Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012

Ενθουσιάζει η "Γιορτή Τρύγου 2012" στην Αγία Τριάδα


Με παραδοσιακούς χορούς από πολλές περιοχές της χώρας αλλά και τις αλησμόνητες πατρίδες, συνεχίζονται σήμερα Σάββατο και την Κυριακή 5 Αυγούστου οι εκδηλώσεις της «Γιορτής Τρύγου 2012» που οργανώνει στην παραλία της Αγίας Τριάδας ο Σύλλογος προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας.

Διήμερο πανηγύρι στην Καλαμαριά


Ο Δήμος Καλαμαριάς, τιμώντας κατά παράδοση, εδώ και χρόνια, τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, διοργανώνει διήμερο πανηγύρι στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, την Κυριακή και Δευτέρα 5 και 6 Αυγούστου.

Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Απίστευτη δήλωση Ερντογάν: "Η ολυμπιακή φλόγα ανήκει στην Τουρκία και πρέπει να της επιστραφεί"!


«Η Ολυμπιακή φλόγα ανήκει... στην Τουρκία και πρέπει να της επιστραφεί!. Την απίστευτη και εξωφρενική αυτή δήλωση, έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζαγκ Ρογκ.

Συνεργασία ΔΗΠΠΑΚΥΘ με Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. για πρώτη φορά υλοποίησε πρόγραμμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την πρακτική άσκηση φοιτητών του.

Τα "Τριλόφεια 2012" στις 14 και 15 Αυγούστου


Ένα πλούσιο πρόγραμμα με μουσική και χορό, αλλά και διανομή ψαριών, κρασιού και άρτου, περιλαμβάνουν οι εκδηλώσεις «Τριλόφεια 2012», που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Αυγούστου και την Τετάρτη 15 Αυγούστου, με την ευκαιρία της εορτής του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Τρίλοφο.

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

"Βουλή καπέλο" στις 8 Αυγούστου στη Ν.Μηχανιώνα


Tην επιθεώρηση «Βουλή Καπέλο» των Ευθύμη Κάλφα-Βασίλη Καλφάκη θα παρουσιάσει την Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012, στις 9,15 το βράδυ, στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο Ν. Μηχανιώνας (Πεύκα), η θεατρική ομάδα «Κύκλος».

Μηχανιώνα: Τέλη Αυγούστου η συναυλία κιθάρας

Για τα τέλη Αυγούστου, μεταφέρθηκε η συναυλία κλασικής κιθάρας, που ήταν προγραμματισμένη να γίνει το βράδυ της Τετάρτης στην Παλιά Σκάλα της Μηχανιώνας και η οποία δεν πραγματοποιήθηκε, προς μεγάλη  απογοήτευση του μουσικόφιλου κοινού, λόγω της κακοκαιρίας.

ΚΕΔΕ: "Αρνούμαστε να γίνουμε συνένοχοι στην απαξίωση και τον εκφυλισμό της αυτοδιοίκησης"

Από πρόσφατη διαμαρτυρία των δημάρχων όλης της χώρας στο ΥΠΕΣ

Την έντονη αντίδραση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, προκάλεσε η νέα, κατά 29%, περικοπή των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος αντίδρασης των δήμων όλης της χώρας, συνεδριάζει αύριο Παρασκευή εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ για να αποφασιστούν οι ενέργειες της αυτοδιοίκησης κατά των μέτρων αυτών.

Στα όρια του "κραχ" όλοι οι Δήμοι της χώρας

Γ.Αλεξανδρής: "Βάζουμε λουκέτο και τα κλειδιά στο υπουργείο..."
Στα όρια της απόγνωσης, έφθασαν πλέον οι Δήμοι όλης της χώρας, με τις συνεχείς περικοπές από το κράτος της χορηγούμενης επιχορήγησης, καθώς δεν μπορούν πλέον όχι τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά ούτε καν τις πάγιες ανάγκες, όπως η μισθοδοσία του προσωπικού να καλύψουν. Χαρακτηριστική η περίπτωση του δήμου Θερμαϊκού, όπου η κρατική επιχορήγηση του Ιουλίου μειώθηκε από 430.000 που ήταν τον προηγούμενο μήνα στις 306.000 ευρώ, τη στιγμή που χρειάζεται μόνο για τη μισθοδοσία υπαλλήλων 550.000 ευρώ.

