Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Σσσσσσς, ο δήμος Θερμαϊκού κοιμάται...


Μήπως κανείς εκεί στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού έχει ακούσει τίποτα περί επετείων και εορτών και εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό; Μήπως άκουσε τίποτα ότι σε μία ακριβώς εβδομάδα συμπληρώνεται ένας ακριβός αιώνας από την επιστροφή της Μακεδονίας στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας;

Στην αντεπίθεση ο Π.Φωτίου: "Παραπληροφόρηση και συκοφαντίες οι ισχυρισμοί εναντίον μου"

Το δημοτικό Γραφείο Τελετών και οι ναυαγοσώστες, είναι μέχρι σήμερα
η κύρια δραστηριότητα της ΤΕΘ. Ίσως γιαυτό κάποια μέλη του Δ.Σ. της
ΤΕΘ "θάβουν" ο ένας τον άλλο και μάλιστα χωρίς.... "ναυαγοσώστη"

Στην αντεπίθεση περνάει ο διευθύνων σύμβουλος της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΤΕΘ) κ. Πέτρος Φωτίου, χαρακτηρίζοντας ως «παραπληροφόρηση» και «συκοφαντίες» του όσα διατυπώθηκαν εις βάρος για την ομαλή διαχείριση της επιχείρησης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος ζήτησε τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου και δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι ποτέ κανείς μέχρι σήμερα δεν ζήτησε την παραίτησή του. Οι εξελίξεις στην ΤΕΘ παίρνουν νέα τροπή, καθώς στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, την προσεχή Τετάρτη, θα τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες θέμα ανάκλησης της τοποθέτησής του στο Δ.Σ. της επιχείρησης.

H νικηφόρα μάχη στα Γιαννιτσά ανοίγει το δρόμο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (12)

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Καθοριστικής σημασίας για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την αποτίναξη της Οθωμανικής κυριαρχίας, υπήρξε η ιστορική μάχη των Γιαννιτσών, η νικηφόρα έκβαση της οποίας για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, έδωσε τη δυνατότητα να ξεχυθούν οι Έλληνες στρατιώτες στον κάμπο, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τον δρόμο προς τη Μακεδονική πρωτεύουσα.

"Νυστέρι" και στις χειρουργικές επεμβάσεις λόγω κρίσης


Η οικονομική κρίση, έπληξε και τις χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς πολλά νοσοκομεία, για μικρότερο κόστος, εγκαταλείπουν σύγχρονες και πιο δαπανηρές τεχνικές επεμβάσεων για να επιστρέψουν σε παλιές και οικονομικότερες. Η αποκάλυψη αυτή, που προκάλεσε αίσθηση, έγινε στη διάρκεια του 24ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

K.Γκιουλέκας: "Θα είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος"


«Θα είμαστε το 2014 και ως παράταξη αλλά και εγώ προσωπικά υποψήφιος δήμαρχος», δήλωσε ο κ. Κώστας Γκιουλέκας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Για να προσθέσει: «Ξεκινήσαμε μία μάχη που είναι διαρκής, συνεχής και όχι πρόσκαιρη. Επιδίωξή μας να αφήσουμε ένα λιθαράκι στην πόλη».

Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012

H καταβύθιση του "Φετχί Μπουλέντ" στο Θερμαϊκό

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (11)

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Σημαντική επίδραση στην αναπτέρωση του ηθικού του ελληνικού πληθυσμού της Θεσσαλονίκης, μία εβδομάδα πριν την απελευθέρωση της πόλης από τους Οθωμανούς, είχε ένα ναυτικό ανδραγάθημα: η καταβύθιση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης του τουρκικού θωρηκτού «Φετχί-Mπουλέντ» («Mπουλέντ ο κατακτητής») τη νύχτα της 18ης Oκτωβρίου 1912 από το υπ’ αριθ. 11 τορπιλοβόλο του ελληνικού στόλου. Aναμφισβήτητα, επρόκειτο για ένα από τα συγκλονιστικότερα γεγονότα του A΄ Bαλκανικού Πολέμου του 1912, εκείνος ο τορπιλισμός του θεωρούμενου «άτρωτου», έως τότε,  «Φετχί Mπουλέντ», από ένα μικρό τορπιλοβόλο που κυβερνούσε ο μετέπειτα ναύαρχος Nικόλαος Bότσης.

