Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση της οδού Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά


Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί η ανάπλαση σε όλο το μήκος της οδού Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά, από τη συμβολή της με την οδό Πόντου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Κερασούντος. Κι έτσι η «καρδιά» της Καλαμαριάς αποκτά νέο πρόσωπο.

Ο κεντρικός αυτός άξονας της Καλαμαριάς πεζοδρομείται κατά το ήμισυ, καθώς απομένει με μόνο μία λωρίδα αποκλειστικά για τη διέλευση οχημάτων (αφού δεν προβλέπονται θέσεις στάθμευσης και η στάθμευση, όπως και η προσωρινή στάση απαγορεύονται), με κατεύθυνση προς την Αρετσού και τη Νέα Κρήνη. Το υπόλοιπο τμήμα του θα μετατραπεί σε πεζόδρομο – πρότυπο, ο οποίος, βάσει τουλάχιστον του σχεδιασμού, θα αποτελεί ταυτόχρονα και χώρο αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμαριάς.
Οι Καλαμαριώτες θα απολαύσουν τις γιορτές χωρίς έργα, αφού οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε όλο το μήκος και το πλάτος της Μεταμορφώσεως, ενώ η ανάπλαση του πεζόδρομου της Κομνηνών, που θα ακολουθήσει, θα ξεκινήσει μετά τις 15 Ιανουαρίου.
Αλλωστε, η ανάπλαση έχει ολοκληρωθεί στη μία πλευρά του δρόμου και συγκεκριμένα σε αυτήν όπου έμεινε η λωρίδα διέλευσης των οχημάτων. Στην είσοδο της λωρίδας αυτής, η οποία έχει πλάτος 3,70 μέτρα, έχει τοποθετηθεί κυβόλιθος, ώστε οι οδηγοί να αντιλαμβάνονται ότι εισέρχονται σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
Πάντως, σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο κατασκευάστηκε μία μεγάλη εσοχή, μήκους 12 μέτρων, προκειμένου να σταθμεύουν φορτηγά, για να γίνεται απρόσκοπτα η τροφοδοσία των καταστημάτων. Επιπλέον, κατά μήκος του δρόμου δημιουργήθηκαν δύο εσοχές, όπου θα γίνεται η επιβίβαση – αποβίβαση των επιβατών των ταξί και των ατόμων με αναπηρίες. Το ένα σημείο βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία της Μεταμορφώσεως και το άλλο στο ΙΚΑ Καλαμαριάς.
Πηγή: εφημερίδα «Αγγελιοφόρος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.