Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Έκτακτη συνέλευση για τις διακοπές ρεύματος

Η ΔΕΗ διέκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα από τρία σπίτια στην Περαία
Έκτακτη συνέλευση, πραγματοποιεί σήμερα Δευτέρα, στις 6 το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Νέων Επιβατών η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της ΔΕΗ, καθώς τις τελευταίες μέρες πύκνωσαν οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια της περιοχής από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Όπως αναφέρει η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού σε ανακοίνωσή της,  από το πρωϊ, συνεργεία της ΔΕΗ προχώρησαν σε τρεις διακοπές ρεύματος στην Περαία, σε πολίτες που δεν πλήρωσαν το χαράτσι ή αδυνατούν να πληρώσουν το λογαριασμό ρεύματος. Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ προχωρεί σε 30.000 διακοπές ρεύματος ανά μήνα, όπως ανακοίνωσε η διοίκησή της, βυθίζοντας στο σκοτάδι χιλιάδες οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των τιμολογίων και τα χαράτσια.
Θέμα της συνέλευσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα είναι η οργάνωση της αλληλεγγύης και της αντίστασης  για την αποτροπή κάθε προσπάθειας διακοπής ρεύματος.
Η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού σημειώνει ότι δεν πρέπει να κοπεί το ρεύμα σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν γιατί είναι άνεργοι, απλήρωτοι και μειώθηκε δραστικά ο μισθός και η σύνταξη.  Κι επίσης, μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30% σε ανέργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους , φτωχούς απασχολούμενους και μικρούς αγρότες.  Περισσότερες δόσεις διακανονισμού.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.