Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

"Το καράβι το ρίχνει στην ξέρα ο καπετάνιος, ενίοτε όμως και ο Ύπαρχος..."


Μας επέκριναν κάνα-δυο αναγνώστες, με ανώνυμα σχόλιά τους, για το προχθεσινό μας δημοσίευμα σχετικά με τη συνέντευξη του παραιτηθέντος προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στο «Τσουνάμι». Και μας ρωτούν «που είναι το παράξενο, ο Στεφανίδης ήταν αρχηγός παράταξης και συνεργάστηκε με τον Αλεξανδρή για να γίνουν διοίκηση». Αυτό που ξέρουμε εμείς, είναι ότι όταν μπαίνεις σε μία παράταξη, σε ένα κόμμα, σε ένα σωματείο ή σε ένα δήμο, μπαίνεις για να προσφέρεις και όχι για να πριονίσεις την καρέκλα του όποιου αρχηγού.

Γίνεται που γίνεται "μπάχαλο" - κατά την προσφιλή έκφραση κάποιων- στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Σκεφτόμαστε με ανατριχίλα τι θα γινότανε αν είχαμε όχι έναν αλλά και δύο και τρεις και τέσσερις δημάρχους, πέντε-έξι πρωθυπουργούς και καμιά δεκαριά Αρχιεπισκόπους να μας κουμαντάρουν. Ώστε να γίνεται το "έλα να δεις". Να είχαμε, ας πούμε, δήμαρχο 8-10 το πρωϊ τον Αλεξανδρή, 10-12 τον Κούτουκα, 12-2 τον Βογιατζή, 2-4 το απόγευμα τον έτερο Βογιατζή και ενδιάμεσα να περνούσε για καφέ και να υπογράφει τα έγγραφα ο Στεφανίδης. 
Οι δημότες ξέρουν πως ψήφισαν έναν και μόνο έναν δήμαρχο στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 και από αυτόν θα ζητήσουν λόγο των πράξεών του στο τέλος της τετραετίας. Όπως επίσης ψήφισαν και τους δημοτικούς συμβούλους για να δουλεύουν για την εκπλήρωση των προεκλογικών  υποσχέσεων της παράταξης και όχι να κοιτάζουν να τραβήξουν το χαλί ο ένας στον άλλο και συνολικά στη διοίκηση που μετέχουν.
Στο κάτω-κάτω της γραφής, αυτός ο όποιος δήμαρχος είναι που θα λογοδοτήσει στις επόμενες εκλογές. Αυτός θα επικροτηθεί από τους δημότες, εάν έχει παράξει έργο, αυτός θα φάει και το "φούμο" αν ρίξει το καράβι στα βράχια.
Και το καράβι, βουλιάζει τις περισσότερες φορές από τους άστοχους χειρισμούς του καπετάνιου, όμως μπατάρει και κάποιες άλλες φορές από τους αδέξιους χειρισμούς του Ύπαρχου. Ο οποίος, αντί να ενδιαφέρεται για την καλή πορεία του πλοίου, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το πως θα γίνει "βεζύρης στη θέση του βεζύρη"
Πάντως, εάν θεωρεί ο πρώην πρόεδρος, ότι έχει πιθανότητες επιτυχίας έστω μίας τις χιλίοις το πείραμα της συνδιοίκησης στο δήμο Θερμαϊκού, με τους πέντε-έξι δημάρχους να συνδιοικούν, ίσως τότε θα πρέπει να σκεφτεί να το προτείνει και στην κυβέρνηση Σαμαρά. Που ξέρεις καμιά φορά. Αν έχουμε να κάνουμε όχι με έναν αλλά με καμιά εικοσαριά πρωθυπουργούς να συνδιοικούν ταυτόχρονα, ίσως ξορκίσουμε την τρόϊκα και το ΔΝΤ!

8 σχόλια:

  1. Πολύ λάιτ το σχόλιο σας για τα όσα είπε ο Στεφανίδης σε συνέντευξη του. Για αλλά μας προϊδεάζατε οτι θα γράφατε και άλλα βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κουζινόπουλε κάποιο λάθος κάνεις και μας τα λες μπερδεμένα, όπως σε συμφέρει.
    Εάν στις δημοτικές εκλογές, δεν έπαιρνε μέρος με την παράταξη Αλεξανδρή,
    ο Στεφανίδης και η ομάδα του ή ο Κούτουκας και η ομάδα του ,
    ο Καζάκης στην Επανομή ,
    πιστεύεις ότι υπήρχε περίπτωση ο Αλεξανδρής να βγει δήμαρχος
    έστω και σε μια πιθανότητα στο εκατομμύριο ?
    Δηλαδή γιατί πήγαν όλοι αυτοί οι πρώην δήμαρχοι
    ή υποψήφιοι για δήμαρχοι, σε δημοτικά διαμερίσματα μαζί του,
    για να προπονηθούν στα παλαμάκια?
    ο καθένας πήγε για να περάσει στην πράξη την φιλοσοφία του στην διοίκηση
    του δημου.
    Πιστεύεις ότι νοιάζει τους δημότες εάν θα φάει φούμο λόγω ανικανότητας ο Αλεξανδρής στις επόμενες εκλογές?
    Πιστεύεις ότι θα δώσει συγχωροχάρτι στους υποψήφιους που στήριξαν αυτή την παράταξη, που πήγε δεκαετίες πίσω την περιοχή μας?
    όλοι είναι υπεύθυνοι και μην νομίζεις ότι θα γλυτώσουν από τους υγιείς σκεπτόμενους δημότες, φορτώνοντας την ανεπάρκεια τους η την αδράνεια τους στον Αλεξανδρή .
    όλοι είναι υπεύθυνοι και γιαυτο τους ψήφισε ο κόσμος.
    Απλώς ο Στεφανίδης την έκανε πρώτος από το καράβι για να περισώσει
    ότι προλαβαίνει από την υστεροφημία του ,
    σε λίγο καιρό και σε πάω ότι στοίχημα θέλεις θα ακολουθήσουν και άλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ανώνυμους δεν ανοίγω διάλογο. Βγάλε την κουκούλα της ανωνυμίας κι έλα να συζητήσουμε ότι θες. Ακόμη και για τους όψιμους "σωτήρες" που δύο χρόνια μετά θυμήθηκαν να το παίξουν... Ρομπέν των Δασών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κακώς ασχολείστε με τις ανοησίες του ενός και του άλλου κύριε Κουζινόπουλε. Τώρα θυμήθηκε την υστεροφημία του ο Στεφανίδης; Ήξερε μόνο να παριστάνει τον παράγοντας στο δήμο και να μας κουβαλάει πότε την Ντόρα και πότε τον μπουμπούκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρομπέν των Δασών και όψιμο σωτήρα θεωρείς και τον Γ. Λαζαρίδη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΕΤΑ ΤΟ ΟΥΖΟ, ΒΛΈΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΝΑ ΚΑΝΗ ΗΡΩΑ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ. ΠΗΡΑ ΤΙΝ ΕΦΙΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΑΠΌ ΤΟ ΜΑΣΟΥΤΙ ΚΑΙ ΙΔΑ Ο ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΝΑ ΣΤΑΖΕΙ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΡΙΑΚΟ. ΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΑΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΖΙΝΟΠΟΥΛΕ θα σας δούμε σε κάποιο ψηφοδέλτιο γιατι με την εμπειρία σας μπορείτε πολλά να δώσετε στον τοπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.