Το 78% των πολιτών διαφωνεί με το νέο πακέτο μέτρων


Το 78% των πολιτών διαφωνεί με το νέο πακέτο μέτρων, όπως δείχνει η δημοσκόπηση του Οκτωβρίου της VPRC, για την εφημερίδα «Η Ελλάδα σήμερα». Την ίδια στιγμή, καταγράφεται σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να υποχωρεί ακόμη περισσότερο, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση μαζί με τη Δημοκρατική Αριστερά.

H... ουζοσυνάντηση της Νέας Μηχανιώνας


Ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με παραπολιτικά. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος συναντιέται με ποιόν, τι ποτό πίνουν, τι τρώνε, τι συζητάνε. Μέσα στη ζωή και στους κανόνες ευπρέπειας και δημοκρατικής λειτουργίας, είναι αποδεκτές και οι κοινωνικές συναντήσεις, και οι συναναστροφές. Γιαυτό και, ενώ είχαμε πολύ νωρίς και από … «πρώτο χέρι» την είδηση για τη συνάντηση σε ταβέρνα της Νέας Μηχανιώνας ενός πρώην δημάρχου με έναν πρώην πρόεδρο, δεν τη δημοσιεύσαμε. Γιατί τότε γράφουμε αυτό το σχόλιο;

Δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι ορκίστηκαν σήμερα


Δύο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θερμαϊκού,  ορκίστηκαν σήμερα από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Αλεξανδρή. Πρόκειται για τους Σοφία Ζευκοπούλου και Πάρι Πεντούση οι οποίοι καταλαμβάνουν τις θέσεις του πρώην αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Λαζαρίδη, που παραιτήθηκε και από δημοτικός σύμβουλος για λόγους ευθιξίας και του κ. Θέμη Ασθενίδη που επίσης υπέβαλε την παραίτησή του λόγω πολύμηνης απουσίας στο εξωτερικό.

Απένταρος ο αποστολέας επιταγής 1 δις στην Καλαμαριά


Απένταρος, όμως καλόψυχος αν και με ψυχολογικά προβλήματα, είναι ο ομογενής Βασίλειος Βασιλειάδης από τη Βαλτιμόρη, ο οποίος φέρεται να έστειλε την επιταγή ύψους … ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων(!) στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Καλαμαριάς, και όχι μόνο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυξ» της Νέας Υόρκης.

Πλούσιο το έργο της ΕΘΟΠΑΚ Θερμαϊκού


Τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι και έρχεται για όλους η ώρα της ανασυγκρότησης, ίσως είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για σκέψεις και πράξεις σχετικά με τον εθελοντισμό. Στα πλαίσια αυτά, η Εθελοντική Ομάδα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Δήμου Θερμαϊκού (ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ.), παρούσα σε κάθε συμβάν στο Δήμο μας αλλά και στην πρόληψη, απευθύνει λίγα λόγια σε όσους δεν έτυχε να γνωρίσουν τη χαρά αλλά και τα οφέλη της εθελοντικής προσφοράς.

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Στον Κ.Κούτουκα και η αντιδημαρχία Ανάπτυξης

Στον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών κ. Κωστή Κούτουκα, ανέθεσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, με την υπ΄ αριθμό 376 απόφασή του της 17ης Οκτωβρίου   και τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Τοπικής Ανάπτυξης, που είχε μέχρι πρόσφατα ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Λαζαρίδης.

Αλεξανδρής προς Φωτίου: "Παραιτήσου" !

