτριες της Επανομής πριν 68 χρόνια !


Φωτογραφία από μία άλλη, ανέμελη εποχή: Πριν 68 χρόνια, οι μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Επανομής, φωτογραφίζονται λίγο πριν τις γυμναστικές επιδείξεις. Τα κοριτσάκια εκείνα, θα είναι γιαγιάδες σήμερα. Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Το Φως» της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 16 Ιουνίου 1948. 

Ένας αιώνας αρχαιολογικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης


Στις 9 Νοεμβρίου 1912, λίγες μόλις μέρες μετά την απελευθέρωση της πόλης, μία από τις πρώτες ενέργειες των νεοσύστατων τότε ελληνικών αρχών, ήταν η δημιουργία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης. Η ίδρυσή της αποτέλεσε μία από τις πρώτες φροντίδες της Γενικής Διοίκησης Μακεδονίας, ένδειξη της μεγάλης σημασίας που έδινε πάντα η ελληνική Πολιτεία στην προστασία των αρχαιοτήτων.

Πρόγραμμα εθελοντισμού στο δήμο Θερμαϊκού

Πριν 2 χρόνια, το 2010 είχε δημιουργηθεί εθελοντική ομάδα με τη συμμετοχή
40 περίπου δραστήριων κατοίκων της Μηχανιώνας. Δυστυχώς εκείνη η ωραία
πρωτοβουλία τινάχτηκε στον αέρα από κάποιους όταν δεν μπόρεσαν να την ελέγξουν

Πρόσκληση σε όσους δημότες του Θερμαϊκού ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά στην ανάδειξη και συντήρηση εκτάσεων πρασίνου όπως και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων ( πεζόδρομων, πλατειών κλπ), την φύλαξη σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και τη μέριμνα για την διατήρηση αυτών σε μία κατάσταση που να αξίζει στην ανθρώπινη συμβίωση, απευθύνει η αντιδημαρχία κοινωνικής προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού, με σύνθημα «Γίνομαι εθελοντής-Είμαι συνεργός ζωής».

"Καψόνι" στην Ελλάδα για την δόση του Νοεμβρίου


«Καψόνι» από τους ευρωπαίους εταίρους μας: Ενώ η Βουλή ψήφισε τα επαχθή  μέτρα του «Μνημονίου 3», αυτοί βρίσκουν διάφορες προφάσεις, τραινάροντας την καταβολή του ποσού των 31,5 δις ευρώ. «Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι» δηλώνει προκλητικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Υποψήφιο για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία βιβλίο του Σπ. Κουζινόπουλου


Υποψήφιο για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία του έτους, στην κατηγορία «Χρονικό-Μαρτυρία», είναι το βιβλίο του δημοσιογράφου Σπύρου Κουζινόπουλου «Δράμα 1941: Μια παρεξηγημένη εξέγερση», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Αποσύρεται βουλγαρική σάλτσα από την αγορά


Μετά από απόφαση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), αποσύρεται σάλτσα (αναπλήρωμα μαγιονέζας), με την επωνυμία VENY που παράγεται στη Βουλγαρία και διανέμεται από τα Carrefour Μαρινόπουλος.

Αστέρια του μπάσκετ σε διεθνή φιλικό για να τιμήσουν τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης


Διάσημα αστέρια του μπάσκετ, θα πάρουν μέρος σε ένα σπουδαίο φιλικό αγώνα, που διοργανώνουν στο παλαί ντε σπορ, στις 28 Νοεμβρίου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, για να τιμήσουν την επέτειο 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης.

"Πράξη πολιτικής αλητείας" η κατάργηση της Ε.Φαρίνη

Η πρόεδρος της ΤΕΘ, Ευαγγελία Φαρίνη. Η πραξικοπηματική κατάργησή
της, χαρακτηρίζεται από τον Γ.Λαζαρίδη ως πράξη πολιτικής αλητείας
Ως «πράξη πολιτικής αλητείας» που υπαγορεύθηκε από τα πιο ταπεινά κίνητρα και στόχο είχε να πλήξει τον δήμαρχο, χαρακτηρίζει ο πρώην αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Γιώργος Λαζαρίδης με άρθρο του, τα όσα διαδραματίσθηκαν στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού. Καταγγέλοντας παράλληλα «αιθεροβάμονες πολιτικάντηδες», όπως τους αποκαλεί, που όπως λέει «παίζουν παιχνίδια εξουσίας στην πλάτη μια δημοτικής εταιρίας, εν τέλει στην πλάτη των δημοτών».