Στα σκουπίδια θέλουν να πετάξουν την ιστορική μνήμη


Από την έκθεση "Στιγμιότυπα της Αντιδικτατορικής Δράσης" 
στο Γεντί Κουλέ της ΕΔΙΑ σε συνεργασία με τα ΑΣΚΙ 
για την επέτειο από την εγκαθίδρυση της Χούντας. 
Στον δρόμο θέλει να πετάξει η Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών το ανεκτίμητο ιστορικό αρχείο του αντιδικτατορικού αγώνα της Εταιρείας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων περιόδου 1940-1974 Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΔΙΑ 1940-1974). Η εν λόγω υπηρεσία με πρωτοφανούς κυνισμού έγγραφο κοινοποίησε στην ΕΔΙΑ ότι εάν εντός των επόμενων ημερών δεν αδειάσει το κτήριο στο οποίο φιλοξενείται, θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες που προβλέπει η έξωση. Κοινώς απειλεί να πετάξει στα σκουπίδια την ιστορική μνήμη...

Τουρκικό κουλούρι κατά κουλουριού Θεσσαλονίκης


Μπορεί στην αρχή που είχε ξεσπάσει η "θύελλα" για το τούρκικο κουλούρι να μην ασχολήθηκαν πολλοί, αλλά τώρα φαίνεται πώς έρχεται για να μείνει και να ανταγωνιστεί το κουλούρι της Θεσσαλονίκης. H τουρκική εταιρεία «Simit Sarayi» (ελληνικά: Παλάτι Κουλουριού) ανακοίνωσε ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του καταστήματος στο Σύνταγμα, το οποίο θα αποτελέσει και το πρώτο κατάστημά της στην Ελλάδα.

Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Λιγότεροι από 10 εκατ. οι κάτοικοι στην Ελλάδα


Σε 9.903.268 πολίτες ανέρχεται ο νόμιμος πληθυσμός της χώρα μας, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Στο δήμο Θεσσαλονίκης  ο πληθυσμός είναι 269.137 άτομα και στο δήμο Θερμαϊκού οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται σε 34.728

Κλιματιστικά: Προφύλαξη για τη "νόσο των λεγεωνάριων"


Προειδοποιητική ανακοίνωση για τη νόσο των λεγεωνάριων, εξέδωσε το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς, όπως υποστηρίζει, μπορεί να παρουσιαστούν ιδανικές συνθήκες πολλαπλασιασμού του μικροβίου στα δίκτυα διανομής νερού των διαφόρων κτιρίων και ειδικότερα στα κλιματιστικά μηχανήματα.

Θέρμης Δρώμενα: Ένα φεστιβάλ διάρκειας ενός μήνα


Πάνω από ένα μήνα και συγκεκριμένα από τις 14 Αυγούστου έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσουν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Θέρμης Δρώμενα 2012», που οργανώνει ο δήμος Θέρμης.

Πρόσληψη 43 ατόμων στο νομό Θεσσαλονίκης


Tην πρόσληψη σαράντα τριών (43) ατόμων, με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας - Υπόλοιπο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, 

Όλα τα είχε η Μαριορή, η..."Miss Θερμαϊκού" έλλειπε!

Όλα τα είχε η Μαριορή, ο τίτλος της…. Miss Θερμαϊκός της έλλειπε. Ο λόγος για τα … καλλιστεία που οργανώνει αύριο Πέμπτη μπαρ της Περαίας, για να αναδείξει, όπως λέει σε σχετική διαφήμισή του «τη Miss Θεσσαλονίκη και τη Miss Θερμαϊκού». Πρότασή μας διευρυνθούν τα καλλιστεία αυτά, ώστε στην παραλία της Περαίας να εκλεγούν επίσης «Miss ΔΝΤ» Miss Τρόϊκα», "Miss Χαράτσι", «Miss Ανεργία», «Miss Αφραγκία» και ούτε καθεξής

Μία "Σμαράγδω", μα τι Σμαράγδω......

Γέλασαν με την καρδιά τους και πέρασαν μία ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το βράδυ της Τρίτης το θεατράκι των Πεύκων, στη Νέα Μηχανιώνα για να παρακολουθήσουν την ηθογραφική σατιρική κωμωδία του Μιχάλη Κουνελάκη «Η απαγωγή της Σμαράγδως».

Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Πανελλήνιο Πρωπάθλημα Beach Soccer στον Ποταμό

Την τρίτη φάση του 12ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Soccer, συνδιοργανώνουν 2-5 Αυγούστου 2012 στον Ποταμό Επανομής, το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Beach Soccer, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Τοπική Κοινότητα Επανομής.