Μετά το σάλο που προκλήθηκε στο δήμο Θερμαϊκού, σχετικά με την δημοτική «Τουριστική Επιχείρηση» και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για καταγγελίες περί αδιαφάνειας στα οικονομικά της επιχείρησης και δυσαρμονίας στις σχέσεις μεταξύ της προέδρου της ΤΕΘ, ιατρού κ. Ευαγγελίας Φαρίνη και του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΕΘ, κ. Πέτρου Φωτίου, έγινε γνωστό ότι σήμερα, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής κάλεσε στο γραφείο του τον διευθύνοντα σύμβουλο και του υπέδειξε να υποβάλει την παραίτησή του.

Η νικηφόρα προέλαση προς τη Θεσσαλονίκη

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (10)

του Σπύρου Κουζινόπουλου

Στο πλαίσιο του αφιερώματός μας στα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Οθωμανούς και της επιστροφής της στην αγκαλιά της μητέρας Ελλάδας, μπαίνουμε από σήμερα σε ένα νέο κεφάλαιο, τη νικηφόρα προέλαση του ελληνικού στρατού, όπου θα δούμε τη μάχη στο Σαραντάπορο, τις οδηγίες Βενιζέλου για γρήγορη πορεία προς Θεσσαλονίκη, την απελευθέρωση Γρεβενών και κατερίνης. Τα στοιχεία, είναι από το βιβλίο μας «Το Μεγάλο Άλμα-Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης», που εκδόθηκε το 1997 από τις εκδόσεις «Καστανιώτη».

Γ.Λαζαρίδης: Αδράνεια, ατολμία και συμβιβασμοί του δημάρχου, οδηγούν το δήμο σε αδιέξοδο


Ταράζει τα νερά για άλλη μία φορά, ο παραιτηθείς πρόσφατα, πρώην αντιδήμαρχος τουριστικής ανάπτυξης δήμου Θερμαϊκού, κ.Γιώργος Λαζαρίδης και με άρθρο του, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην «Ανώνυμη Τουριστική Εταιρεία Θερμαϊκού», προβαίνει σε μία σημαντική αποκάλυψη: Ότι δηλαδή, ενώ εδώ και καιρό ο δήμαρχος Θερμαϊκού έδωσε το πράσινο φως για την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΕΘ, όχι μόνο δεν προχώρησε στην υλοποίηση της απόφασης, αλλά άφησε να οδηγηθεί η εταιρία σε αδιέξοδο, λόγω συμβιβασμών και τακτικισμών.

Συστάσεις της Περιφέρειας για τα τρωκτικά


Μετά τα κατ΄ όνομα «τρωκτικά» που οδήγησαν την Ελλάδα στο χάλι που βρίσκεται σήμερα, έκαναν δυναμικά την εμφάνισή τους και τα πραγματικά ποντίκια στην περιοχή, με συνέπεια να αναγκαστεί η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συστήσει στους δήμους τη λήψη μέτρων, καθώς γίνεται καθημερινά δέκτης καταγγελλιών πολιτών για το θέμα αυτό.

Γιορτή τσίπουρου την Κυριακή στη Ν.Κερασιά


Η Γιορτή του Τσίπουρου, θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στη Νέα κερασιά, αυτή την Κυριακή  21 Οκτωβρίου 2012, στις 6.30 μ.μ. Η εκδήλωση, που θα γίνει στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ν. Κερασιάς, οργανώνεται από το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και το Κ.Α.Π.Η. της Ν. Κερασιάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Spiegel: Ειλημμένη η απόφαση εκταμίευσης της δόσης


Η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα είναι σύμφωνα με το Spiegel ειλημμένη, παρά τις επίσημες αναφορές, και θα γίνει σε «δεσμευμένο» λογαριασμό, ώστε αφ'ενός μεν να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη αλλά χωρίς να μειωθεί η πίεση στην Αθήνα για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων. 

Παρέλυσε η Ελλάδα - Όλοι στους δρόμους !!


