Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

"Δεν ήταν Έλληνες οι Μικρασιάτες και οι Πόντιοι"....

Εξωφρενικοί ανιστόρητοι και αντεθνικοί ισχυρισμοί
Αν και μισοερειπωμένος, ο ιερός ναός στην Ανδρονίκη της Καππαδοκίας, εντυπωσιάζει με τη λαμπρότητά του
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Ενενήντα ακριβώς χρόνια από  τη Μικρασιατική καταστροφή και την έλευση των προσφύγων στην Ελλάδα, αποτελεί υπέρτατη ύβρη η ανιστόρητη άποψη που διατυπώνεται από νεοναζιστικούς κύκλους ότι τάχα «οι σημερινοί Μικρασιάτες της Ελλάδας κατάγονται από μια πανσπερμία ασιατικών φυλών» και ότι δήθεν η ελληνική γλώσσα και η ορθόδοξη πίστη στους Μικρασιάτες «..τους  επιβλήθηκαν επί βυζαντινής περιόδου, αρκετές φορές δια της βίας» !!.
Αμελέ Ταμπουρού, τάγματα εργασίας. Τη φωτογραφία τράβηξε
άγγλος διπλωμάτης και δείχνει Ποντίους στα κάτεργα 

Ακόμη, προκλητικά οι αρθρογράφοι διατυπώνουν τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι «…οι Πόντιοι στη Μακεδονία, δεν έχουν φυλετική σχέση με τους αρχαίους Έλληνες αποίκους, αλλά αποτελούν πληθυσμιακό σύμφυρμα γεωργιανών, Αρμένιων, Σελτζούκων και κυρίως Λαζών….». Ενώ επιμένουν ότι «τα ποντιακά είναι ένα μιξοβάρβαρο ιδίωμα».
Τι μας θυμίζουν όλα αυτά; Κάποιους κρυπτο-εθνικιστές, οι οποίοι, όταν κατέφθασαν τα καραβάνια των εκδιωγμένων από τις εστίες τους Μικρασιατών και Πόντιων προσφύγων, τους αποκαλούσαν «τουρκόσπορους» και τους είχαν κάνει για πολλά χρόνια «το βίο αβίωτο». 
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους ανιστόρητους: Η τοιχογραφία στην εκκλησία του Αγίου
Ανδρόνικου, στην Ανδρονίκη Καισάρειας βρίσκεται εκεί από αιώνες. Ας μας πουν οι
φωστήρες που διατυπώνουν αυτούς τους ισχυρισμούς σε ποια γλώσσα είναι η επιγραφή
Όλους αυτούς τους περισπούδαστους «ιστορικούς», τους προσκαλούμε να επισκεφθούμε μαζί το χωριό που γεννήθηκε ο πατέρας μου, την Ανδρονίκη Καππαδοκίας (Endürlük το λένε σήμερα), 11 μόλις χιλιόμετρα από την Καισάρεια. Ένα χωριό που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των χρόνων της Βυζαντινής αυτοκρατορίας και υπήρξε πάντα αμιγώς ελληνικό, με μία εκκλησία, αφιερωμένη στον οσιομάρτυρα Άγιο Ανδρόνικο, που όμοια της δεν υπάρχει στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο.

