Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ανησυχία αλιέων και καταστηματαρχών για το ενδεχόμενο να μετατοπιστούν τα αγκυροβόλια στον Θερμαϊκό


Ανησυχία, προκαλεί στους ψαράδες αλλά και τους καταστηματάρχες της ακτής του Θερμαϊκού μία πληροφορία που έντονα κυκλοφορεί και σύμφωνα με την οποία τα αγκυροβόλια των μεγάλων πλοίων που περιμένουν για φορτοεκφόρτωση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πρόκειται να μετατοπιστούν ανατολικότερα, προς την θαλάσσια  περιοχή του αεροδρομίου. Όμως σε μία τέτοια περίπτωση, ο κίνδυνος ρύπανσης της ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού θα είναι συνεχής.
Την πληροφορία, την είχαν αλιείς της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας και σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν, επειδή λόγω των προσχώσεων του Αξιού έχουν δημιουργηθεί αβαθή στη δυτική πλευρά, γιαυτό και οι αρμόδιοι του ΟΛΘ σκέφτονται να μετατοπιστούν ανατολικότερα τα αγκυροβόλια των πλοίων, φτάνοντας μέχρι την περιοχή του αεροδρομίου.
Σε μία τέτοια περίπτωση όμως, ο κίνδυνος μιας εκτεταμένης ρύπανσης θα είναι συνεχής, από το ενδεχόμενο κάποιου ατυχήματος, με συνέπεια να πληγούν και η αλιεία, και οι καταστηματάρχες της ανατολικής ακτής, αλλά και να υποβαθμιστεί εκ νέου η περιοχή καθώς πολλοί θα διστάζουν να κολυμπήσουν τη στιγμή που θα είναι αραγμένα φορτηγά πλοία σε κοντινή απόσταση. Ενώ ένας τέτοιος κίνδυνος θα προκύψει και για τους καταστηματάρχες και τους αλιείς της Καλαμαριάς.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό, θεωρούμε ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι αρμόδιοι και κυρίως η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) η οποία θα πρέπει, σε περίπτωση που δεν ευσταθούν οι πληροφορίες αυτές, να τις διαψεύσει με επίσημη ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.