Παρέλυσε από το πρωϊ ολόκληρη η Ελλάδα, με την 24ωρη πανελλαδική απεργιακοί κινητοποίηση που πραγματοποιούν όλοι οι κλάδοι των εργαζομένων, σε συντονισμό με τους επαγγελματίες της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούνται σήμερα τέσσερις απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες.

Λουκέτο σε 90.000 επιχειρήσεις σε τέσσερα χρόνια


Περισσότερες από 90.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) οδηγήθηκαν σε κλείσιμο  από το 2008 μέχρι το 2011, με τις προβλέψεις για τη φετινή χρονιά να παραμένουν δυσοίωνες. Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα έκθεσης αξιολόγησης των επιδόσεων που σημείωσαν οι ΜμΕ σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

"Mαϊμού" η δήθεν "λίστα βουλευτών" με καταθέσεις στο εξωτερικό


Ψευδής είναι η λίστα με τα ονόματα βουλευτών και τα ποσά καταθέσεων που φέρεται να έβγαλαν στο εξωτερικό, απεφάνθη η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ύπαρξη τέτοιας λίστας διαψεύδει και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια στην ΤΕΘ

Μία από τις δραστηριότητες της ΤΕΘ είναι και το
δημοτικό γραφείο τελετών δήμου Θερμαϊκού

Περίεργα πράγματα, συμβαίνουν τελευταία στην Τουριστική Επιχείρηση (ΤΕΘ) του δήμου Θερμαϊκού, με άγριες κόντρες μεταξύ της προέδρου της ΤΕΘ, παιδιάτρου κυρίας Ευαγγελίας Φαρίνη και του διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης κ. Πέτρου Φωτίου, οι οποίοι δήλωσαν αδυναμία συνεργασίας τους, εκτοξεύοντας βολές εκατέρωθεν και σοβαρές καταγγελίες για αδιαφάνεια.

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Έλληνες πράκτορες στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (9)
του Σπύρου Κουζινόπουλου

Συνεχίζοντας το αφιέρωμά μας για τον ένα αιώνα ελεύθερης Θεσσαλονίκης, με την απελευθέρωσή της από την Οθωμανική κυριαρχία, σας παρουσίαζουμε σήμερα μερικά αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση των Ελλήνων πρακτόρων στην τουρκοκρατούμενη Μακεδονία και την ουσιαστική συμβολή τους στο έργο της απελευθέρωσης. Για τους αξιωματικούς του ελληνικού στρατού που καμουφλαρισμένοι ως «παπάδες», με κίνδυνο της ζωής τους, συγκέντρωναν πληροφορίες πολύτιμες που βοήθησαν τα μέγιστα την προέλαση του στρατού μας προς τη Θεσσαλονίκη.

Χωρίς δελτία ειδήσεων την Τετάρτη


Δεν θα μεταδίδονται δελτία ειδήσεων από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση την Τετάρτη και δεν θα κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες την Πέμπτη, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), κήρυξε για αύριο 24ωρη απεργία, σύμφωνα με την απόφαση των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Άνω Περαία


Χωρίς ρεύμα, έμεινε επί πολύ ώρα, το βράδυ της Τρίτης, ολόκληρη η Άνω Περαία, καθώς εξ αιτίας της πτώσης κλαδιών δέντρου στην περιοχή των Goodys, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης, κόπηκαν ηλεκτροφόρα καλώδια με συνέπεια να υπάρξει εκτεταμένη διακοπή ρεύματος.

Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ την Πέμπτη πρωϊ-βράδι


Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει η Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012, από την έναρξη των δρομολογίων έως 09:00΄π.μ. και από 20:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, λόγω της συμμετοχής του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε..

Δημιουργήστε φιλμάκια για την επέτειο απελευθέρωσης


Με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό, το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. και το Thermaikos Film Festival  προσκαλούν όλους να δημιουργήσουν ένα φιλμάκι έως 2 λεπτά το πολύ για την πόλη μας, τη Θεσσαλονίκη. Τα φιλμάκια που θα δημιουργηθούν, θα προβληθούν το Νοέμβριο.

