Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Πρόγραμμα εθελοντισμού στο δήμο Θερμαϊκού

Πριν 2 χρόνια, το 2010 είχε δημιουργηθεί εθελοντική ομάδα με τη συμμετοχή
40 περίπου δραστήριων κατοίκων της Μηχανιώνας. Δυστυχώς εκείνη η ωραία
πρωτοβουλία τινάχτηκε στον αέρα από κάποιους όταν δεν μπόρεσαν να την ελέγξουν

Πρόσκληση σε όσους δημότες του Θερμαϊκού ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά στην ανάδειξη και συντήρηση εκτάσεων πρασίνου όπως και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων ( πεζόδρομων, πλατειών κλπ), την φύλαξη σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και τη μέριμνα για την διατήρηση αυτών σε μία κατάσταση που να αξίζει στην ανθρώπινη συμβίωση, απευθύνει η αντιδημαρχία κοινωνικής προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού, με σύνθημα «Γίνομαι εθελοντής-Είμαι συνεργός ζωής».

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση, σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές ο εθελοντισμός και η αλληλοϋποστήριξη είναι η μόνη μας ελπίδα αλλά και μία έμπρακτη εκδήλωση σεβασμού απέναντι στον περιβάλλοντα ζωτικό μας χώρο.
Η πλήρης ανακοίνωση που υπογράφεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Βασιλειάδη, έχει ως εξής:
«Η κατάσταση πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα μας οδηγεί καθημερινά όλο και περισσότερο στην αδυναμία να αντιμετωπίζουμε με την δέουσα συνέπεια τις ανάγκες του κοινού συμφέροντος.
Τούτο μας ωθεί να στραφούμε στην αλληλέγγυα λύση που δεν είναι άλλη από την εθελοντική προσφορά κοινωνικής υπηρεσίας μεταξύ των ανθρώπων.
Ο εθελοντισμός ως μια πράξη που  αγγίζει όλους μας, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης, επαγγελματικής ιδιότητας και ηλικίας, ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον που ζούμε και κινούμαστε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη,  χωρίς φραγμούς ή περιορισμούς.
Σ’ αυτές τις δύσκολες εποχές ο εθελοντισμός και η αλληλοϋποστήριξη είναι η μόνη μας ελπίδα αλλά και μία έμπρακτη εκδήλωση σεβασμού απέναντι στον περιβάλλοντα ζωτικό μας χώρο.
Για τους λόγους αυτούς καλούμε όσους ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά στην ανάδειξη και συντήρηση εκτάσεων πρασίνου όπως και τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων ( πεζόδρομων, πλατειών κλπ), την φύλαξη σχολικών και αθλητικών εγκαταστάσεων και τη μέριμνα για την διατήρηση αυτών σε μία κατάσταση που να αξίζει στην ανθρώπινη συμβίωση.
Για δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντισμού του Δήμου Θερμαϊκού μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ. 23923 30100 -104 -108.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.