Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ζητούνται απαντήσεις για το περιβόητο "σκάφος" της ΤΕΘ


Μία πολύ σοβαρή καταγγελία, διατύπωσε η πρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, Ευαγγελία Φαρίνη, στην επιστολή της για τα όσα διαδραματίστηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης: Ότι δηλαδή ο παραιτηθείς διευθύνων σύμβουλος, εμφάνισε τιμολόγιο από την εταιρεία της συζύγου του, αξίας 2.260 ευρώ και συμβόλαιο όπου οι δυο συμβαλλόμενοι ήταν η ΤΕΘ δια του εκπροσώπου της Π.Φωτίου και ο άλλος συμβαλλόμενος η σύζυγος του κ.Φωτίου! Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, περιμένουμε όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση (Φωτίου, Στεφανίδης, Ζαβέρκος) να απαντήσουν άμεσα.

Με την ευκαιρία πρέπει να θυμίσουμε ότι όταν προέκυψε το θέμα στην ΤΕΘ, με τη διαμάχη Προέδρου-Διευθύνοντος Συμβούλου, ήμασταν οι πρώτοι που δημοσιεύσαμε τις απόψεις του κ. Φωτίου καθώς και την επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο (σχετικά http://farosthermaikou.blogspot.gr/2012/10/blog-post_8886.html)
Για το θέμα με το περιβόητο τιμολόγιο, αλλά και τις αποδείξεις για υπερβολική κατανάλωση βενζίνης, λέει συγκεκριμένα στην επιστολή της προς τον δήμαρχο Θερμαίκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή η κ.Ευαγγελία Φαρίνη:
«Θα ξεκινήσω λοιπόν με τα πιο σημαντικά σημεία της αναφοράς-επιστολής μου προς ενημέρωση του Δημάρχου (με τον θεσμικο ρολο του ως κυριου μετοχου της εταιρειας ) για τα γεγονοτα που διαδραματιζονταν στην ΤΕΘ.
Κύριε Δήμαρχε….. όπως σας έχω ενημερώσει και προφορικά η συνεργασία των δυο πιο ουσιαστικών συνεργατών για την λειτουργία της επιχείρησης εμού δηλαδή και του διευθύνοντος συμβούλου έχει φθάσει σε επίπεδο αδιεξόδου για πολλούς λόγους τους οποίους και επεξηγώ: Κωλυσιέργια που αναπόφευκτα δημιουργεί την εντύπωση ότι γίνεται εσκεμμένα στην διεκπεραίωση υποθέσεων της εταιρείας, αποφυγή και αναβολή από βδομάδα σε βδομάδα στην απαίτησή μου για ενημέρωση σχετικά με τα οικονομικά της εταιρείας όπως τιμολόγια αποδείξεις εξόδων, τραπεζικές κινήσεις κλπ. Μέχρι και τον τρέχοντα Ιούλιο δεν είχα ολοκληρωμένη εικόνα της οικονομικής διαχείρισης της εταιρείας παρά μόνο αποσπασματικά και αυτό μετά από επανειλημμένες πιέσεις μου. Οπότε , τον Ιουλιο του 2012, αναγκάστηκα να καταγράψω μόνη μου όσα τιμολόγια και αποδείξεις βρήκα (σε ανάκατη στοίβα) στο γραφείο, ώστε να έχω μια πιο απτή εικόνα.
Τα αποτελέσματα της καταγραφής έδειξαν ότι στο 1ο εξάμηνο του 2012 υπήρχαν αποδείξεις που ξεπερνούσαν τις 3000 ευρώ για βενζίνες, ποσό που κίνησε την περιέργεια μου, εφόσον κατά την άποψη μου οι δράσεις της εταιρείας δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν αυτό το ποσό. Μάλιστα κάποιες αποδείξεις από διαφορετικά μέρη που χιλιομετρικά ήταν αδύνατο να βρίσκεται ταυτόχρονα ο ίδιος άνθρωπος.
Επιπλέον διαπίστωσα ότι ενώ με απόφαση του ΔΣ της εταιρείας (αρ αποφ 16/2011) επιτρεπόταν ανάληψη χρημάτων από την τράπεζα εως του χρηματικου ποσου των 2000 ευρω για εκτακτες λειτουργικες αναγκες (και μαλιστα θα αναπληρωνεται μετα από αποδοση λογαριασμου του διευθυνοντος συμβουλου), εχουν γινει επανειλημενες αναληψεις μεγαλυτερων χρηματικων ποσων, γεγονος που υποδεικνυει ότι δεν εγινε καμμια ενημερωση στη τραπεζα για την σχετικη αποφαση. (ανεξαρτητα από το αν για τα ποσα αυτά υπαρχουν αντιστοιχα τιμολογια η αποδειξεις).
Κυριε Δημαρχε θα μπορουσα να γεμισω σελιδες εάν αναφερθω με λεπτομερειες σε όλα τα θεματα που αφορουν την εταιρεια (πχ σεβασμος και καταγραφη της περιουσιας που αγοραστηκε με χρηματα των δημοτων κλπ)και αποτελουν σοβαρο λογο για εμενα προσωπικα, δυσχερούς συνεργασίας με τον διευθυνοντα συμβουλο. Θα καταληξω όμως στο τελευταιο γεγονος που συνεβη προ ολιγων ημερων, της εμφανισης τιμολογιου (Νο 27 5/2012) από την εταιρεια της συζυγου του κου Φωτιου αξιας 2260 ευρω και συμβολαιο οπου οι δυο συμβαλλομενοι ηταν η ΤΕΘ δια του εκπροσώπου της  κου Φωτιου και ο άλλος συμβαλλομενος η σύζυγος του κυρίου Φωτίου!! Όπου φαινεται ότι επι πιστωσει νοικιαστηκε το σκαφος του κου Φωτιου από την ΤΕΘ ,γεγονος για το οποιο δεν εχει παρθει καμια τετοιου ειδους αποφαση ΔΣ της εταιρειας……………»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.