Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Βροντερό «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα

ΝΕΚΡΩΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΗΜΕΡΟ Η ΕΛΛΑΔΑ
Νέκρωσε όλη η Ελλάδα, με την 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι όλων των κλαδών, όπως επίσης οι επαγγελματίες και βιοτέχνες, οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι ιδιοκτήτες ταξί και άλλοι αντιδρούν στην ψήφιση των επώδυνων μέτρων.

Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν την Τρίτη στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως και την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος. Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη στις 10.30 το πρωί μπροστά στο ΕΚΘ και την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου από το ΠΑΜΕ και την Τετάρτη, την ίδια ώρα, μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ.
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή των ναυτεργατών στη 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Μετέχουν έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες
Στις κινητοποιήσεις μετέχουν και οι έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες. Η ΕΣΕΕ προτείνει στάση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Τρίτη τις ώρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιούνται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, συμμετοχή των εμπόρων στα συλλαλητήρια αλλά και συσκότιση των βιτρινών σε όλη τη χώρα τα απογεύματα της ερχόμενης Τρίτης και της Τετάρτης.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων και το ΕΚΑΒ έως και την Τετάρτη. Κλειστά θα μείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη, μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχώρησε η ΓΕΝΟΠ
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το βράδυ της Δευτέρας προχωρά η ΓΕΝΟΠ, όπως ανακοίνωσε απόψε, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους «αυτή τη φορά να μη γυρίσουν την πλάτη στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ».
Όπως αναφέρει, η επίτευξη του στόχου (δηλ. η απόσυρση των οικονομικών μέτρων) εξαρτάται από τη στάση όλων των εργαζόμενων και κυρίως από τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία η ΓΕΝΟΠ καλεί να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις.

Αναβρασμός στο χώρο της Δικαιοσύνης
Σε αναστάτωση βρίσκεται ο χώρος της Δικαιοσύνης και των συνλειτουργών της (δικηγόρων) ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου με το οποίο περικόπτονται εκ νέου οι αποδοχές των δικαστών, καταργείται η συμμετοχή των δικηγόρων κατά την υπογραφή των συμβολαίων, κ.λπ. 
Ειδικότερα, εν όψει της κατάθεσης στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου την ερχόμενη Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012, συγκαλείται η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποφανθεί εάν είναι συνταγματικές ή όχι οι νέες περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών. 
Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου συγκαλείται μετά από αίτημα αρεοπαγιτών, προς την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, η οποία αποδέχθηκε το αίτημά τους. 
Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) αποφάσισε την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στις 11 πμ των δικαστών και εισαγγελέων στην είσοδο των δικαστηρίων της Πρώην Σχολής Ευελπίδων (Πρωτοδικείο Αθηνών), κατά την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή. 
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ αποφάσισε να παραστεί το προεδρείο της Ένωσης στη Βουλή κατά την ημέρα συζήτησης των μέτρων.
Ακόμη, αποφάσισε τη διοργάνωση του συνεδρίου που αποφασίστηκε κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20.10.2012, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μέσα στον μήνα Μάρτιο του 2013. 
Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΔΕ συμπλήρωσε τη θέση του παραιτηθέντος α΄ αντιπροέδρου της Ένωσης Νικόλαου Σαλάτα από το πρώτο αναπληρωματικό μέλος Ευάγγελο Κασαλιά, αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος και εκλέχθηκε α΄ αντιπρόεδρος, με οκτώ ψήφους, έναντι πέντε λευκών και δύο αποχές.

Σε κινητοποιήσεις οι δικηγόροι
Σε αναβρασμό βρίσκεται και ο δικηγορικός κόσμος λόγω της ένταξης των Ταμείων τους στον ΕΟΠΥΥ, της κατάργησης της παράστασης των δικηγόρων στα συμβόλαια, κ.λπ.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, κατά την τελευταία έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε ομόφωνα την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από αύριο 5 Νοεμβρίου έως την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012, ενώ παράλληλα αποφάσισε τη συμμετοχή της δικηγορικής κοινότητας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών, επαγγελματικών και συνδικαλιστικών φορέων της χώρας την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.
Στην Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων αποφασίστηκε για την ίδια μέρα (7 Νοεμβρίου 2012) το κλείσιμο όλων των Δικηγορικών Συλλόγων και η μη λειτουργία καμίας υπηρεσίας τους, καθώς και ο συμβολικός αποκλεισμός των δικαστικών μεγάρων όλης της χώρας από τους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους.
Τέλος, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων σε σχετική ανακοίνωσή της «δηλώνει ότι τυχόν ψήφιση των ανωτέρω μέτρων, που θα καταλύσουν κυριολεκτικά το δικηγορικό λειτούργημα και τους Δικηγορικούς Συλλόγους, θα εξαναγκάσει το δικηγορικό σώμα στη λήψη των ενδεδειγμένων -από την άποψη της κρισιμότητας και της ιστορικότητας των περιστάσεων- μέτρων, ως μοναδικής πλέον λύσης για την προάσπιση των συμφερόντων και της αξιοπρέπειας των δικηγόρων».
Η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων θα συγκληθεί και πάλι στην Αθήνα, το ερχόμενο Σάββατο, 10 Νοεμβρίου, για επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Θεσσαλονίκη : Χωρίς ταξί από τη Δευτέρα, χωρίς και λεωφορεία την Τρίτη
Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε πανελλαδικό επίπεδο προχώρησαν από τη Δευτέρα οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αντιδρούν στην ψήφιση των επώδυνων μέτρων. Η απεργία της Δευτέρας θα ξεκινήσει από τις 5 τα ξημερώματα. Με δεδομένες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί την Τρίτη οι συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να «νεκρώσουν», αφού έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Για την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν προγραμματίσει πεντάωρη στάση εργασίας.
Χτες, το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» κάλεσε τα μέλη του να δώσουν δυναμικό «παρών» στις κινητοποιήσεις, ώστε να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. «Πρόκειται για μέτρα που οδηγούν στην πλήρη εξαθλίωση του λαού, συνθλίβοντας κάθε εργασιακή σύμβαση, επιβάλλοντας μισθούς πείνας, με ποσοστά ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά μόνον να αντιδράσουμε δυναμικά, στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτά τα μέτρα δε θα περάσουν. Ο αγώνας για την επιβίωση είναι τώρα. Αύριο είναι αργά», υπογραμμίζει «Ο Ερμής».

Ο ΟΑΣΘ
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ μετέχει στη γενική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ως εξής: την Τρίτη τα λεωφορεία θα ακινητοποιηθούν για όλο το 24ωρο, ωστόσο, όπως συμβαίνει σε όλες τις απεργίες, θα κυκλοφορήσει μικρός αριθμός αστικών με προσωπικό ασφαλείας. Την επόμενη μέρα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το μεσημέρι.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 10.30 το πρωί της Τρίτης και να συμμετέχουν στην πορεία που θα ακολουθήσει. «Ολοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε την ψήφιση των μέτρων που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία», επισημαίνει το συνδικάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.