Αγροτικά προϊόντα χωρίς μεσάζοντες από την "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Θερμαϊκού"


Φθηνά αγροτικά προϊόντα θα διατεθούν με πρωτοβουλία της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού, η οποία φέρνει για μια ακόμη φορά σε επαφή τους παραγωγούς με τους καταναλωτές, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου που θα φέρει κοντά σε σχεδόν μόνιμη βάση τους αγρότες με τους καταναλωτές, εξασφαλίζοντας δίκαιες τιμές χωρίς μεσάζοντες.

H "Απαγωγή της Σμαράγδως" Κυριακή στην Επανομή


Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επανομής, παρουσιάζουν την Κυριακή 21 Οκτωβρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής την σπαρταριστή κωμωδία του Μιχάλη Κουνελάκη "Η απαγωγή της Σμαράγδως", από τη Θεατρική Ομάδα Μηχανιώνας του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Είσοδος ελεύθερη

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Ελεγκτικό Συνέδριο: Αθώος ο Μαυρομάτης


Καθαρογράφτηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα, η με αριθμό 2861/2012  απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία αθωώνεται ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης για την γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης από το Ταμείο του δήμου Μηχανιώνας, ύψους 895.765,83 ευρώ, που διαπράχθηκε το 2009 από τον αποθανόντα ταμία του δήμου.

Σοφή κουβέντα Μπουτάρη για όσους φοροδιαφεύγουν


Μία σοφή κουβέντα, είπε απόψε το βράδυ, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μπουτάρης: «Όταν ακούω ότι πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι 70 δις ευρώ φορολογητέο εισόδημα και μόνο 3 δις οι επιχειρηματίες, εγώ προσωπικά ντρέπομαι».

Οι συμμορίες και η φίμωση του τύπου στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν την απελευθέρωση της πόλης

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (8)

του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ο υπόδουλος ελληνισμός, λίγο πριν την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό δεν είχε ν’ αντιμετωπίσει μόνο το επίσημο οθωμανικό κράτος. Αλλά και τη δράση των πολυάριθμων συμμοριών που εκμεταλλευόμενες τις ιδανικές γι’ αυτές συνθήκες –από την αποσύνθεση της Oθωμανικής Aυτοκρατορίας– κατατρομοκρατούσαν τον πληθυσμό,  δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Πότε επιτέλους θα γίνει νέος ΣΜΑ στο δήμο Θερμαϊκού;

Τα απορριμματοφόρα περιμένουν να αδειάσουν στον ΣΜΑ Μηχανιώνας
Η πρόσφατη πυρκαγιά στην παράνομη χωματερή της Νέας Μηχανιώνας, έφερε στην επιφάνεια την επιτακτική ανάγκη απομάκρυνσης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, αλλά και την εξοργιστική αδιαφορία του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης να προχωρήσει το έργο μετεγκατάστασης του ΣΜΑ. Αλήθεια, τι κάνει για το θέμα αυτό ο δήμος Θερμαϊκού;

Εισαγγελική παρέμβαση για βανδαλισμούς σε σχολικό κτίριο της Καλαμαριάς


Οι βανδαλισμοί που προκλήθηκαν σε υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα της Καλαμαριάς προκάλεσαν την επέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο προϊστάμενος της οποίας, Ευάγγελος Μαδεμλής, διέταξε προκαταρκτική έρευνα.

Μαθήματα θεατρικής παιδείας στο δήμο Θερμαϊκού


Οκτώ μαθήματα θεατρικής παιδείας για αρχάριους με δωρεάν συμμετοχή, οργανώνει από το Νοέμβριο του 2012 το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ δήμου Θερμαϊκού. Θα λειτουργήσουν σε εβδομαδιαία βάση δύο τμήματα ενηλίκων σε Περαία (αίθουσα εκδηλώσεων 2ου Λυκειου Άνω Περαίας) και Νέα Μηχανιώνα (Αίθουσα Θεάτρου 1ου Γυμνασίου Μηχανιώνας).