Από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη
στον ιερό ναό του Αγίου Ανδρόνικου
Τη λαμπρότητα του ναού του αγίου Ανδρόνικου, είχαμε περιγράψει στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Αθηναγόρα, ο οποίος επισκέφθηκε την μισοερειπωμένη εκκλησία και το χωριό Ανδρονίκι, αλλά και την Καισάρεια Καππαδοκίας, την έδρα του Αγίου Βασιλείου του μεγάλου αρκετές φορές. Μία μάλιστα εξ αυτών, στις 14 Μαίου 2011, με τον πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλο. 
Πως τεκμηριώνουν όλους αυτούς τους ισχυρισμούς; Μα παραθέτοντας επιγραφές με τις λέξεις καντάϊφι, μπακλαβάς, γρουσούζης, μπακάλικο κλπ που έχουν τουρκικές ρίζες. Καθώς επίσης και έναν διάλογο από την «Πολίτικη κουζίνα». Όπου για να …αποδείξει ότι οι ομογενείς στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι Έλληνες, δημοσιεύει ένα διάλογο του πρωταγωνιστή ότι «στο σπίτι δεν μιλάνε τούρκικα, αλλά ρωμέικα».
Όπως ισχυρίζονται οι νεοφασίστες στην ανάρτησή τους: «Στρεβλωμένη παρουσιάζεται από την επίσημη παιδεία τού σημερινού κράτους η εικόνα τής Μικράς Ασίας, σύμφωνα με την οποία, η περιοχή αυτή ήταν δήθεν πάντα ελληνική κι όσοι «βάρβαροι» εισέβαλαν σε αυτήν, αργά ή γρήγορα «μπολιάστηκαν με τον ελληνικό πολιτισμό» κι εξελληνίστηκαν.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο ναό του Αγίου Ανδρόνικου
Έτσι, στους μικρασιατικής καταγωγής σημερινούς κατοίκους τού ελλαδικού χώρου, ειδικά στους Πόντιους, έχει δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση, ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και μάλιστα οι γνησιότεροι όλων.
Οι σημερινοί μικρασιάτες τής Ελλάδας όμως, κατάγονται από μια πανσπερμία ασιατικών φυλών, που έζησαν στην περιοχή στο πέρασμα των αιώνων. Οι συνδετήριοι κρίκοι, οι οποίοι τους ενώνουν με τους υπόλοιπους κατοίκους τού ελλαδικού χώρου, είναι η κοινή ορθόδοξη χριστιανική πίστη και η χρήση τής ρωμέικης γλώσσας (νεοελληνικής), που τους επιβλήθηκαν επί βυζαντινής περιόδου, αρκετές φορές δια της βίας.
Οι μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα κι ιδίως οι πόντιοι στη Μακεδονία, δεν έχουν φυλετική σχέση με τους αρχαίους Έλληνες αποίκους (και στη Μασσαλία π.χ. έκαναν αποικίες οι Έλληνες, κανένας όμως σήμερα δεν ισχυρίζεται, ότι η Μασσαλία είναι ελληνική), αλλά αποτελούν πληθυσμιακό σύμφυρμα γεωργιανών, αρμένιων, σελτζούκων και κυρίως λαζών, ανάμικτο με τα αναρίθμητα γηγενή φύλλα τής περιοχής...», ισχυρίζονται οι θιασώτες αυτής της άποψης.

Τέτοια αντεθνικά παραληρήματα, που ανάγονται σε ανάλογες θεωρίες περί "φυλετικής καθαρότητας", θα πρέπει κάποτε να σταματήσουν, καθώς βλάπτουν καίρια τον ελληνισμό και την ενότητά του. Τις θεωρίες αυτές, τις πλήρωσε αρκετά η ανθρωπότητα στη διάρκεια του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου. Και όσοι τις επαναλαμβάνουν, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ρίχνουν νερό στο μύλο της πατριδοκαπηλείας, του σωβινισμού και του ρατσισμού. 

16 σχόλια:

