Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Κλάπηκε φορτηγό του δήμου στη Νέα Μηχανιώνα !!


«Φωτιά», έχουν πάρει τις τελευταίες ώρες οι υπηρεσίες του δήμου Θερμαϊκού, μετά την κλοπή από αγνώστους, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενός μεγάλου ανατρεπόμενου φορτηγού αυτοκινήτου, που βρισκόταν σταθμευμένο στον Όρχο των δημοτικών αυτοκινήτων της Νέας Μηχανιώνας, απέναντι από τα κοιμητήρια.

Η κλοπή του φορτηγού αυτοκινήτου, που μάλιστα ήταν φορτωμένο με κλαδιά δέντρων, έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα. Και όλη τη μέρα της Πέμπτης και μέχρι σήμερα το πρωϊ, ομάδες δημοτικών υπαλλήλων, στην κυριολεξία «όργωναν» όλες τις περιοχές της Μηχανιώνας, καθώς επίσης της Επανομής, της Περαίας και των άλλων δημοτικών διαμερισμάτων, με την ενδόμυχη επιθυμία να βρεθεί κάπου παρατημένο το κλεμμένο φορτηγό, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Όπως έγινε γνωστό, στο δήμο Θερμαϊκού, ανατέθηκε στη νομική του υπηρεσία να υποβληθεί μήνυση κατ΄αγνώστων για την κλοπή του φορτηγού, ενώ έγινε και σχετική καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Κερασιάς.
Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει είναι γιατί δεν έχουν ληφθεί ακόμη μέτρα περιφρούρησης της δημοτικής περιουσίας και ειδικότερα των ακριβών αυτοκινήτων και μηχανημάτων που είναι σταθμευμένα στους τρεις Όρχους Οχημάτων της Μηχανιώνας, της Περαίας και της Επανομής. Πολύ περισσότερο που το τελευταίο ειδικά διάστημα, αυτοί έγιναν στόχος κλεφτών οι οποίοι αφαιρούν άλλοτε τις μπαταρίες και άλλοτε το πετρέλαιο κίνησης των οχημάτων.
Όπως χαρακτηριστικά μας έλεγε δημοτικός υπάλληλος, έρχονται στιγμές, κάποια πρωϊνά, που δεν μπορούν να κινηθούν κάποια οχήματα γιατί τη νύχτα κλάπηκαν οι μπαταρίες τους. Ενώ στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων της Νέας Μηχανιώνας, οι τράκτορες, μετά τις αλλεπάλληλες κλοπές καυσίμων που υπήρξαν μέχρι τώρα, μένουν τη νύχτα με μόνο 2-3 λίτρα πετρέλαιο, ώστε το πρωϊ να μπορέσουν να φτάσουν στο πλησιέστερο βενζινάδικο!
Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, ο δήμος δεν μπορεί να προσλάβει υπαλλήλους για τη φύλαξη ή να αναθέσει το σχετικό έργο σε εταιρείες Σεκιούριτι. Όμως θα έπρεπε όλο αυτό το διάστημα να είχε εξευρεθεί κάποια λύση, με τη δημοτική αστυνομία που διαθέτει ο δήμος Θερμαϊκού ή κάποιο άλλο τρόπο. Προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν ανάλογα σοβαρά περιστατικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.