Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

"Δεν κοιμάμαι τα βράδια" λέει ο δήμαρχος Θερμαϊκού


Τα παλιά χρέη των τριών πρώην δήμων Επανομής, Θερμαϊκού και Μηχανιώνας, δημιούργησαν θηλιά στο νέο δήμο Θερμαϊκού, όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «Τσουνάμι». Υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η δραματική περικοπή της κρατικής ενίσχυσης προς την αυτοδιοίκηση, στραγγαλίζει το δήμο Θερμαϊκού, όπως και τους άλλους δήμους της χώρας.

"Προγράμματα άθλησης για όλους" στο δήμο Θερμαϊκού


Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 ξεκινούν  από το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού τα «Προγράμματα Άθλησης για όλους 2012-2013». Κορίτσια και αγόρια, γυναίκες και άντρες κάθε ηλικίας μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από δώδεκα διαφορετικά τμήματα εκγύμνασης και ψυχαγωγίας. 

Επίσπευση για την αποχέτευση της Επανομής

Ζήτησε ο δήμαρχος Θερμαϊκού από το υπουργείο Ανάπτυξης κι ενώ είναι αμφίβολο εάν θα μπορέσει το έργο να αποπερατωθεί
Την επίσπευση ένταξης του έργου της αποχέτευσης Επανομής σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης ζήτησε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ.Γιάννης Αλεξανδρής, από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης, Στράτο Σιμόπουλο, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Υπουργείο, στην Αθήνα.

Γιώργος Βαφόπουλος, ο ποιητής της Θεσσαλονίκης

του Απόστολου Παπαγιαννόπουλου
Πολλούς ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης ανέδειξε η Θεσσαλονίκη στην ιστορική της διαδρομή που συνδέθηκαν μαζί της στενά σε σημείο να είναι αδιανόητη η ύπαρξή τους έξω από την στοργική φιλοξενία τους στην αγκαλιά της. Ένας απ΄ αυτούς στη σύγχρονη εποχή υπήρξε οπωσδήποτε ο ποιητής και λογοτέχνης Γεώργιος Βαφόπουλος που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή στις 15 Σεπτεμβρίου 1996 σε ηλικία 93 ετών.

Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2012

Περί μονεταρισμού, Δήμων και ανωνύμων εταιριών

Τζωρτζ Μπους και Μιλτον Φρίντμαν. "Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα"
Κάποιος «Ηλιόπουλος Φώτης», σχολιάζοντας το άρθρο μας «Για κάποιους που θέλουν τους δήμους Ανώνυμες Εταιρίες», μας εγκαλεί ότι έχουμε… «μαύρα μεσάνυχτα» για το τι σημαίνει μονεταρισμός. Πολυάσχολος καθώς είναι, φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να διαβάσει για τον δημιουργό του μονεταρισμού, τον Μίλτον Φρίντμαν (1912-2006) και τις θεωρίες του για τον  πλέον ακραίο νεοφιλευθερισμό της αγοράς.

Ξαναρχίζουν οι ραδιοφωνικές εκπομπές στον FM-100,6

Χρειάζεται να δοθεί "βήμα" από το δήμο Θερμαϊκού και στην αντιπολίτευση
Ξαναρχίζουν οι ραδιοφωνικές εκπομπές διαφόρων φορέων, μεταξύ των οποίων και του δήμου Θερμαϊκού, κάθε Τετάρτη, στη συχνότητα 100,6 του δημοτικού ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης FM-100, όπως δήλωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φάρου του Θερμαϊκού», ο γενικός διευθυντής της ΔΕΠΘΕ (Δημοτικής Εταιρίας Πληροφόρησης και Θεάματος) κ. Φίλιος Στάγκος.

Τετραήμερο εκδηλώσεων για τα "Γενέθλια της Περαίας"

Άλλες χρονιές ο γιορτασμός της γενέθλιας ημέρας της Περαίας
γίνονταν με την "Γιορτή Φασολάδας". Φέτος το πρόγραμμα θα
είναι πολύ πλούσιο, αντάξιο του σημαντικού αυτού γεγονότος
Τετραήμερο εκδηλώσεων για την γενέθλια ημέρα της Περαίας, διοργανώνουν στις 19, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ δήμου Θερμαϊκού, ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας και ο Σύλλογος Γυναικών «Η Αγάπη». Το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Γιάννης Αλεξανδρής: "Θα είμαι και πάλι παρόν" !

 «Θα είμαι και πάλι παρόν στις επόμενες δημοτικές εκλογές, όπως είμαι παρόν στα προβλήματα του τόπου», δήλωσε με έμφαση ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Τσουνάμι». Στέλνοντας παράλληλα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες και απαντώντας έμμεσα στις θεωρίες του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ο οποίος πρότεινε την μετατροπή του δήμου σε …ανώνυμη εταιρία.

Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από σήμερα το βράδυ και τα βορειοδυτικά.

Μεγάλη συναυλία της Dilek Koc στην Περαία


Μεγάλη συναυλία με την ξεχωριστή τουρκάλα τραγουδίστρια Dilek Koc, διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗΠΠΑΚΥΘ δήμου Θερμαϊκού την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία της Περαίας, με ελεύθερη είσοδο.

Κλειστοί θα μείνουν οι δήμοι και σήμερα Πέμπτη


Κλειστοί, θα μείνουν και σήμερα Πέμπτη, για δεύτερη κατά σειρά ημέρα, οι δήμοι όλης της χώρας, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που γίνονται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές κατά 30% στους ήδη μειωμένους, περισσότερο από 60%, πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Τα αμαρτωλά μπιτσόμπαρα της Κεντρ. Μακεδονίας

Πριν από λίγες μέρες και μετά την πολύμηνη παρέμβαση οικολογικών οργανώσεων, 13 επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις ακτές του υγρότοπου του Αγ. Μάμα στην Ποτίδαια τιμωρήθηκαν με πρόστιμα που στις εποχές που ζούμε ξεπερνούν το ετήσιο εισόδημα πολλών από τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα για παραβάσεις με αυθαίρετες κατασκευές και προσθήκες στην παραλία που εκμεταλλεύονταν.

