Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται δύσκολος χειμώνας για την αγορά βιβλίου


Αισθητά πεσμένη είναι η ζήτηση στην αγορά βιβλίων, τα περισσότερα βιβλιοπωλεία αντιμετωπίζουν σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα, ωστόσο ο αριθμός των τίτλων οι οποίοι θα βγουν το προσεχές διάστημα στις προθήκες (από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος του χρόνου) δεν είναι απογοητευτικός.

Γερμανικές αποζημιώσεις: Συνεχίζει προκλητικά να κάνει την "πάπια" το Βερολίνο

"Δεν είδε, δεν άκουσε" το Βερολίνο για τα εγκλήματα αυτά
όπως η ομαδική εκτέλεση των 200 Ελλήνων στην Καισαριανή
Το Βερολίνο απέρριψε την Παρασκευή για μία ακόμη φορά προκλητικά το ενδεχόμενο να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής της χώρας. Προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση για το θέμα αυτό μεταξύ των δύο χωρών.

"Aνάσα" για την ΠΑΕ Άρης η υπαγωγή στο άρθρο 99


Ανάσα για την ΠΑΕ Άρης, καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την  αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 που κατέθεσε χθες η κιτρινόμαυρη ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Το πρώτο κρούσμα: Σε αναστολή λειτουργίας ο δήμος Αχαρνών και έπονται και άλλοι!


Σε «λουκέτο» οδηγούνται σιγά-σιγά οι δήμοι όλης της χώρας. Μετά την ανακοίνωση του δήμου Αχαρνών για αναστολή της λειτουργίας του, λόγω αδυναμίας καταβολής της μισθοδοσίας και κάλυψης των πάγιων εξόδων του,  η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε σε αντιπροσωπεία του δήμου, ότι θα καταβάλει το ποσό των 960.000 ευρώ.

Αντιφατικές δημοσκοπήσεις για Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που θα δημοσιευτεί το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και υποχώρηση του ΠΑΣΟΚ στην τέταρτη θέση, ενώ στην τρίτη θέση αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή. Άλλη όμως δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα Επενδυτής, δίνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με 20,8% και τη ΝΔ με 19,6%.

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δ.Σ. Θερμαϊκού


Mε 41 θέματα στην ημερήσια διάταξη και 4 επίκαιρες ερωτήσεις, συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στις 8 μμ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού. Οι ερωτήσεις διατυπώθηκαν από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννη Μαυρομάτη και αφορούν την μελέτη κτηματογράφησης, το παραεμπόριο, τα ογκώδη αλλά και το βιβλίο του Αντ.Ματζάρη.

Σταμάτησαν δυναμικά κάτοικοι της Ν.Μηχανιώνας το στήσιμο του πύργου κεραιών της Cosmote


Την υπόσχεση ότι θα σταματήσουν οι εργασίες τοποθέτησης του μεταλλικού πύργου κεραιών στη Νέα Μηχανιώνα, μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί, έδωσαν εκπρόσωποι της Cosmote στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, μετά και τη νέα δυναμική κινητοποίηση κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας το πρωί της Παρασκευής.

Ξανάρχισαν να δουλεύουν στις κεραίες

Συνεργεία της Cosmote, άρχισαν και πάλι να δουλεύουν το πρωϊ της Παρασκευής, συνεχίζοντας, υπό την προστασία αστυνομικής δύναμης, το στήσιμο του γιγάντιου πύργου κεραιών, ύψους 47 μέτρων, απέναντι από τα κοιμητήρια της Νέας Μηχανιώνας, αθετώντας την υπόσχεση που είχαν δώσει σε εκπροσώπους του δήμου Θερμαϊκού, ότι θα διακόψουν προσωρινά τις εργασίες.

Δωρεάν καυσόξυλα από το Δασαρχείο Πολυγύρου


Δωρεάν καυσόξυλα σε πολίτες, θα διαθέσει το Δασαρχείο Πολυγύρου. Και για το σκοπό αυτό, από τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου θα δέχεται σχετικές αιτήσεις πολιτών.

Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας για την κεραία

Από τον δήμο Θερμαϊκού που ζητά ανάκληση άδειας και διακοπή τοποθέτησης
Έξι σοβαρούς λόγους που καθιστούν άκυρη την άδεια εγκατάστασης της γιγάντιας κεραίας της Cosmote στη Νέα Μηχανιώνα, επικαλείται ο δήμος Θερμαϊκού σε προσφυγή που κατέθεσε στην Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οι κοινότητες στην Οθωμανική Θεσσαλονίκη

ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (4)
Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον Οθωμανικό ζυγό, θα αναφερθούμε στις κοινότητες της πόλης, καθώς είναι γνωστή η πολυπολιτισμικότητα της Μακεδονικής πρωτεύουσας

Εγκαίνια γραφείων της "Χρυσής Αυγής στη Νέα Μηχανιώνα: "Πολύ κακό για το τίποτα"


«Πολύ κακό για το τίποτα». Ο λόγος για τα πολυδιαφημισμένα εγκαίνια των γραφείων της «Χρυσής Αυγής» στη Νέα Μηχανιώνα, για τα οποία οργίαζαν επί μέρες οι φήμες ότι θα σημειωθούν επεισόδια και μεγάλη κινητοποίηση χρυσαυγιτών από όλο το νομό Θεσσαλονίκης. Στο τέλος όμως, αποδείχτηκε... άνθρακες ο θησαυρός, καθώς δεν μαζεύτηκαν περισσότερα από 30 άτομα, δίχως σημαίες, λάβαρα και πανό.

Οι στόχοι της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Θερμαϊκού

Από συνέλευση της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού

Στόχος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Πολιτών Θερμαϊκού είναι η επικράτηση μιας λαϊκής κυριαρχίας που θα είναι προς όφελος των πολιτών και όχι των συμφερόντων των τοκογλύφων και των λακέδων τους, αναφέρεται σε κείμενο εισήγησης-τοποθέτηση της Πρωτοβουλίας που κατατέθηκε σε πρόσφατη σύσκεψη κινημάτων και πρωτοβουλιών την οποία οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Καθαρίζει τον Θερμαϊκό κόλπο η "Αλκίππη"


Τη μάχη για έναν καθαρότερο Θερμαϊκό δίνει καθημερινά, από τις 3 Σεπτεμβρίου, η «Αλκίππη», ένα ειδικό σκάφος το οποίο προχωρά στον επιφανειακό καθαρισμό του κόλπου. Ο καθαρισμός από την «Αλκίππη» γίνεται μετά τη σχετική σύμβαση στην οποία προχώρησε το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης και ελπίζουμε το σκάφος να φτάσει μέχρι και την παραλία του Ποταμού.

Ποιοι είναι οι "32" που πλούτισαν παράνομα;


Ποιά είναι τα 32 πολιτικά πρόσωπα, τέως υπουργοί, βουλευτές, δημοτικοί άρχοντες και στελέχη οργανισμών του δημοσίου που σύμφωνα με το ΣΔΟΕ  παρουσιάζουν αδικαιολόγητο πλουτισμό; Αξίωση του σκληρά δοκιμαζόμενου λαού μας είναι να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα η σχετική λίστα, πολύ περισσότερο που αυτή επιβεβαιώνει από τα επίσημα χείλη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. 

Μία συγκινητική δωρεά του ΔΗΠΠΑΚΥΘ στο "Χαμόγελο του Παιδιού"


Με πολύ θερμά λόγια το «Χαμόγελο του παιδιού», σε επιστολή που απέστειλε στο εικαστικό εργαστήριο του ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού, διατυπώνει θερμές ευχαριστίες για τη δωρεά 10 πινάκων ζωγραφικής για το «σπίτι» του οργανισμού στον Φοίνικα Καλαμαριάς, όπου φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 29 παιδιά.

Παράγοντες της Ν.Μηχανιώνας μιλούν για την κεραία


Ανάστατη, είναι η κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας για την απόφαση της Cosmote να στήσει γιγάντιο μεταλλικό πύργο-κεραία, ύψους 47 μέτρων, τη στιγμή που σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται όχι μόνο κατοικίες, αλλά επίσης τα δύο Γυμνάσια (Α΄ και Β΄) και το Λύκειο της Μηχανιώνας. Τοπικοί παράγοντες που βρέθηκαν το πρωϊ στη συγκέντρωση των κατοίκων κατά της κεραίας, είπαν σχετικά στον «Φάρο του Θερμαϊκού»

Αθώος ο Ι.Μαυρομάτης για την υπόθεση υπεξαίρεσης

Με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που πρόκειται να εκδοθεί σύντομα
Αθώος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κρίθηκε από από το Ι΄ τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας κ. Γιάννης Μαυρομάτης για την γνωστή υπόθεση της υπεξαίρεσης από το Ταμείο του δήμου, ύψους 895.765,83 ευρώ, που διαπράχθηκε το 2009 από τον αποθανόντα ταμία του δήμου.

