Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία στην "Τουριστική"

Σωστή πρωτοβουλία η συμμετοχή της ΤΕΘ στη PHILOXENIA
Συνεχίζεται η φαρσοκωμωδία στην Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού Α.Ε., την ίδια ώρα που η πρόεδρος της ΤΕΘ, κ.Ευαγγελία Φαρίνη αποφάσισε να κάνει μία πολύ σωστή κίνηση, δηλώνοντας συμμετοχή αυτής της δημοτικής επιχείρησης τουρισμού στην διεθνή τουριστική έκθεση «PHILOXENIA»που πραγματοποιείται μέχρι την προσεχή Κυριακή από τη HELLEXPO.

Η πρόεδρος της ΤΕΘ κ.Ευαγελία Φαρίνη
Τίτλος της συμμετοχής της ΤΕΘ, είναι «visit Thermaikos» και σ΄αυτή προβάλλονται οι τουριστικές δυνατότητες της ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού. Ενώ στην επιτυχία της συμμετοχής του δήμου Θερμαϊκού συνδράμουν με την ενεργή συμμετοχή και συνεργασία τους το «Κτήμα Γεροβασιλείου», ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Νέας Μηχανιώνας, το Σωματείο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δήμου Θερμαϊκού και ο Σύλλογος Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Επανομής.
Στην «PHILOXENIA 2012», που θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012,  εκπροσωπούνται ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλον τον κόσμο ενώ παράλληλα  συμμετέχουν αντιπροσωπευτικές τουριστικές επιχειρήσεις απ’ όλες τις περιοχές της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορες μορφές τουρισμού.

Το μπάχαλο στην ΤΕΘ
Την ίδια ώρα που η ΤΕΘ λαμβάνει μέρος στη «PHILOXENIA», στο εσωτερικό της συνεχίζει να επικρατεί το απίστευτο κομφούζιο, που άρχισε στις 7 Νοεμβρίου, όταν μία ευκαιριακή πλειοψηφία που σχηματίστηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, προχώρησε, με την υποβολή «πρότασης μομφής», στην «καθαίρεση» της προέδρου κ. Ευαγ. Φαρίνη, με ψήφους 6 έναντι 4 καθώς και στην εκλογή, με τις ίδιες ψήφους, ως διευθύνοντος συμβούλου του κ. Γιώργου Καριώτη αντί του κ. Βασ. Γωνιωτάκη που είχε υποδείξει ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής.  
Από τη μέρα εκείνη το δ.σ. της ΤΕΘ, στο οποίο ήδη υπήρχαν προβλήματα δυσλειτουργίας το προηγούμενο διάστημα, είναι τελείως νεκρό, δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά και φυσικά η επιχείρηση έχει νεκρώσει τελείως, λόγω της αδιαλλαξίας την οποία επιδεικνύουν και οι δύο πλευρές. Από τη μια, είναι η πλευρά του αντιπροέδρου της ΤΕΘ, κ. Αντώνη Ζαβέρκου, που με την πραξικοπηματική προσπάθεια ανατροπής του προεδρείου της «τουριστικής» την οδήγησε στη σημερινή ημιδιάλυσή της. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι πίσω από τις ενέργειες Ζαβέρκου, βρίσκεται ο πολιτικός του φίλος και συνεταίρος στις μιντιακές δραστηριότητες του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Καθώς μέσα από την «κόντρα» αυτή, βρήκε την αφορμή να συνεχίσει την άγρια βεντέτα που άρχισε με την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου.
Από την άλλη βρίσκεται η πλευρά της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού και πιο συγκεκριμένα του δημάρχου κ. Αλεξανδρή που εξέλαβε ως επίθεση στο πρόσωπό του τις εξελίξεις στην ΤΕΘ, τόσο με την προσπάθεια ανατροπής της προέδρου (που την ορίζει, την καταργεί ή την αντικαθιστά το δημοτικό συμβούλιο και καμιά άλλη παρασυναγωγή), όσο και με την τροπή που πήρε η εκλογή διευθύνοντος συμβούλου. Και το πιθανότερο είναι, μια και η διοίκηση του δήμου έχει το σύνολο των μετοχών της ΤΕΘ, να προχωρήσει στην αντικατάσταση ολόκληρου του διοικητικού της συμβουλίου.

Πλήρης αποσύνθεση
Ο Γιώργος Καριώτης
Λόγω αυτής της κατάστασης η κατ΄ όνομα μόνο «Τουριστική» βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους αποσύνθεσης, ο παραιτηθείς εδώ και τρεις εβδομάδες πρώην Γενικός της Διευθυντής κ. Πέτρος Φωτίου ετοιμάζεται να καταθέσει το μπλοκ των επιταγών της ΤΕΘ στην τράπεζα, ενώ οι λίγοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση, κυρίως οι υπάλληλοι στο Γραφείο Τελετών της επιχείρησης και οι νεκροθάφτες, παραμένουν απλήρωτοι αυτό το διάστημα.
Την ίδια ώρα ο κ. Γ.Καριώτης κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου ότι αν και εκλέχθηκε Γενικός Διευθυντής με τις ψήφους της πλειοψηφίας του δ.σ. «δεν μου παραδίδουν γιατί θέλουν να βγάλουν άκυρο το συμβούλιο». Όπως υποστηρίζει, η εκλογή του βρίσκεται στον «αέρα» εξ αιτίας των πολιτικών παιχνιδιών που παίζονται μεταξύ δημάρχου και Στεφανίδη και δηλώνει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα παιχνίδια αυτά, ούτε με τις «κλίκες» που έχουν δημιουργηθεί. «Προσπαθώ να μείνω αμέτοχος στα παιχνίδια αυτά», επιμένει.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γ.Καριώτη, τα έξι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΘ που υπέβαλαν την πρόταση μομφής, κατέθεσαν χτες αίτηση στη γραμματεία της επιχείρησης. Η αίτηση απευθύνεται «προς κάθε αρμόδιο όργανο», ζητώντας την σύγκληση του δ.σ. της ΤΕΘ. Και με βάση το καταστατικό, θα πρέπει εντός προθεσμίας επτά ημερών να υπάρξει σχετική απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.