  1. Οι ανθρωποι ειναι απαραδεκτοι τι να λεμε τωρα!Τα διαβασα κι εγω..Γραφουν και για αλλα θεματα με γενικο συμπερασμα παντα οτι οι Ελληνες γενικα δεν υπαρχουμε και ειμαστε αποκυημα της φαντασιας καποιων..Γι'αυτους στην Μικρα Ασια αλλα και γενικα υπηρχαν ανεκαθεν και επιβιωσαν εχοντας απογονους στις μερες μας ολες οι αλλες εθνοτητες εκτος απο τους Ελληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τα χαρακτιριστικά των Ποντίων δεν έχουν καμία σχέση με τα χαρακτιριστικά των υπόλοιπων ελλήνων, είναι ξόφθαλμο! Ρωτήστε την επίστήμη της ανθρωπολογίας και της φυλετικής ανατομίας! Οι Πόντιοι είναι Ρωμιοί όπως όλοι μας αλλά όχι έλληνες στη φυλή! Οι ιρανοί για παράδειγμα καφχιούνται ότι οι συγχρονοι έλληνες είναι περισσότερο Πέρσες σαν τους ίδιους χρησημοποιόντας το παράδειγμα των Ποντίων! Όσοι ζουν στο εξωτερικό θα έχουν προσέξει ότι οι Πόντιοι είναι φτυστοί με τους Ιρανούς, τους Τούρκους, τους Καυκάσιους και Καζακστανούς αλλά και με τους Αρμένιους! Ενώ κανένας Βολιώτης για παράδειγμα ή Πελοποννήσιος δεν μοιάζει με δαυτους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχα είστε τέρμα αδιάβαστοι....Οι καζάχοι και όχι καζακστανοί είναι μαντζουρικό κινεζικό φύλο που εξισλαμίστηκε βρε μπαμπουίνε....Σε μελέτες μεγάλων πανεπιστημιακών υποστηρίζεται πως η πρώιμη καταγωγή των Ποντίων είναι από την κεντρική και νότια Πελοπόννησο ...

      Διαγραφή
  3. Ότι και να λες δεν έχει νόημα αν δεν είσαι γενετικά έλληνας. Δεν πα να ήταν το χωριό σου "αμειγώς" ελληνικό; μάλλον εξελληνισμένο χωριό θα ήταν. Και για τους πόντιους μας πουλούσαν παραμύθι ότι ηταν "γνήσιοι" έλληνες επειδή μιλούσαν ελληνικά όμως σε *ολα* τα γενετικά τεστ προκύπτουν west asian και ίδιοι γενετικά με αρμένιους και ιρανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα να μας διώξεις αν δεν είμαστε 100% γνήσιοι φυλετικά. Αλήθεια ο Μιχαλολιάκος, ο κασιδιάρης, ο Γκέμπελς μοιάζουν πιο πολύ με τα αρχαία αγάλματα; Είμαι Έλληνας και δεν με νοιάζει αν είμαι άσχημος με τα ναζιστικά πρότυπα.

      Διαγραφή
  4. τετοιες βλακειες ακουνε οι ξενοι και μαζι με κατι ελληνακια σαν και σας,κατασπαραζουν τον ελληνισμο και η αδερφοκτονια συνεχιζεται.εξεταστε κυριοι το δικο σας αιμα και οταν εχετε τα στοιχεια οτι ειστε ΕΛΛΗΝΕΣ το συζηταμε,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λοιπόν απ' ό,τι κατάλαβα οι γνήσιοι Έλληνες είναι κανά δυο- τρεις. Και θέλουν με προγράμματα ευγονικής να αυξηθούν, αφού πρώτα θα έχουν εξασφαλίσει αποκλειστικά δικαιώματα χρήσεως του όρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι ποντιοι ειναι μια κατωτερη φυλη χιμπατζηδων που μολις πριν 5 αιωνες απεκτησαν εναρθρο λογο. πρν αποκτησουν αυτον τον στοιχειωδη εναρθρο λογο, ζουσαν στη ζουγκλα της αφρικης, μεχρι που καποια ομαδα γοριλων τους απωθησε στην ανατολικη ασια και απο εκει περασαν υστερα απο πολλα χρονια περιπλανησεων στον Ευρασιατικο Καυκασο και εμειναν εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο,τι αυθεντικό υπάρχει από τον Ελληνισμό ,προέρχεται από Πόντο , Μικρασία, Κύπρο και Ρωμυλία...Μαλάκα.