Για κάποιους παράγοντες που σιωπούν αιδημόνως


Πέρασαν τρεις ολόκληρες ημέρες από τη σοβαρή καταγγελία που διατύπωσε ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Λαζαρίδης, ότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες του δήμου Θερμαϊκού που αντέδρασαν σε απευθείας ανάθεση για την προετοιμασία του φακέλου επενδυτικής αξιοποίησης 5 ακινήτων του δήμου Θερμαϊκού, «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους διότι επιθυμούσαν την ανάθεση αυτή να την πάρει άλλος!». Κι όμως αυτοί οι λαλίστατοι κατά τα άλλα παράγοντες, αντί να απαντήσουν αμέσως στην καταγγελία, σιωπούν  αιδημόνως.

74 χρόνια από τη "Νύχτα των κρυστάλλων"


Μία σημαντική επέτειο, όπως την περιβόητη «νύχτα των κρυστάλλων», πριν από 74 ακριβώς χρόνια, τη νύχτα της 9ης Νοεμβρίου 1938, πρέπει όλη η ανθρωπότητα να τη θυμάται και να παραδειγματίζεται από αυτή. Καθώς αποτέλεσε το πρώτο μαζικό πογκρόμ εναντίον των Εβραίων στη Γερμανία και έδειξε καθαρά τότε το αληθινό πρόσωπο του χιτλερικού εθνικοσοσιαλισμού.

Το 6ο κύπελλο ιαπωνικής ξιφασκίας στην Περαία

Το τμήμα αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. δήμου Θερμαϊκού, φιλοξενεί στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Περαίας το 6ο Κύπελλο Ιαπωνικής Ξιφασκίας Kendo Θεσσαλονίκης αυτό το τριήμερο Παρασκευή 9 έως και την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, από τις 9:00 το πρωί έως 22:00 το βράδυ.

Σε δυσθεώρητα ύψη 25,4% η ανεργία !


Τρομάζουν τα μεγέθη της ανεργίας στη χώρα μας, καθώς σκαρφάλωσε σε νέο ρεκόρ 25,4% τον Αύγουστο του 2012, από 18,4% που ήταν τον Αύγουστο του 2011 και 24,8% τον Ιούλιο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ.

Το κομφούζιο, το "πεθαμενατζίδικο" και η τουριστική ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού


           «ο δήμος Θερμαϊκού να αναδιοργανώσει πλήρως την ΤΕΘ, ώστε αυτή να ασχολείται μόνο με την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής. Και τα υπόλοιπα, τα…. «πεθαμενατζίδικα», ας τα αναθέσει σε όσους προκάλεσαν τη διάλυση της»

 To κομφούζιο που τις τελευταίες ώρες επικρατεί με την Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού ΑΕ, θέτει και πάλι επιτακτικά θέμα ριζικής αντιμετώπισης αυτής της κακοφορμισμένης όπως κατάντησε πληγής, που λέγεται ΤΕΘ. Πριν από δύο ακριβώς εβδομάδες, γράφαμε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να προχωρήσει στην εκ βάθρων ανασύσταση και αναδιοργάνωσή της.  Σήμερα λέμε κατηγορηματικά ότι η ΤΕΘ πρέπει να πάψει να λειτουργεί με τη σημερινή της μορφή, καθώς δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στους δημότες του Θερμαϊκού.

Πέρασε το "Μνημόνιο 3" - Διαγραφή 7 βουλευτών


Τριγμούς σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε η ψηφοφορία για το «Μνημόνιο 3»,  το οποίο πέρασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με ψήφους 153 υπέρ, 128 «όχι» και 18 «παρών», με το ΠΑΣΟΚ να διαγράφει 6 βουλευτές του και άλλον ένα η Ν.Δ., με απόφαση των προέδρων τους.

Επίθεση Ζαβέρκου κατά πάντων για την ΤΕΘ

Χαρακτηρίζει "δεκανίκι" τον Ν.Παράσχου, αποκαλεί "εξωφυλαρούχους" δημοτ. συμβούλους, κάνει λόγο για "παράλογες επεμβάσεις" Αλεξανδρή

Ο μεγάλος καυγάς γίνεται για μία εταιρία που αν και είναι κατ΄
όνομα "Τουριστική", εντούτοις η μόνη της δραστηριότητα είναι
οι... κηδείες και οι πνιγμοί (Ναυαγοσωστική). Κύριε ελέησον.....
Τις δικές του απόψεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού Α.Ε., διατυπώνει ο αντιπρόεδρός της, Αντ. Ζαβέρκος, που υποστηρίζει ότι δεν ήταν πραξικοπηματική η ενέργεια της ευκαιριακής πλειοψηφίας του δ.σ. για κατάργηση της προέδρου της ΤΕΘ. Και αντιστρέφοντας, χαρακτηρίζει "πραξικοπηματική" τη στάση της κ.Ε.Φαρίνη, καθώς και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ.Έφης Ζαριφέ.

