Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Θερμαϊκού

Στο επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ε.Ε.Τ.Α.Α., θα μετέχουν τη νέα σχολική χρονιά (2012-2013) οι παιδικοί σταθμοί του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ (Δ.Π.Σ. Επανομής και Δημαράκειος Παιδικός Σταθμός Ν. Μηχανιώνας) και της  ΔΗ.Κ.Ε.Θ. (Παιδική Φωλιά και Θαλασσοπούλια στην Περαία).

Στα καλύτερα 200 πανεπιστήμια του κόσμου το ΑΠΘ

Να που υπάρχουν και καλά νέα: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, είναι ένα από τα πέντε ελληνικά πανεπιστήμια, που διακρίνονται στα κορυφαία 200 πανεπιστημιακά ιδρύματα του κόσμου, σύμφωνα με τους διεθνείς πίνακες κατάταξης πανεπιστημίων της QS ανά ειδικότητα για το 2012.

Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Εφιαλτικά στοιχεία για την ανεργία στη Θεσσαλονίκη

Είναι εφιαλτικά τα στοιχεία για την ανεργία στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας «Interview», για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ)  έξι στις δέκα οικογένειες στην περιοχή μας έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος (ποσοστό 56,1%), ενώ το 34,8% προσπαθεί να «τα βγάλει πέρα» έχοντας στο σπίτι δύο ανθρώπους χωρίς δουλειά και σχεδόν το 6% τρεις!

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του ΔΗΠΠΑΚΥΘ

Το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού διοργανώνει στα πλαίσια των καλοκαιρινών αθλητικών εκδηλώσεων του Τουρνουά Open Beach Volley την Παρασκευή 6 Ιουλίου, το Σάββατο 7 Ιουλίου και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 στην παραλία των Ν. Επιβατών στα δύο γήπεδα beach volley που υπάρχουν εκεί.

Εργαστήρι παραχάραξης νομισμάτων στην Επανομή

Εργαστήρι παραχάραξης νομισμάτων ευρώ είχε στήσει κύκλωμα σε υπόγειο σπίτι στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Το κύκλωμα, την εξάρθρωση του οποίου ανακοίνωσε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, λειτουργούσε τους δύο, τουλάχιστον, τελευταίους μήνες, ενώ εντύπωση προκάλεσε στις αστυνομικές αρχές η τελειότητα των νομισμάτων που κατασκεύαζε -αποκλειστικά αξίας 2 ευρώ- που δύσκολα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει από γνήσια.
Αστυνομικοί συνέλαβαν χθες στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής δύο άνδρες, ηλικίας 59 και 41 ετών, ενώ αναζητούν 40χρονο συνεργό τους, στο σπίτι του οποίου, σε αγροτική περιοχή της Επανομής, είχε στηθεί το εργαστήρι με τα μηχανήματα υψηλής ανάλυσης για την κατασκευή των νομισμάτων. Όπως ανακοινώθηκε, κατά την έφοδο των αστυνομικών στο εργαστήρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία υδραυλική πρέσα εκτύπωσης κερμάτων, ένα πιεστικό μηχάνημα, ένα μηχάνημα διαμόρφωσης εξωτερικού δακτυλίου και εσωτερικού πυρήνα κέρματος, ένα μηχάνημα απεικόνισης της περιμέτρου του εξωτερικού δακτυλίου, μία ζυγαριά ακριβείας, τρεις κάλυκες, δύο βλήματα, δύο φυσίγγια, καθώς, επίσης 4.200 πυρήνες και εξωτερικοί δακτύλιοι κερμάτων των δύο ευρώ.
Επιπλέον, σε έλεγχο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 59χρονου, που κατά την Αστυνομία, φέρεται ως «ιθύνων νους» της οργάνωσης, εντοπίστηκαν 63.000 εσωτερικοί μπρούτζινοι πυρήνες και εξωτερικοί νικελένιοι δακτύλιοι των δύο ευρώ, πλήθος νομισμάτων διαφόρων χωρών η γνησιότητα των οποίων εξετάζεται, ένα παχύμετρο, ένα μηχάνημα που περιείχε μήτρα εκτύπωσης της περιμέτρου εξωτερικού δακτυλίου του κέρματος των δύο ευρώ, χειρόγραφες σημειώσεις και έξι κινητά τηλέφωνα. Στην κατοχή του 41χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ και έξι κινητά τηλέφωνα.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του 59χρονου εκκρεμούν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Επιταγών, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και για σωματική βλάβη. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τέσσερα πρώτα μέτρα του υπουργού Οικονομικών