Αναστολή στο στήσιμο κεραίας Cosmote για μία ημέρα

Μετά την κινητοποίηση κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας
O δημοτικός σύμβουλος κ. Τσακμάκας ενημερώνει τους κατοίκους
για την απόφαση της Cosmote και τις επιπτώσεις της κεραίας
Κάτω από την μαζική κινητοποίηση κατοίκων της Νέας Μηχανιώνας, που από το πρωϊ είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο όπου η Cosmote εγκαθιστά μεταλλικό πύργο κεραίας, ύψους 47 μέρτρων, η εταιρία κινητής τηλεφωνίας αναγκάστηκε να δώσει τη διαβεβαίωση ότι για σήμερα τουλάχιστον δεν θα συνεχιστούν οι εργασίες. Κατόπιν αυτού, αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν εκ νέου οι κάτοικοι στο ίδιο σημείο, απέναντι από τα κοιμητήρια και την Παρασκευή.

Συγκέντρωση το Σάββατο από Κίνηση Πολιτών Επανομής


Ανοιχτή συγκέντρωση – ενημέρωση πολιτών, οργανώνει το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Επανομής, η νεοσύστατη «Κίνηση Πολιτών Επανομής, για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τα οξυμμένα προβλήματα της περιοχής.

Πρόσληψη 45 έκτακτων καθηγητών στην ΑΕΝ Μακεδονίας


Την πλήρωση έως και 45 θέσεων Εκτακτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού προκήρυξε η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Μακεδονίας που εδρεύει στη Νέα Μηχανιώνα. Το εν λόγω προσωπικό θα υπογράψει συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με ωριαία αντιμισθία. Ο τελικός αριθμός των ατόμων που θα προσληφθούν θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των σπουδαστών που θα φοιτήσουν. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 25 Σεπτεμβρίου.

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Εξώδικο του δήμου Θερμαϊκού στον δήμο Θέρμης

Για την άδεια εγκατάστασης κεραίας της Cosmote στη Ν.Μηχανιώνα
Θέμα ηθικής τάξεως, νομίζουμε ότι δημιουργείται για την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, για την άδεια που χορήγησε στην Cosmote ώστε να εγκατασταθεί γιγάντια μεταλλική κεραία και σταθμός κινητής τηλεφωνίας, δίπλα στον οικισμό της Νέας Μηχανιώνας, σε απόσταση αναπνοής από δύο σχολικά συγκροτήματα. Ένα θέμα που εκτός των άλλων, εγείρει και πολλά ερωτήματα.

Ξεσηκωμός στη Νέα Μηχανιώνα για τις κεραίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί της Πέμπτης για την κεραία Cosmote
Βιαστικά το συνεργείο της Cosmote στήνει την κεραία για να προλάβει τα ασφαλιστικά
μέτρα που υπέβαλε ο δήμος Θερμαϊκού (ΦΩΤΟ "Φάρος του Θερμαϊκού"
Ξεσηκωμός στη Νέα Μηχανιώνα κατά της Cosmote, η οποία ετοιμάζεται να στήσει στην περιοχή των δημοτικών κοιμητηρίων έναν γιγάντιο μεταλλικό πύργο-κεραία, ενισχύοντας την ακτινοβολία που ήδη δέχονται οι κάτοικοι από τις άλλες δύο κεραίες των υπόλοιπων εταιριών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind.

Συμβολική κατάληψη των Δημαρχείων από εργαζόμενους


Σε συμβολική κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας προχωρούν σήμερα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, οι δημοτικοί υπάλληλοι, στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προωθούμενα μέτρα. 

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινή κάθοδος στην Αθήνα Καράογλου-Αλεξανδρή για την αποχέτευση της Επανομής


Επίσκεψη στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ.Σταύρο Καλαφάτη, θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ.Θεόδωρος Καράογλου, με τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή, σε μία προσπάθεια να εξευρεθεί λύση και να προχωρήσει επιτέλους το ημιτελές έργο αποχέτευσης της Επανομής.

Βιαστικοί υποψήφιοι δήμαρχοι !


Επιβεβαιώνοντας στην ουσία τα όσα γράψαμε σε δύο ρεπορτάζ σχετικά με τις πρώϊμες κινήσεις που άρχισαν από τώρα στο δήμο Θερμαϊκού, σχετικά με τις δημοτικές εκλογές του 2014, ο κ. Τατιανός Μάγγος, σε άρθρο του στο ενημερωτικό ηλεκτρονικό έντυπο “E-Delta”, αναφέρει μια νέα κίνηση παράγοντα που φιλοδοξεί να είναι υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού.

