Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μελέτη ανάπλασης της παραλίας στη Νέα Μηχανιώνα


Ένα σημαντικό έργο για τη Νέα Μηχανιώνα, θα είναι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της, που ξεκινάει από την δημοτική πλάζ (Ρετσέλης) και φτάνει μέχρι την ψαροταβέρνα «Καραϊσκάκης». Για την ανάπλαση αυτή, που τόση ανάγκη την έχει η περιοχή, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού στην τελευταία του συνεδρίαση, ενέκρινε την εκπόνηση μελέτης, αξίας 50.000 ευρώ, που εντάσσεται στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Όπως εξήγησε ο γενικός γραμματέας του δήμου κ. Λευτέρης Κεραμιδάκης, θα πρόκειται για μία ήπια ανάπλαση, χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος, με κύριο σημείο ανάδειξης, το υπαίθριο δημοτικό θεατράκι, την κατασκευή καμαρινιών και τουαλετών, τη δημιουργία στον περιβάλλοντα χώρο παιδικών χαρών κ.α.
Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης επισήμανε τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργηθούν εξ αιτίας του γεγονότος ότι όλη η παραλιακή ζώνη της Ν.Μηχανιώνας είναι εκτός σχεδίου. Ενώ επέκρινε τη διοίκηση του δήμου ότι δεν λαμβάνει υπόψη της τη σχετική μελέτη που είχε εκπονηθεί όταν ο ίδιος ήταν δήμαρχος Μηχανιώνας.
Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος διοικητικών οικονομικών και ανάπτυξης κ. Κωστής Κούτουκας διαβεβαίωσε ότι ο δήμος δεν πρόκειται να πετάξει τίποτα και θα αξιοποιήσει στο έπακρο όποια σχετική προεργασία έγινε στο παρελθόν για το θέμα αυτό.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες 15-20 ημέρες θα γίνει μία συνάντηση στη Ν.Μηχανιώνα με τους μελετητές, τους επικεφαλείς των παρατάξεων και όσους άλλους έχουν να υποβάλλουν κάποια πρόταση. «Εκεί θα δούμε και ποια κομμάτια της μελέτης του κ. Μαυρομάτη μπορούν να ενταχθούν στο έργο της ανάπλασης», είπε ο κ. Αλεξανδρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.