Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Το μνημείο..... δυσφήμησης της Νέας Μηχανιώνας


Κατέρρευσε η στέγη από την αποθήκη που υπάρχει δίπλα στο θεατράκι των Πεύκων, στη Νέα Μηχανιώνα, λόγω των βροχοπτώσεων που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα. Έτσι η κατεδάφισή του, που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό, καθίσταται πλέον άκρως απαραίτητη, καθώς το κτίσμα εγκυμονεί μύριους κινδύνους.

Η αποθήκη αυτή, που χρησιμοποιούνταν παλιά ως μηχανουργείο, από κάποιον ιδιώτη που την είχε ενοικιάσει από το δήμο Μηχανιώνας, είχε εγκαταλειφθεί εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να αποτελεί αρχικά καταφύγιο για διάφορα περιθωριακά στοιχεία ή για διερχόμενους Ρομά την εποχή του πανηγυριού και αργότερα για αδέσποτα ζώα. Και τα τελευταία χρόνια, η άθλια εμφάνισή του,  το είχε μετατρέψει σε μνημείο…. δυσφήμησης της Μηχανιώνας.
Η κατάρρευση της στέγης, καθιστά πλέον αναγκαία την επίσπευση ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Ν.Μηχανιώνας, που ξεκινάει από την δημοτική πλάζ (Ρετσέλης) και φτάνει μέχρι την ψαροταβέρνα «Καραϊσκάκης». Για την ανάπλαση αυτή, που τόση ανάγκη την έχει η περιοχή αλλά και όλη η Νέα Μηχανιώνα, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού προ διμήνου, ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης, αξίας 50.000 ευρώ, που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Όπως εξήγησε τότε, κατά τη συζήτηση του θέματος, ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Λευτέρης Κεραμιδάκης, θα πρόκειται για μία ήπια ανάπλαση, χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος, με κύριο σημείο ανάδειξης, το υπαίθριο δημοτικό θεατράκι, την κατασκευή καμαρινιών και τουαλετών, τη δημιουργία στον περιβάλλοντα χώρο παιδικών χαρών κ.α.
Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης επισήμανε τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν εξ αιτίας του γεγονότος ότι όλη η παραλιακή ζώνη της Ν.Μηχανιώνας είναι εκτός σχεδίου. Ενώ επέκρινε τη διοίκηση του δήμου ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τη σχετική μελέτη που είχε εκπονηθεί όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος Μηχανιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.