      Διαγραφή
  7. Ρε μαλακες το ειπε και ο Φαρμελραυερ"μονο στη Τραπεζουντα συναντησα γνησιους Ελληνες"αντε νανακια τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε μαλακες το ειπε και ο Φαρμελραυερ"μονο στη Τραπεζουντα συναντησα γνησιους Ελληνες"αντε νανακια τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι Πόντιοι, οι Βλάχοι και οι Μικρασιάτες ΔΕΝ είναι Έλληνες! Οι Βλάχοι είναι Ρουμάνοι ενώ οι Πόντιοι και Μικρασιάτες είναι Τούρκοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γιατι τουρκοι? κ οι κυπριοι που εχουν δικη τους διαλεκτο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες ήταν η καταστροφή και παρακμή της Ελλάδας ο κάθε άπλυτος ανατολίτης ελληνόφωνος χριστιανός μας φορτώθηκε, οι άθλιοι Ασιάτες έφεραν το ρεμπέτικο τη τούρκικη κουζίνα και μόλυναν παντοτινά την Ελλάδα δεν μας έφταναν αυτοί ήρθαν και οι κωνσταντινοπολίτες αντί να πολεμήσουν στην πατρίδα τους, τους τούρκους μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος τους ήρθαν κλαψουρίζοντας στην Ελλάδα δεν έχουν καμία σχέση με τους ντόπιους Έλληνες, φυλετικά είναι ιθαγενείς Μικρασιάτες και Λαζοί οι τελευταίοι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης έφυγαν η πέθαναν το 1453 αυτοί που ήρθαν είναι μία πανσπερμία εξελληνισμένων. Όλοι και εννοώ όλοι οι απόγονοι των προσφύγων όχι μόνο στη γενιά ακόμα και μια προγιαγιά να έχουν από κλαψιάρηδες πρόσφυγες θα πρέπει να απελαθούν ή να στειρωθούν για τους πρόσφυγες από την ανατολική θράκη νομίζω ότι είναι Έλληνες που τους πήραν στο λαιμό τους οι Πόντιοι και οι Μικρασιάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κατάλογος Μικρασιατικών Συλλόγων https://2022mikra-asia.blogspot.com
    Είναι πλέον πολλοί οι μικρασιατικοί σύλλογοι που παίρνουν θέση στο ερώτημα 2022 Έτος Προσφυγικής Μνήμης ή Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού;
    Οι (έως τώρα) Μικρασιατικοί Σύλλογοι ζητούν το 2022 να ανακηρυχθεί:
    50 σύλλογοι ως -> Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού
    3 σύλλογοι -> Έτος Μικρασιατικού και Ανατολικοθρακιωτικου Ελληνισμού
    1 σύλλογος -> Μικρασιατών και Γενοκτονία τους
    1 σύλλογος -> Ελληνισμού της Ανατολής
    4 σύλλογοι -> Μικρασιατικής Μνήμης
    1 σύλλογος -> Έτος Ξεριζωμού Μικρασιατών 1922-2022
    1 σύλλογος -> Έτος Προσφυγικής Μνήμης
    1 σύλλογος -> επετειακό για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
    Περισσότερα εδώ: Ένωση Βουρλιωτών Μικράς Ασίας https://www.facebook.com/groups/299688290162971

    Και ακόμα είμαστε στην αρχή.
    Δεκάδες είναι οι σύλλογοι που έχοντας λάβει γνώση των γεγονότων μας ενημέρωσαν ότι θα καταθέσουν την πρόταση τους μετά από συζήτηση με το Δ.Σ. του συλλόγου τους.

    Η γεωγραφική κατανομή των συλλόγων από τους οποίους έχουμε μέχρι στιγμής τις προτάσεις τους:
    4 σύλλογοι από νησιά του Αιγαίου πελάγους
    8 σύλλογοι από Θράκη και Ανατολική Μακεδονία
    17 σύλλογοι από Κεντρική Μακεδονία
    3 σύλλογοι από Δυτική Μακεδονία
    1 σύλλογος από Θεσσαλία
    5 σύλλογοι από Στερεά Ελλάδα
    15 σύλλογοι από Αθήνα, Πειραιά, υπόλοιπο Αττικής
    6 σύλλογοι από Πελοπόννησο
    3 σύλλογοι από Κρήτη

    Στις επόμενες μέρες αναμένονται πολλοί περισσότεροι. Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι που βγήκαν μπροστάρηδες ενημερώνουν για αυτή την πρωτοβουλία και εμείς γινόμαστε αρωγοί στη προσπάθεια τους.
    Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις και επικαιροποίηση στοιχείων είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.
    Κατάλογος Μικρασιατικών Συλλόγων https://2022mikra-asia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.