"Τα ρετσέλια" από το Σύλλογο προσφύγων Αν.Θράκης


Την παραδοσιακή γιορτή «Ρετσέλια», με ρετσέλια και μουσταλευριές, οργανώνει και φέτος ο Σύλλογος προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, στη Σκάλα της Αγίας Τριάδας.

Στις 26 Σεπτεμβρίου η ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιώτη


Στις 26 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός, προϋπολογισμού 226.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, που αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων στη δημοτική ενότητα Θερμαϊκού για πέντε μήνες, σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης που βγήκε «στον αέρα». Έτσι, ο δήμος Θερμαϊκού προστίθεται στη λίστα των δήμων -συνολικά 35 στην Ελλάδα- που ανέθεσαν τμήμα μόνον ή και το σύνολο των υπηρεσιών καθαριότητας σε ιδιώτες.

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοιχτοί, παρά το διήμερο κλείσιμο των δήμων, θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Θερμαϊκού


Ανοιχτοί, παρά το διήμερο κλείσιμο των δήμων για την υποχρηματοδότηση, θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Θερμαϊκού, όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φάρου του Θερμαϊκού».

Κ.Παπούλιας: "Ο ελληνικός λαός έφτασε στα όριά του"


«Ο ελληνικός λαός υφίσταται μεγάλες θυσίες. Νομίζω ότι έχει φτάσει στα όριά του. Και είναι θαυμαστή και η υπομονή του και η γενναιότητα να αντιμετωπίζει αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, τον πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά Νοέλ Κινσέλα. 

Πονοκέφαλο προκαλούν οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής

Ομάδα της Χρυσής Αυγής έτοιμη για δράση (φωτ.tovima.gr) 

«Πονοκέφαλο» προκαλούν στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ τα περιστατικά σε Ραφήνα την Παρασκευή το βράδυ και Μεσολόγγι το Σάββατο το πρωί με πρωταγωνιστές βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Επίσης την περασμένη εβδομάδα ομάδα περίπου 10 ακροδεξιών επιτέθηκε εναντίον μεταναστών σε φανάρια της Καλαμάτας, ενώ το βράδυ της Δευτέρας ακροδεξιοί επιτέθηκαν και χτύπησαν Έλληνα στη Μεταμόρφωση, επειδή μπήκε σε κουρείο Πακιστανού!

Ελληνίδες νύφες στην .... Ιαπωνία !!

Ο Λευκάδιος Χερν με τη σύζυγό του

Λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν για τα "πλοία με τις νύφες" που μετέφεραν χιλιάδες Ελληνίδες στην Αμερική και την Αυστραλία για να παντρευτούν έναν άνδρα που δεν γνώριζαν. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως Ελληνίδες νύφες έφτασαν ως και την… Ιαπωνία.

Κλειστοί Τετάρτη-Πέμπτη οι περισσότεροι Δήμοι


Λουκέτο, βάζουν Τετάρτη και Πέμπτη οι περισσότεροι Δήμοι όλης της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική οικονομική κατάσταση της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξ αιτίας της οποίας οι δήμαρχοι βγαίνουν στους δρόμους.

Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία


Κατά 50% αυξήθηκε η ανεργία των νέων ηλικίας 15- 24 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η ανεργία των νέων στην Ευρώπη αυξήθηκε από έναν μέσο όρο 15% τον Φεβρουάριο του 2008, σε 22,5% τον Ιούλιο του 2012.

Ανέκδοτες φωτογραφίες από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης


Ανέκδοτες φωτογραφίες και μαρτυρίες ξένων πολεμικών ανταποκριτών από τη νικηφόρο δράση του ελληνικού στρατού και στόλου στον Α' Βαλκανικό Πόλεμο (1912 - 1913) θα παρουσιαστούν στην Αποθήκη Γ' του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια έκθεσης που διοργανώνει το Μουσείο Φωτογραφίας «Χρήστος Καλεμκερής» του δήμου Καλαμαριάς.

Χτύπημα στην ανεργία από πέντε δήμους Θεσσαλονίκης


Το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης, επιχειρεί να δώσει «χτύπημα» στην ανεργία των νέων, εκπαιδεύοντας το επόμενο χρονικό διάστημα νέους σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Τέσσερα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μηχανιώνας


Τέσσερα τμήματα, θα λειτουργήσει φέτος ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Μηχανιώνας, συνεχίζοντας τις πολύ πλούσιες δραστηριότητές του. Τα τμήματα, που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων είναι τα ακόλουθα:

Αποσύρονται οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για την προστασία των βουλευτών της "Χρυσής Αυγής"


Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. αποσύρονται όλοι οι αστυνομικοί για την προστασία βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ σε διαθεσιμότητα τέθηκε η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος (Α.Τ) Ραφήνας, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη από μέλη της Χ.Α.

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις από τους "Γιατρούς του Κόσμου" κατά την περίοδο της 77ης ΔΕΘ


Μία πολύ σημαντική προσφορά από τους Γιατρούς του Κόσμου, οι οποίοι προσφέρουν στην 77η ΔΕΘ, δωρεάν πρωτοβάθμιες παιδιατρικές, γυναικολογικές, οδοντιατρικές, οφθαλμολογικές και παθολογικές εξετάσεις.