Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Οι θησαυροί της αρχαίας Μακεδονίας μέσω κινητού!

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 12.00, στην αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, θα γίνει  παρουσίαση μιας εφαρμογής που ανέπτυξαν φοιτητές του ΑΠΘ και μέσω της οποίας οι χρήστες smartphone θα μπορούν να γνωρίσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας.

Πρόκειται για το application «ΑΜΘ mobile», κι έτσι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γίνεται έτσι το πρώτο μουσείο της Ελλάδας που αποκτά εφαρμογή για χρήση σε συσκευές Android και iOS.
Η εφαρμογή εστιάζει στην προβολή των μόνιμων εκθέσεων του Μουσείου μέσα από μια επιλογή σημαντικών εκθεμάτων του. Επίσης προσφέρει ενημέρωση στους χρήστες σχετικά με θέματα πρόσβασης στο Μουσείο, τιμές εισιτηρίων και το ωράριο λειτουργίας. Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στο μουσείο με την υποστήριξη του συστήματος δορυφόρων εντοπισμού θέσης (GPS), τη δυνατότητα απευθείας τηλεφωνικής κλήσης καθώς και την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Η εφαρμογή έχει σχεδιασθεί με έμφαση στην ευχρηστία και τη λειτουργικότητα και είναι διαθέσιμη σε δύο γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά) από το Google Play Store (για συσκευές Android) με την ονομασία «ΑΜΘ mobile».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.