Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ποιοί καταψήφισαν το ψήφισμα για τον ΣΜΑ ;


Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού με σχεδόν ομόφωνο ψήφισμά του, εκφράζει την απόλυτη συμφωνία του με το έργο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που κατασκευάζεται στην Ευκαρπία. Και όπως υπογραμμίζει, το έργο αυτό είναι αναγκαίο και περιβαλλοντικά ωφέλιμο, ενώ παράλληλα αξιοποιεί ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ και μειώνει το κόστος διαχείρισης και μεταφοράς των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ. Ποιοι είναι οι δύο σύμβουλοι που καταψήφισαν;

Στο ψήφισμα προστίθενται και τα ακόλουθα:
      Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει ότι είναι αδιανόητο και παράλογο να μην επιταχύνονται και αντίθετα να διακόπτονται σήμερα έργα που μειώνουν το δημοτικό κόστος, σε μια περίοδο που οι δήμοι ασφυκτιούν από την περικοπή των χρηματοδοτήσεών τους.
      Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα για αποζημίωση θετικών ζημιών της αναδόχου κοινοπραξίας του έργου, που έχουν κατατεθεί στο Σύνδεσμο ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης, τα οποία υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ ημερησίως και θα αφορούν  στην υπερδεκάμηνη διακοπή του έργου καθώς και την υποχρέωση επιπλέον αποζημίωσης του αναδόχου σε περίπτωση διακοπής του έργου και διάλυσης της σύμβασης, το δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Θερμαϊκού δηλώνει την κάθετη αντίθεσή του σε οποιαδήποτε περίπτωση επιβάρυνσης των δήμων  και των δημοτών με νέα χαράτσια και χρέη χωρίς λόγο.
      Ο Σύνδεσμος ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια διαλόγου για το έργο του ΣΜΑ Ευκαρπίας εδώ και 4 μήνες και πρέπει για το συμφέρον των πολιτών όλου του νομού να προβεί άμεσα στην επανεκκίνηση του έργου και στην πλήρη εφαρμογή της νομιμότητας.
Και το ψήφισμα του δήμου Θερμαϊκού καταλήγει ως εξής: «Κανείς μας δεν δικαιούται αυτές τις στιγμές που δοκιμάζονται οι πολίτες των δήμων μας, να μεταφέρει νέα οικονομικά βάρη στις πλάτες τους και για το λόγο αυτό δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε καμία επιβάρυνση του δημοτικού προϋπολογισμού και των δημοτών από καθυστερήσεις αναγκαίων και νόμιμων έργων».
Αξίζει να αναφερθεί ότι υπέρ του ψηφίσματος, τάχθηκαν 28 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και δύο μόνο μειοψήφισαν: ο παραιτηθείς πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κ.Στεφανίδης και η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ, Ντίνα Μώραλη, ενώ ο Ευαγ.Κουκουρίγκος δήλωσε λευκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.