Με προβολή ντοκιμαντέρ αρχίζουν οι εκδηλώσεις για τη γενέθλια ημέρα της Περαίας


Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Δυο Φορές Ξένος», αρχίζουν την Τετάρτη στις 8.30 μ.μ.  στο ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία οι εκδηλώσεις για τη γενέθλια ημέρα Περαίας, που συμπίπτουν με την επέτειο των 90 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τις εκδηλώσεις οργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., το οποίο με πρόσκλησή του καλεί τους δημότες του Θερμαϊκού να παρακολουθήσουν την αυριανή προβολή.

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Συμμετοχή σε πρόγραμμα προστασίας του Θερμαϊκού


Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατά την σημερινή 23η τακτική συνεδρίασή του, ενέκρινε τη συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην υποβολή πρότασης έργου προς το κοινοτικό πρόγραμμα «BLACK SEA BASIN 2007-2013» που αφορά στην ολοκληρωμένη παρακολούθηση των Περιβαλλοντικών Προβλημάτων των ακτών σε θαλάσσιες περιοχές και στους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Δήμος Θερμαϊκού: "Βήμα" στην αντιπολίτευση;


Μία πολύ σωστή κίνηση, αποφάσισε όπως μαθαίνουμε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, δίνοντας «βήμα» σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή του δήμου, μέσα από τη συχνότητα 100,6 του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM-100.

Άγριος καυγάς Μπουτάρη-Γκιουλέκα


Μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια το απόγευμα της Δευτέρας ο δήμαρχος  Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, καθώς η αντιπαράθεση των δύο ανδρών, που άρχισε από την ημέρα που συστάθηκε το σημερινό δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, έφτασε στην κορύφωσή της.

Έκοψαν το ρεύμα στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης!


Χωρίς ρεύμα έμεινε το πρωί της Δευτέρας το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη επειδή, λόγω χρεών, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, στο χώρο που στεγάζεται. Αποτέλεσμα της διακοπής ήταν να ταλαιπωρηθούν οι ανασφάλιστοι που επισκέφθηκαν το ιατρείο προκειμένου να εξεταστούν και να κινδυνεύσουν να αχρηστευθούν φάρμακα και εμβόλια που φυλάσσονται στα ψυγεία.

Παρουσίαση βιβλίου του Αντώνη Ματζάρη


H παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Ματζάρη “Ο νονός μου ο Καλόγερος”, που εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Μπαλτά», θα γίνει το Σάββατο στις 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:00 μ.μ. στο  ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία.

Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012

Περί Μελιγαλά, "πηγάδας" και "εθνικιστών"


Το διαβάσαμε και φρίξαμε: Με την παρουσία 7 βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο για τα θύματα του Μελιγαλά, όπου οι παρευρισκόμενοι χρυσαυγίτες, παρατεταγμένοι σαν στρατός, φώναζαν συνθήματα όπως: «Τιμή στους χίτες και ταγματασφαλίτες», «αλήτες – φονιάδες – κομμουνιστές», «τσεκούρι και φωτιά στα κόκκινα σκυλιά», «ο λαός δεν ξεχνά τους προδότες τους κρεμά», «Αίμα – τιμή – Χρυσή Αυγή» κ.α.

H ζωή σήμερα και πριν 13 χρόνια


Κάποια στοιχεία για το επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων, που μας τα θυμίζει ο Δημήτρης Μιχαηλίδης και διαβάζοντάς τα μας πιάνει νοσταλγία. Το έτος 1999, δηλαδή πριν 13 χρόνια: Μισθός 170.000 δραχμές-498€, βενζίνη 120δρχ-0,52€, Πετρέλαιο 62δρχ-0,18€, πιτα 199δρχ-0,24€. Σήμερα, σωτήριο έτος 2012: Βασικός:  480€, Λίτρο βενζίνης 1,70€, Πετρέλαιο θέρμανσης 1,4€, Τυρόπιτα 1,50€

Σκούτερ υδρογόνου από τον Δήμο Θέρμης!


Ένα σκούτερ που κινείται με υδρογόνο και σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για τον δήμο Θέρμης, στο πλαίσιο έργου που συντονίζει το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) θα παρουσιαστεί σε εκδηλώσεις που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.