Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Νέοι διαξιφισμοί για την Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού

Οι πρωταγωνιστές της κρίσης στην ΤΕΘ: Ο δήμαρχος (λόγω Φαρίνη), ο τέως
πρόεδρος του δ.σ. (λόγω κουμπάρου) και ο αντιπρόεδρος της ΤΕΘ (λόγω... ιδέας)
Την καταγγελία ότι «κάποιοι θέτουν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από το συμφέρον ενός συλλογικού φορέα όπως είναι η Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού», διατυπώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Δέλτα» και καλύπτει πλήρως την πρόεδρο της ΤΕΘ κ. Ε.Φαρίνη.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την καταγγελία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για πλαστογραφία και για αδιαφορία της κ. Φαρίνη ως προς τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΘ, ο κ. Αλεξανδρής σημειώνει:
Η πρόεδρος της ΤΕΘ Α.Ε. κ. Φαρίνη απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης μου και την στηρίζω απόλυτα. Το έργο που παρουσίασε στη διάρκεια της προεδρίας της αξιολογείται ως δημιουργικό και αποτελεσματικό, δεδομένου και του ιδιαίτερα αρνητικού κλίματος που διαμορφώνουν ορισμένα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας. Είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν και την αιφνίδια πραξικοπηματική αλλαγή του διευθύνοντος συμβούλου, με μοναδικό στόχο το προσωπικό συμφέρον τους, και είναι δυστυχώς λυπηρό το γεγονός ότι κάποιοι θέτουν τα προσωπικά συμφέροντα πάνω από το συμφέρον ενός συλλογικού φορέα όπως είναι η ΤΕΘ Α.Ε.
Στην ίδια εφημερίδα ο αντιπρόεδρος της ΤΕΘ κ.Α.Ζαβέρκος που άνοιξε αυτό το «μέτωπο» στην Τουριστική Επιχείρηση του δήμου, αναφερόμενος στην καθυστέρηση σύγκλησης του δ.σ. από την κ. Φαρίνη και στη δημοσίευση του ισολογισμού ερήμην του διοικητικού συμβουλίου, λέει:
«Αυτό είναι «καραμπινάτη» παρανομία και παρατυπία της πρώην προέδρου κας Φαρίνης και ζήτησα λοιπόν να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της πράξεώς της και της ανικανότητάς της να διοικεί την ΤΕΘ και για λόγους ευθιξίας να παραιτηθεί, γιατί πλέον είναι επικίνδυνη και δεν μπορεί να διοικεί τηλεφωνικά μέσα από το ιατρείο της. Δεν μπορεί να παίρνει μόνη της αποφάσεις, να υπογράφει και να προχωρά σε αγορές και συναλλαγές, χωρίς να γνωρίζει τίποτε κανένα μέλος του ΔΣ, αφού δεν συνεδρίασαν για πάνω από 6 μήνες. Τόνισα ότι η ΤΕΘ ΑΕ δεν είναι «τσιφλίκι» κανενός, αλλά ανήκει στους δημότες και οποιαδήποτε απόφαση πρέπει να είναι συλλογική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.