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

N.Παράσχου: "Άκυρη η κατάργηση της Ε.Φαρίνη"

Εντελώς παράνομη, ήταν η απόφαση της ευκαιριακής πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαΐκού να προχωρήσει στην πραξικοπηματική κατάργηση της προέδρου της ΤΕΘ Ευαγγελίας Φαρίνη. Και όπως δήλωσε στο «Τσουνάμι» ο επικεφαλής της Παράταξης «Κοινωνία των Πολιτών», Νίκος Παράσχου, ο οποίος και παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, δεν ισχύει τελικά η πρόταση μομφής που έγινε από τον κ.Ζαβέρκο εναντίον της κ.Φαρίνη.

Απίστευτα πράγματα στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού


Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΘ εκλέχθηκε ο κ.Γ.Καριώτης
Απίστευτα πράγματα, συνέβησαν κατά την έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΤΕΘ), που συγκλήθηκε την Τετάρτη, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΘ κ. Πέτρος Φωτίου.

Μία απόφαση με πολλά ερωτήματα


Ερωτήματα, προκαλεί η ενέργεια της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης (ΑΔΜ-Θ) να γνωμοδοτήσει ομόφωνα αρνητικά κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, του περασμένου Ιουλίου, για την μετονομασίας της οδού «καθηγητού Π.Βυζουκίδη» σε οδό «Αγωνιστών Πανεπιστημίου Α.Π.Θ.». Καθώς, όπως αποφάνθηκε η επιτροπή, υπήρξε «έλλειψης επαρκών και πειστικών στοιχείων».

H EMY προειδοποιεί: Έρχεται επιδείνωση του καιρού


Έκτακτο δελτίο εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα και από τα βόρεια, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

Εντατικές προετοιμασίες για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2΄ του δήμου Θερμαϊκού

Εντατικά συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών έως 2', του δήμου Θερμαϊκού, που διοργανώνει το τμήμα πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 8,30 μμ, στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ-2000, στην Περαία.

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Φωτιάδης


Πλήγμα για την ενημέρωση και τη ραδιοφωνία της Βόρειας Ελλάδας, αποτελεί ο θάνατος του δημοσιογράφου του «Ράδιο-Θεσσαλονίκη», Μιχάλη Φωτιάδη, που έφυγε από τη ζωή ξαφνικά τα ξημερώματα σε ηλικία 51 χρόνων.

"Δεν ήταν Έλληνες οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι"....

Εξωφρενικοί ανιστόρητοι και αντεθνικοί ισχυρισμοί
Αν και μισοερειπωμένος, ο ιερός ναός στην Ανδρονίκη της Καππαδοκίας, εντυπωσιάζει με τη λαμπρότητά του
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ενενήντα ακριβώς χρόνια από  τη Μικρασιατική καταστροφή και την έλευση των προσφύγων στην Ελλάδα, αποτελεί υπέρτατη ύβρη η ανιστόρητη άποψη που διατυπώνεται από νεοναζιστικούς κύκλους ότι τάχα «οι σημερινοί Μικρασιάτες της Ελλάδας κατάγονται από μια πανσπερμία ασιατικών φυλών» και ότι δήθεν η ελληνική γλώσσα και η ορθόδοξη πίστη στους Μικρασιάτες «..τους  επιβλήθηκαν επί βυζαντινής περιόδου, αρκετές φορές δια της βίας» !!.

Χαράτσι ακόμη και για εισαγωγή στο νοσοκομείο!


Αρρώστησες και θες νοσοκομείο; Σκάσε και πλήρωνε 25 ευρώ για εισαγωγή σε νοσηλευτικό ίδρυμα και ένα ευρώ για κάθε συνταγή που θα σου γράφουν οι γιατροί! Το εκπληκτικό όσο και κυνικό αυτό χαράτσι, επιβάλλεται με το νέο μνημόνιο, με ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014.

Επιδρομή: Νέα δημοτικά τέλη και φόροι από Δήμους!


Τη μεγάλη αύξηση των δημοτικών τελών και την επιβολή τοπικών φόρων, προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013- 2016, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα από την ελληνική Βουλή. Ότι οι δημότες σε πολλούς δήμους της χώρας, οι οποίοι βρίσκονται «στο κόκκινο», θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης.

Νέες συγκεντρώσεις και πορείες κατά του Μνημονίου 3


Νέες συγκεντρώσεις και πορείες, πραγματοποιούνται και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην ψήφιση του Μνημονίου 3 στη Βουλή.  Αναλυτικά:

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

Ολόκληρο το Πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα


Ολοκληρώνεται τα μεσάνυχτα της Τετάρτης το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο γυρίζει τη ζωή των Ελλήνων τουλάχιστον μισό αιώνα πίσω. Τα μέτρα που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016, καθώς και η αιτιολογική έκθεση του πολυνομοσχεδίου είναι τα εξής, όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών.