Με τέσσερις άμεσες κινήσεις, θα επιχειρήσει ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, να αποκαταστήσει το κλίμα εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία, μετά τις τεράστιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Βουτιές.. εξπρές στις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού

Εξπρές βουτιές στις παραλίες της ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού θα προσφέρουν από την Κυριακή 1η Ιουλίου και όλο το καλοκαίρι οι γραμμές 70 και 71 του ΟΑΣΘ. Έχοντας την αφετηρία τους επί της Μοναστηρίου 61, απέναντι από το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό, θα πηγαίνουν απευθείας, χωρίς μετεπιβίβαση στο ΙΚΕΑ, η μεν πρώτη στις παραλίες της Επανομής, η δε δεύτερη στη Μηχανιώνα.

Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Αντιδράσεις για την απόφαση προμήθειας των i-pands

Το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού αποφάσισε, λέει, να διατεθεί ποσό της τάξης των 12.000 ευρώ, προκειμένου να αγοραστούν i-pands, ώστε οι δημοτικοί μας σύμβουλοι να μην διαβάζουν τα θέματα που απασχολούν τον δήμο σε χαρτί, αλλά ηλεκτρονικά. Κι εμείς που πιστέψαμε όταν αρχικά είχαμε πληροφορηθεί τη σχετική είδηση, ότι η επιβάρυνση δεν θα είναι για τον δήμο, αλλά για τον κάθε σύμβουλο ξεχωριστά, ενδεχομένως και με παρακράτηση από την αποζημίωση που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις.

Μία εξιστόρηση του Ντίνου Τριαρίδη για την πρώτη αντίδραση κατά της δικτατορίας στη Θεσσαλονίκη

Συνοδεύοντας τον Ντίνο Τριαρίδη σε αποστολή για την προετοιμασία
οργάνωσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ)
Θέλοντας να αποτίσουμε φόρο τιμής στη μνήμη του εξαίρετου αγωνιστή της Δημοκρατίας, του αντιδικτατορικού κινήματος, του μεγάλου ανθρωπιστή Ντίνου Τριαρίδη, που έφυγε από κοντά μας τα ξημερώματα της Τετάρτης, δημοσιεύουμε στη συνέχεια μία εξιστόρηση που μας είχε κάνει πριν 30 περίπου χρόνια, για την πρώτη μέρα επιβολής της δικτατορίας και την αντίδραση με επικεφαλής τον ίδιο, μιας ομάδας φοιτητών που ανήκαν στην ΕΔΗΝ, τη νεολαία της Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.

Η τρίτη και τελευταία φάση της οδού 25ης Μαρτίου

Άρχισε από το πρωϊ της Τετάρτης η τελευταία φάση του έργου ανακατασκευής της οδού 25ης Μαρτίου, στη Νέα Μηχανιώνα. Αυτή τη φορά, γίνονται εργασίες στο κομμάτι από την διασταύρωση της οδού Κυζικού μέχρι τα κοιμητήρια. Το τμήμα αυτό του δρόμου είναι κλειστό και οι οδηγοί υποβάλλονται σε μεγάλη ταλαιπωρία. Ευχή όλων είναι τα τελειώσουν σύντομα οι εργασίες και να μην τραβήξουν σε μάκρος, όπως έγινε με τα άλλα τμήματα του έργου.

Θα αντικατασταθούν τα παμπάλαια λεωφορεία ΟΑΣΘ

Θα αντικατασταθούν επιτέλους τα παμπάλαια αστικά λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), ο οποίος θα προχωρήσει το φθινόπωρο σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, για την προμήθεια 90 νέων, πετρελαιοκίνητων λεωφορείων, ώστε να αποσύρει από την κυκλοφορία ισάριθμα αστικά, τα οποία έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια ζωής.

ΥΜΑΘ: Ένα υπουργείο "εορτών και πανηγύρεων"

Το διοικητήριο, που στέγαζε παλιότερα τη Γενική Διοίκηση Μακεδονίας και στη  συνέχεια το
ΥΜΑΘ, κτίστηκε το 1891 από τον αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι σε εκλεκτικιστικό ρυθμό.
Θέλουμε να συμφωνήσουμε απόλυτα με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης εξέφρασε την αντίθεση του στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Καθώς, όπως επισήμανε, αν το υπουργείο δεν έχει αρμοδιότητες και εξυπηρετεί το πελατειακό σύστημα, η διοίκηση του δήμου είναι αντίθετη στην λειτουργία του.

