Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δεν υπάρχει κανείς υπάλληλος για διαθεσιμότητα στους δήμους Θερμαϊκού και Θέρμης


Δεν  υπάρχει κανείς υπάλληλος του δήμου Θερμαϊκού, είτε είναι στην κατηγορία ΔΕ, είτε στην κατηγορία Διοικητικού που να διατρέχει τον κίνδυνο να τεθεί σε διαθεσιμότητα, διαβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Διοικητικού και Οικονομικού, Κωστής Κούτουκας, την ίδια στιγμή που η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει μέχρι την Παρασκευή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

«Κακώς δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι και υπάλληλοι του δήμου Θερμαϊκού υπάγονται στην κατηγορία περί διαθεσιμότητας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κούτουκας.
Σημειώνεται ότι το ίδιο ισχύει και με το δήμο Θέρμης, όπου κι εκεί δεν τίθεται κανένας υπάλληλος σε διαθεσιμότητα. Γιαυτό και η διοίκηση του δήμου Θέρμης έσπευσε να αποστείλει στο αρμόδιο υπουργείο την κατάσταση με τα ονόματα του προσωπικού, χωρίς να υπάρχουν διαπιστωτικές πράξεις διαθεσιμότητας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφάσισε το τριήμερο από την Τετάρτη έως και την Παρασκευή να συνεχιστούν οι καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων, προκειμένου να μην αποσταλεί από τους δήμους κανένα στοιχείο που θα υποβοηθήσει απολύσεις εργαζομένων.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας (11:00 - 15:00), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.30 το πρωί στην Πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καθώς επίσης συγκεντρώσεις και πορείες και στις άλλες περιοχές της χώρας.

Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012, στις 10.30 το πρωί θα συγκληθεί το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασιστεί η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δηλώνει την αποφασιστικότητά της να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος, ενώ εξέφρασε ικανοποίηση για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που πραγματοποιήθηκε χτες Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.