Καπνίζει ακόμη η παράνομη χωματερή με νέα ογκώδη


Μία σχεδόν εβδομάδα από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην παράνομη χωματερή η οποία βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, κι΄ ακόμη σε κάποια η φωτιά αργοκαίει και βγαίνουν καπνοί, όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες μας.

Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2012

Σε εργοτάξιο μετατράπηκε ο δήμος Θέρμης


Σε εργοτάξιο, έχει μεταβληθεί το τελευταίο διάστημα η Θέρμη, λόγω  των εκτεταμένων έργων ανάπλασης και της δημιουργίας δικτύων κυκλοφορίας, που προκάλεσαν φοβερή αναστάτωση σε δύο από τους πιο κεντρικούς δρόμους του δήμου. Όσοι δεν γνωρίζουν την περιοχή, ταλαιπωρούνται μέχρι να μπορέσουν να κατευθυνθούν στο σημείο που θέλουν.

Εκατοντάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς

Εκατοντάδες παιδιά στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς, ιδιαίτερα σε μία εποχή με τεράστιες δυσκολίες για τους νέους γονείς που δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους αλλά και δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος ενός ιδιωτικού παιδικού σταθμού. Ωστόσο, ακόμη και στους υπάρχοντες δημοτικούς παιδικούς σταθμούς το κόστος των τροφείων είναι πολύ υψηλά. Έτσι, πολλοί θα είναι αυτοί που θα αναγκαστούν να εμπιστευθούν τη φύλαξη των παιδιών τους σε συγγενείς και φίλους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πέθανε ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου


Σε ηλικία 76 ετών και μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, έφυγε από τη ζωή ο διάσημος καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου. Ο Σπύρου, έσβησε σε ιδιωτική κλινική στην οποία νοσηλευόταν με εγκεφαλική ανεπάρκεια.

Κλείνουν τα μαγαζιά την Πέμπτη οι καταστηματάρχες


Και ο εμπορικός κόσμος του δήμου Θερμαϊκού θα πάρει μέρος στο κλείσιμο των καταστημάτων, που έχουν προγραμματίσει για την προσεχή Πέμπτη 18 Οκτωβρίου οι εμπορικοί σύλλογοι όλης της χώρας, ζητώντας να υπάρχει σταθερότητα, βιωσιμότητα και μέλλον για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και φορολογική δικαιοσύνη. Στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους αυτής θα σβήνουν τα φώτα των καταστημάτων τους μετά τις 9:00 το βράδυ από την Τετάρτη 17 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Αυξάνει η ανακύκλωση στην Ανατολική Θεσσαλονίκη


Ολοένα και περισσότεροι στην ανατολική Θεσσαλονίκη αποκτούν συνείδηση για τα οφέλη της ανακύκλωσης, με συνέπεια οι τέσσερις δήμοι Θερμαϊκού, Θέρμης, Καλαμαριάς και Πυλαίας-Χορτιάτη που συμμετέχουν στην εταιρία ανακύκλωσης «Ανατολική ΑΕ», να εξοικονομήσουν ποσό 1.323.000 ευρώ από το τέλος ταφής στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, καθώς μειώθηκαν κατά 49.000 τόνους τα σκουπίδια που μεταφέρονται εκεί.

Ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας και ανθρώπινη υγεία


Μετά από αίτημα πολλών αναγνωστών του «Φάρου του Θερμαϊκού» για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον ανθρώπινο οργανισμό η εκπεμπόμενη μαγνητική ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας αλλά και τα ίδια τα κινητά τηλέφωνα, δημοσιεύουμε στη συνέχεια την εμπεριστατωμένη μελέτη για το θέμα αυτό ενός διαπρεπούς ερευνητή, του μέλους του Δ.Σ. της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Στυλιανού Ζηνέλη*.