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

"Πόλεμος" μεταξύ των δήμων και της τρόϊκας

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ των Δήμων της χώρας και της Τρόϊκας, μετά την έκθεση που δημοσιοποίησε η τελευταία, ισχυριζόμενη ότι αυξήθηκε το προσωπικό των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και κατά συνέπεια τα έξοδα λειτουργίας τους. Για συκοφαντία, κάνει λόγο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2012

Ανακλήθηκε το χαράτσι για τα εξοχικά στη Χαλκιδική

Ανακλήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το τέλος δεύτερης κατοικίας, που είχε επιβληθεί σε ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών στη Χαλκιδική, οι οποίοι δεν ήταν μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Συνηγόρου του Πολίτη.

Δήμος Θερμαϊκού: Ρυθμίζονται τα χρέη οφειλετών

Ανακοίνωση, με την οποία καλεί τους πολίτες που οφείλουν χρηματικά ποσά στο δήμο Θερμαϊκού να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, εξέδωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Κωστής Κούτουκας. Στη ρύθμιση, μπορούν να υπαχθούν τα χρέη προς το δήμο που δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ από πολίτες. Με βάση την ευνοϊκή αυτή διάταξη, όσοι καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή τους απαλλάσσονται κατά 100% των προσαυξήσεων.

Προετοιμάζονται από τώρα οι Guitar Heroes

Με τη χθεσινοβραδινή συναυλία στην κατάμεστη αίθουσα του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, οι Guitar Heroes ολοκλήρωσαν επιτυχώς τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, η οποία περιλάμβανε ένα μουσικό πρόγραμμα 1,5 ώρας και συναυλίες σε Επανομή, Μηχανιώνα, Περαία, Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Θ.Καράογλου: "Οι προτεραιότητές μου στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης

Η δημιουργία ζωνών στη Βόρεια Ελλάδα με ειδικό καθεστώς για προσέλκυση επενδύσεων αλλά και για επιστροφή επιχειρήσεων που έφυγαν προς τα Βαλκάνια αποτελεί επιδίωξη του νέου υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, ο οποίος από σήμερα Δευτέρα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του. Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 και στη συνέχεια ο νέος Υπουργός  θα απευθύνει χαιρετισμό στο προσωπικό του Υπουργείου.

Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Το "βουνό" σκουπιδιών στα Πάλιουρα Επανομής

Μία εικόνα, χίλιες λέξεις. Η φωτογραφία που τραβήξαμε το μεσημέρι της Κυριακής, παρουσιάζει σε όλες τις διαστάσεις του το τεράστιο πρόβλημα με τους όγκους σκουπιδιών που υπάρχουν σε πολλά σημεία του δήμου Θερμαϊκού και για να ακριβολογούμε, με τα ογκώδη αντικείμενα που ρίχνουν κάποιοι δημότες δίπλα στους κάδους σκουπιδιών.

Πλημμελής η αστυνόμευση στην περιοχή Θεσσαλονίκης

Με πολύ μεγάλα κενά γίνεται η αστυνόμευση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς όπως υπογραμμίζει η τοπική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.200 οργανικές κενές θέσεις. Γιαυτό και με έγγραφό της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ζητά την ενίσχυση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με νεοπροαχθέντες αρχιφύλακες του 2012.

Η υγεία Σαμαρά-Ράπανου καθυστερεί άφιξη της τρόϊκας

Το ενδεχόμενο μιας μικρής καθυστέρησης 1-2 ημερών στην άφιξη της τρόικας, εξετάζεται μετά τις εξελίξεις με την υγεία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και του Β. Ράπανου ο οποίος πρόκειται να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών.

Δήμος Θερμαϊκού: Τα αγριόχορτα θεριεύουν, ο δήμος αδιαφορεί επικαλούμενος την κρίση

Περιμένουν κάποια πυρκαγιά για να ενδιαφερθούν οι αρμόδιοι;
Ένα εύλογο ερώτημα, διατυπώνει η εφημερίδα «Μακεδονία», σε ρεπορτάζ της συντάκτριάς της Φανής Σοβιτσλή: Πως είναι δυνατόν κάποιοι δήμοι της περιοχής Θεσσαλονίκης, όπως ο δήμος Θερμαϊκού, να αφήνουν τα αγριόχορτα να γίνονται δάση, με χίλιους δύο κινδύνους για τους δημότες, από πυρκαγιές μέχρι φίδια, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση και κάποιοι άλλοι δήμοι όπως της Πυλαίας-Χορτιάτη και της Νεάπολης-Συκεών, να κάνουν συστηματικά αποψίλωση των δημοτικών χώρων;