Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μετονομασία της οδού « Περ.Βιζουκίδου» σε «Αγωνιστών Πανεπιστημίου»


Με πρωτοβουλία τριών αυτοδιοικητικών κινήσεων και των επικεφαλής τους Τρ. Μηταφίδη, Γ. Θεοδωρόπουλου και Μιχ. Τρεμόπουλου, θα γίνει μετονομασία της οδού του φιλοχιτλερικού καθηγητή Π. Βιζουκίδη σε οδό «Αγωνιστών Πανεπιστημίου», σε εφαρμογή της από 25/8/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Η μετονομασία θα γίνει την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ. στο «πάρκο Βιζουκίδου» των 40 Εκκλησιών.

Η μετονομασία γίνεται παρά την ενέργεια της Επιτροπής Έγκρισης Ονοματοθεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κ. Μακεδονίας, η οποία απέρριψε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εξακολουθώντας να δίνει συγχωροχάρτι σε δωσίλογους ή Χιτλερόφρονες, όπως ο καθηγητής «φον» Π. Βιζουκίδης, που το διορισμένο από τη χούντα Δ.Σ. του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 28/5/1969 τον τίμησε με δρόμο στις 40 Εκκλησιές!
Οι λίαν επιεικώς ανιστόρητοι της παραπάνω Επιτροπής απέρριψαν στις 19/10/2012 ως «ανεπαρκή και μη πειστική» (sic!) την από 25/8/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης να μετονομαστεί η «οδός Π. Βιζουκίδου» σε «Αγωνιστών Πανεπιστημίου», προς τιμήν των εκπαιδευτικών - φοιτητών που αγωνίστηκαν εναντίον κάθε μορφής τυραννίας κατά την ογδοντάχρονη διαδρομή του ΑΠΘ.
Γι’ αυτό και οι τρεις αυτοδιοικητικές κινήσεις καλούν τους δημοκρατικούς πολίτες την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στις 11.00 π.μ. στο «πάρκο Βιζουκίδου» των 40 Εκκλησιών, τη μέρα δηλ. που η Βουλή των Ελλήνων με το Ν. 1285/1982 καθιέρωσε ως επίσημη γιορτή της «Εθνικής-αντιφασιστικής αντίστασης», να μετονομάσουν την «οδό Π. Βιζουκίδου» σε «Αγωνιστών Πανεπιστημίου». εφαρμόζοντας την απόφαση του Δ.Σ. Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρουν οι επικεφαλείς των τριών κινήσεων: «Επέστη η ώρα να γκρεμιστεί το φράγμα της σιωπής που επί δεκαετίες έχτισαν σ’ αυτή την πόλη εκείνοι που είχαν και εξακολουθούν να έχουν συμφέρον από τη συσκότιση της ιστορίας της. Ήρθε η ώρα να γράψουμε την αληθινή Ιστορία της πόλης μας, ιδιαίτερα της «μαρτυρικής Θεσσαλονίκης 1941-44». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.