Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

"Πράξη πολιτικής αλητείας" η κατάργηση της Ε.Φαρίνη

Η πρόεδρος της ΤΕΘ, Ευαγγελία Φαρίνη. Η πραξικοπηματική κατάργησή
της, χαρακτηρίζεται από τον Γ.Λαζαρίδη ως πράξη πολιτικής αλητείας
Ως «πράξη πολιτικής αλητείας» που υπαγορεύθηκε από τα πιο ταπεινά κίνητρα και στόχο είχε να πλήξει τον δήμαρχο, χαρακτηρίζει ο πρώην αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Γιώργος Λαζαρίδης με άρθρο του, τα όσα διαδραματίσθηκαν στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού. Καταγγέλοντας παράλληλα «αιθεροβάμονες πολιτικάντηδες», όπως τους αποκαλεί, που όπως λέει «παίζουν παιχνίδια εξουσίας στην πλάτη μια δημοτικής εταιρίας, εν τέλει στην πλάτη των δημοτών».
Αναφορικά με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που διορίστηκαν με απόφαση της διοίκησης, η δέουσα στάση τους σε περίπτωση διαφωνίας με τα πεπραγμένα της εταιρίας, όπως λέει ο κ. Λαζαρίδης «θα επέβαλλε την παραίτησή τους και όχι την πραξικοπηματικού τύπου λειτουργία τους».
Το άρθρο του Γιώργου Λαζαρίδη, όπως δημοσιεύθηκε στο «Τσουνάμι» έχει ως εξής:
Απίστευτα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Τουριστικής Επιχείρησης δήμου Θερμαϊκού, που συγκλήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, μετά την παραίτηση που υπέβαλε ο μέχρι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Εταιρίας κ. Πέτρος Φωτίου.
Το δίδυμο Ζαβέρκου – Καριώτη διέλυσε τα πάντα, αξιοποιώντας στο έπακρο τα απανωτά λάθη του Γιάννη Αλεξανδρή και την μόνιμη αδυναμία του να λαμβάνει αποφάσεις στο σωστό χρόνο. Οι εξελίξεις  θεωρήθηκαν απ’ όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ήττα του δημάρχου ως αποτέλεσμα ενδοπαραταξιακών συμβιβασμών και προφανούς αδυναμίας να στηρίξει τα στελέχη του. Επιπλέον, όταν τα μέλη ενός διοικητικού συμβουλίου λαμβάνουν αποφάσεις ανάλογα με το βαθμό ικανοποίησης άσχετων με τους σκοπούς της εταιρίας αιτημάτων τους, το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό για τους δημότες.
Η συγκυριακή πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στο διοικητικό συμβούλιο, επέβαλε όχι μόνο την εκλογή διευθύνοντος συμβούλου της αρεσκείας της, τον Γιώργο Καριώτη, αλλά και την πραξικοπηματική απόπειρα αντικατάστασης της προέδρου, Ευαγγελίας Φαρίνη, μετά την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον της από τον Αντώνη Ζαβέρκο, που εμφανίστηκε στο συμβούλιο συνοδευόμενος από δικηγόρο! Μάλιστα πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο που σύστησε, τον Γενάρη του 2011, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος στον Αντιδήμαρχο, τότε, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, γνωμοδοτώντας ότι ήταν σύννομη η σύσταση της ΤΕΘ ΑΕ με ταυτόχρονη υπαγωγή σε δύο άρθρα λειτουργίας, παρασύροντάς τον σε λανθασμένη απόφαση που δεν έγινε δεκτή από την Περιφέρεια.
Για την ιστορία, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, κατέλαβε ο κ. Γιώργος Καριώτης, ο οποίος αφού αυτό-προτάθηκε έλαβε 6 ψήφους, ενώ ο κ. Βασίλης Γονιωτάκης, που αποτελούσε την πρόταση της διοίκησης του δήμου, έλαβε 4 ψήφους. Η κατάσταση αυτή δεν αναμένεται να κρατήσει περισσότερο από λίγα 24ωρα, καθώς οι πληροφορίες θέλουν να επίκεινται ριζικές αλλαγές στην σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΘ.
Την άποψή του για τα όσα διαδραματίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, διατύπωσε με άρθρο του ο Αντώνης Ζαβέρκος, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν πραξικοπηματική η ενέργεια της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για κατάργηση της προέδρου της ΤΕΘ, ενώ αντιθέτως, χαρακτηρίζει "πραξικοπηματική" τη στάση της κ. Φαρίνη, καθώς και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Έφης Ζαριφέ. Επιπλέον, ευθεία είναι η βολή κατά του κ. Νίκου Παράσχου, με το ψηφοδέλτιο του οποίου εκλέχθηκε, αποκαλώντας τον «δεκανίκι» της διοίκησης, διότι δήλωσε ότι δεν ισχύει τελικά η πρόταση μομφής που έγινε εναντίον της Προέδρου.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αλλοφροσύνης, διαβάσαμε και ανακοίνωση του κ. Καριώτη που ευχαριστούσε για την εμπιστοσύνη τους όσους τον ψήφισαν, εξαγγέλλοντας και τον τρόπο που θα λειτουργήσει, μακριά από κόμματα και παρατάξεις! Με δελτίο τύπου, την ικανοποίησή της εκφράζει και η «κοινωνία των πολιτών», για την εκλογή ενός στελέχους της στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤΕΘ ΑΕ.!
Είναι λυπηρό πάντως το φαινόμενο, αιθεροβάμονες πολιτικάντηδες να παίζουν παιχνίδια εξουσίας στην πλάτη μια δημοτικής εταιρίας, εν τέλει στην πλάτη των δημοτών. Όσον αφορά στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που δι-ορίστηκαν με απόφαση της διοίκησης, η δέουσα στάση τους σε περίπτωση διαφωνίας με τα πεπραγμένα της εταιρίας θα επέβαλλε την παραίτησή τους και όχι την πραξικοπηματικού τύπου λειτουργία τους. Η δε πρόταση μομφής προς την Πρόεδρο, αποτελεί κατά την άποψή μας πράξη πολιτικής αλητείας, υπαγορευόμενη από τα πιο ταπεινά κίνητρα, αφού διέλυσε μια εταιρία προκειμένου να πλήξει τον δήμαρχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.