Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Πύρινο κήρυγμα Άνθιμου για την αργία της Κυριακής


«Θα κηρύξουμε αντίσταση κατά της καταργήσεως της αργίας της Κυριακής», διακήρυξε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στο εβδομαδιαίο κήρυγμά του προς τους πιστούς, που έγινε σήμερα από τον ιερό ναό των αγίων Κύριλλου και Μεθόδιου.

Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρή γλώσσα ο κ. Άνθιμος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία αυτή ως «μία απόφαση που είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη και θα πολεμηθεί από την Εκκλησία. Ενώ απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εργασίας, ρώτησε: «Ποιος θα βάλει τα χέρια του στην φωτιά κύριε υπουργέ; Εάν τα βάλετε εσείς, θα καούν».
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αποκάλεσε «μοντέρνους φωστήρες» αυτούς που σκέφθηκαν να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, καθώς, όπως είπε, εάν γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει πλήγμα κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και πρόσθεσε: «Η Κυριακή είναι ημέρα Κυρίου και αγιασμού δια των μυστηρίων, αλλά και υπ΄ αριθμό ένα παράγων πολιτιστικός. Και είναι τραγικό να σκέπτεται κανείς ότι οι ορθόδοξοι Έλληνες κρατούσαν την αργία της Κυριακής με τον Οθωμανικό ζυγό και έρχονται τώρα κάποιοι που θέλουν να την καταργήσουν». Παρατηρώντας ότι «πρόκειται για δάκτυλο που αποβλέπει στην αποδυνάμωση της Ορθοδοξίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.