Στερνό αντίο στον "δάσκαλο της καρδιάς"

Στερνό αντίο από εκατοντάδες πολίτες στον «δάσκαλο της καρδιάς», Χρίστο Τσολάκη,  τον ομότιμο καθηγητή νεοελληνικής γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που κηδεύθηκε σήμερα Τρίτη σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης.

Αλλαγές στον τρόπο επιβίβασης-αποβίβασης αρκετών λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ

Αλλάζει από την 1η Αυγούστου ο τρόπος επιβίβασης – αποβίβασης στα λεωφορεία πολλών γραμμών του ΟΑΣΘ, μεταξύ των οποίων στις γραμμές 76 (Αγγελοχώρι-ΙΚΕΑ), 77 (Μηχανιώνα-Επανομή), 88 (Μεσημέρι-ΙΚΕΑ μέσω ΧΥΤΑ) κ.α.

Η "απαγωγή της Σμαράγδως" απόψε στα "Μηχανιώτικα"

Με την ηθογραφική σατιρική κωμωδία του Μιχάλη Κουνελάκη «η απαγωγή της Σμαράγδως», συνεχίζονται σήμερα Τρίτη 31 Ιουλίου, οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις «Θαλασσογραφίες», της τοπικής Κοινότητας Μηχανιώνας σε συνεργασία με το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του δήμου Θερμαϊκού.

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς Ευρωπαίους: "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και μετά λογαριαζόμαστε

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα και μετά κάνουμε λογαριασμό», είπε απευθυνόμενος προς τους Ευρωπαίους ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος από τη Φλώρινα όπου βρέθηκε για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Μηχανιώτικα: Μουσική από τον ελληνικό κινηματογράφο

Μεγάλο πλήθος παρακολουθεί κάθε βράδυ τα "Μηχανιώτικα 2012-Θαλασσογραφίες"
Με μία μουσική παράσταση υπό τον γενικό τίτλο «Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο», συνεχίζονται σήμερα Δευτέρα οι πενθήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις «Μηχανιώνα 2012-Θαλασσογραφίες» που οργανώνουν από κοινού, στο θεατράκι των Πεύκων, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού και η δημοτική κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας. Η "Μικρασιατική βραδιά" το βράδυ της Κυριακής, άφησε άριστες εντυπώσεις.

Σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στην Περαία

Σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων για όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Θερμαϊκού, δημιούργησε πιλοτικά το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού. Η διάρκεια της δράσης υπό την ονομασία «Βόλτα με ποδήλατο» θα είναι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, από 1η Αυγούστου έως 15η Σεπτεμβρίου 2012.

Έγκαιρη κατάσβεση πυρκαγιάς στους Νέους Επιβάτες


Γρήγορα, ευτυχώς, σβήστηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή των Άνω Νέων Επιβατών και συγκεκριμένα πίσω από τη γήπεδο του ΠΑΟΝΕ, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.

Κυριακή, 29 Ιουλίου 2012

Μικρασιατική βραδιά απόψε στις "Θαλασσογραφίες'

Με τη Μικρασιατική βραδιά, υπό τον τίτλο «90 χρόνια αναμνήσεις από την παλιά πατρίδα», συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή οι πενθήμερες εκδηλώσεις "Μηχανιώνα 2012 - Θαλασσογραφίες", που οργανώνει στο αμφιθέατρο πεύκων της Μηχανιώνας, το ΔΗΠΠΑΚΥΘ του δήμου Θερμαϊκού σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα της Νέας Μηχανιώνας.

Νεκρός ανασύρθηκε 84χρονος στα Πάλιουρα Επανομής

Η Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας ενημερώθηκε χθες το βράδυ από αστυνομικούς της περιοχής ότι αγνοούνταν ένας 84χρονος, ο οποίος είχε πάει για μπάνιο στην περιοχή Πάλιουρα Επανομής.

"Βούλιαξαν" οι μαρίνες στο Θερμαϊκό

Στις ελληνικές καλένδες οδηγείται ένα ακόμη μεγαλόπνοο έργο για την ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης. Οι πολυσυζητημένες μαρίνες, που θα γέμιζαν με κατάρτια και σκάφη το Θερμαϊκό, αυτές που μόλις πριν από λίγο καιρό ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έλεγε από βήματος του δημοτικού συμβουλίου ότι «προχωρούν», τελικά εγκαταλείπονται.

Κλειστές θα είναι τη Δευτέρα όλες οι τράπεζες

Κλειστές θα είναι αύριο Δευτέρα όλες οι τράπεζες, μετά την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργιακής κινητοποίησης, που αποφάσισε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας.