Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Βολές Λαζαρίδη κατά Αλεξανδρή

Τον επικρίνει για «ατολμία και διστακτικότητα» 
Ευθεία επίθεση κατά του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή από τον πρώην αντιδήμαρχο Τοπικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Λαζαρίδη, ο οποίος από τις στήλες της εφημερίδας «Περαία» φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα, μετά από ενάμιση μήνα την επιστολή που απέστειλε όταν υπέβαλε την παραίτησή του.

Ο κ. Λαζαρίδης επικρίνει τον κ. Αλεξανδρή για ατολμία και διστακτικότητα στον τρόπο που αντιμετώπισε την «προκλητική», όπως τη χαρακτηρίζει στάση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Ενώ σε σχόλιο της εφημερίδας σημειώνεται ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του Γιάννη Αλεξανδρή δεν είναι διατεθειμένη να τον ακολουθήσει στο μέλλον και είναι βέβαιο ότι θα απαιτήσει την αποχώρησή του από τα κοινά, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες ενδεχόμενα φιλοδοξίες είχε για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας»

Η επιστολή παραίτησης
Η επιστολή παραίτησης, την οποία ο κ. Λαζαρίδης δεν ήθελε να την αποκαλύψει μέχρι σήμερα, έχει συνταχθεί σε ήρεμο και ευγενικό ύφος, παρ΄όλα αυτά όμως δεν λείπουν οι αιχμές για τη στάση που κράτησε ο δήμαρχος απέναντι στον παραιτηθέντα πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τις ύβρεις που τότε εκτόξευσε κατά της πλειοψηφίας. «Επιλέξατε την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου, επιχειρώντας να ισορροπήσετε ανάμεσα στον υβριστή και στον υπερασπιστή σας», λέει.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Περαία 1 Οκτωβρίου 2012
 Κύριε δήμαρχε,
Ισχυρή πεποίθησή μου είναι ότι τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός αιρετού αποτελούν η ικανότητα και η αξιοπρέπεια.
Με θλίψη μου διαπίστωσα ότι δύο επιστολές παραίτησης, το περιεχόμενο των οποίων ήταν απαξιωτικό για την προσπάθεια που καταβάλουμε όλο αυτό το χρονιθκό διάστημα, κάτω από αντίξοες συνθήκες, όχι μόνο έμειναν αναπάντητες αλλά βρήκαν και υποστηρικτές μέσα στη δημοτική ομάδα της οποίας σήμερα ηγείστε.
Φαίνεται ότι οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν δεν μας αφορούσαν όλους, αλλά κάποιους από εμάς, που μπορούμε να αντιληφθούμε πότε μας βρίζουν και πότε βρέχει.
Φαίνεται ότι δεν αφορούσαν ούτε καν εσάς τον ίδιο, αφού δεν νοιώσατε την ανάγκη να δηλώσετε τίποτε περισσότερο από τις ευχαριστίες σας προς τους  αποχωρούντες. Είμαι περίεργος να ακούσω τις απαντήσεις σας όταν οι κατηγορίες αυτές θα προέρχονται από την αντιπολίτευση. Θα τους ευχαριστείτε κι εκείνους;
Δεν νοιώσατε καν την ευθιξία να απαντήσετε στην υπέρτατη αλητεία για κατηγορίες περί ύποπτης ανάθεσης, απάντηση την οποία ανέλαβα να δώσω εγώ για λογαριασμό σας. Ακόμη και τη στιγμή εκείνη όμως επιλέξατε την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου, επιχειρώντας να ισορροπήσετε ανάμεσα στον υβριστή και στον υπερασπιστή σας.
Δυστυχώς, μετά από τις εξελίξεις αυτές η αξιοπρέπειά μου δεν μου επιτρέπει να παραμείνω πλέον στη δημοτική σας ομάδα και παρακαλώ να κάνετε άμεσα δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
Αφού σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνατε να μου αναθέσετε τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, καθήκοντα τα οποία προσπάθησα να επιτελέσω με τον καλύτερο τρόπο, σας εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια της θητείας σας.
Γιώργος Λαζαρίδης
Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.