Βροντερό «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα

ΝΕΚΡΩΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ Η ΕΛΛΑΔΑ
Νέκρωσε όλη η Ελλάδα, με την 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι όλων των κλαδών, όπως επίσης οι επαγγελματίες και βιοτέχνες, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι ιδιοκτήτες ταξί και άλλοι αντιδρούν στην ψήφιση των επώδυνων μέτρων.

Στάσεις εργασίας στα ΜΜΕ σήμερα και αύριο


Νέες στάσεις εργασίας για σήμερα Τρίτη 7 και αύριο Τετάρτη 8 Νοεμβρίου προκήρυξαν οι δημοσιογραφικές οργανώσεις της χώρας ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜΘ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζόμενους, που απεργούν για να μην περάσουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης.

Άγριος ξυλοδαρμός δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ από μέλη της "Χρυσής Αυγής"


Οργή και αγανάκτηση, προκάλεσε ο άγριος ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ,  Μιχάλη Τεζάρη, από τα μέλη της «Χρυσής Αυγής», την ώρα που κάλυπτε τα άγρια επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα. 

Πετάει το "γάντι" στους συκοφάντες ο Γ.Λαζαρίδης

Η αξιοποίηση της υποβαθμισμένης σήμερα περιοχής "Τσαϊρια",
είναι ένα από τα πέντε επιλεγμένα ακίνητα του δήμου για αξιοποίηση
Πετάει το «γάντι» ο πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης, φέρνοντας στη δημοσιότητα, στην εφημερίδα "Περαία", το περιεχόμενο της περιβόητης ανάθεσης, την οποία ο παραιτηθείς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, την είχε χαρακτηρίσει «ύποπτη» με συνέπεια να υποβληθούν τρεις παραιτήσεις εκείνη τη μέρα. Ενώ παράλληλα, διατυπώνοντας σαφή υπαινιγμό, αναφέρει ότι «όσοι διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για ανάπτυξη κι αντιδρούν στην ανάθεση αυτή, δεν το κάνουν για κανέναν άλλο λόγο, πέρα από το γεγονός ότι επιθυμούσαν την ανάθεση αυτή να την πάρει άλλος!»

Μέσω ίντερνετ και τραπεζών τα τέλη κυκλοφορίας


Μέσα από την ιστοσελίδα του Taxisnet από την ερχόμενη Τετάρτη θα μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αναζητούν τα ειδοποιητήρια των νέων τελών κυκλοφορίας τα οποία φέτος δεν θα αποσταλούν μέσω ταχυδρομείου.

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Ανησυχία αλιέων και καταστηματαρχών για το ενδεχόμενο να μετατοπιστούν τα αγκυροβόλια στον Θερμαϊκό


Ανησυχία, προκαλεί στους ψαράδες αλλά και τους καταστηματάρχες της ακτής του Θερμαϊκού μία πληροφορία που έντονα κυκλοφορεί και σύμφωνα με την οποία τα αγκυροβόλια των μεγάλων πλοίων που περιμένουν για φορτοεκφόρτωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να μετατοπιστούν ανατολικότερα, προς την θαλάσσια  περιοχή του αεροδρομίου. Όμως σε μία τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος ρύπανσης της ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού θα είναι συνεχής.

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2012

Το πρόβλημα φύλαξης της δημοτικής περιουσίας

Ο όρχος οχημάτων της Νέας Μηχανιώνας
«Άφαντο», εξακολουθεί να παραμένει το ανατρεπόμενο φορτηγό αυτοκίνητο του δήμου Θερμαϊκού, που κλάπηκε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης από τον Όρχο οχημάτων του δήμου στη Νέα Μηχανιώνα. Οι έρευνες του δήμου αλλά και της αστυνομίας, δεν έφεραν μέχρι στιγμής κανένα αποτέλεσμα.

Στον "αέρα" τα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα στους δήμους της Θεσσαλονίκης


«Στον αέρα» βρίσκονται στους δήμους της Θεσσαλονίκης τα πολιτιστικά αλλά και αθλητικά προγράμματα. Και όπως γράφει η Ευτυχία Βατάλη στον «Αγγελιοφόρο της Κυριακής», δημοτικά ωδεία, καλλιτεχνικά εργαστήρια, σχολές και δημιουργικά εργαστήρια, προγράμματα άθλησης, τα πάντα έχουν «παγώσει», λόγω της αναίτιας καθυστέρησης στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, που «τρέχει» τα προγράμματα αυτά.