Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το κομφούζιο, το "πεθαμενατζίδικο" και η τουριστική ανάπτυξη του δήμου Θερμαϊκού


           «ο δήμος Θερμαϊκού να αναδιοργανώσει πλήρως την ΤΕΘ, ώστε αυτή να ασχολείται μόνο με την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής. Και τα υπόλοιπα, τα…. «πεθαμενατζίδικα», ας τα αναθέσει σε όσους προκάλεσαν τη διάλυση της»

 To κομφούζιο που τις τελευταίες ώρες επικρατεί με την Τουριστική Επιχείρηση Θερμαϊκού ΑΕ, θέτει και πάλι επιτακτικά θέμα ριζικής αντιμετώπισης αυτής της κακοφορμισμένης όπως κατάντησε πληγής, που λέγεται ΤΕΘ. Πριν από δύο ακριβώς εβδομάδες, γράφαμε ότι το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να προχωρήσει στην εκ βάθρων ανασύσταση και αναδιοργάνωσή της.  Σήμερα λέμε κατηγορηματικά ότι η ΤΕΘ πρέπει να πάψει να λειτουργεί με τη σημερινή της μορφή, καθώς δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στους δημότες του Θερμαϊκού.

Ποια είναι η προσφορά της στα δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τη δημιουργία της; Πέρα από τους μισθούς που χορηγήθηκαν επί 24 μήνες σε όσους ασχολήθηκαν με αυτήν, το τζιπ και τα ταχύπλοα που της διατέθηκαν και τις λίγες κηδείες που ανέλαβε, δεν είδαμε καμία άλλη δραστηριότητα.
Σημειώναμε προφητικά στις 22 Οκτωβρίου, όταν για πρώτη φορά είχε ανακύψει το θέμα με αυτή την «τουριστική» κατ΄όνομα μόνο δημοτική επιχείρηση:
«Τι περίμεναν οι πολίτες του Θερμαϊκού από την ΤΕΘ, όταν στα τέλη του 2010 ανακοινώθηκε η δημιουργία της;. Περίμεναν να δουν μία δημοτική επιχείρηση που θα αποτελούσε ένα δυναμικό εργαλείο για την τουριστική προβολή της ανατολικής ακτής του Θερμαϊκού, τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στην τουριστική αγορά των γειτονικών χωρών. Ένα πολύτιμο βοήθημα για την προσέλκυση τουριστών, ώστε και τα μαγαζιά της περιοχής να δουλέψουν, και οι συμπολίτες μας να βρουν δουλειά, αλλά και η πολυπόθητη και διακηρυγμένη μόνο στα λόγια ανάπτυξη να επιτευχθεί.
Αντί γιαυτό, τι έχουμε; Μία «τουριστική» επιχείρηση που ασχολείται μόνο με πεθαμένους (Γραφείο Τελετών) και… πνιγμένους (Ναυαγοσωστική). Αυτούς θα προσελκύσουμε στο δήμο μας; Αν είναι έτσι, να λείπει το βύσσινο…
Που είναι η συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις, όπως κάνουν άλλοι δήμοι της Βόρειας Ελλάδας, με λιγότερα από την περιοχή μας συγκριτικά πλεονεκτήματα; Που είναι οι παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος που διαθέτουμε; Που είναι οι οργανωμένες επισκέψεις στο δήμο μας τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων, προκειμένου να προβληθούν οι δυνατότητες των ακτών μας και των σπάνιων υγροβιότοπων που διαθέτουμε; Τι κάνουμε στην κατεύθυνση αυτή δύο χρόνια τώρα;»
Σήμερα όλα αυτά ισχύουν στο ακέραιο, ενώ αυξημένο παραμένει το ερώτημά μας για το λόγο ύπαρξης αυτής της δημοτικής επιχείρησης. Τι χρειάζεται η ΤΕΘ; Για να ανταγωνίζεται τα γραφεία κηδειών της περιοχής; Μα αυτά, λόγω και του συναγωνισμού που υπάρχει, διαμόρφωσαν τις τιμές τους στα ίδια ακριβώς επίπεδα.
Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι εξελίξεις δικαιώνουν πλήρως τις επιφυλάξεις που είχε διατυπώσει ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση», Γρηγόρης Παραδείσης. Ο οποίος όταν συζητούνταν στο δημοτικό συμβούλιο η δημιουργία της ΤΕΘ, είχε προτείνει όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις να συγχωνευθούν σε μία, ώστε και μεγαλύτερη οικονομία να υπάρχει, αλλά και καλύτερη εποπτεία. Και όπως διαπιστώνεται τώρα, εκείνη θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση.
Επομένως, νομίζουμε ότι το καλύτερο που έχει να κάνει ο δήμος Θερμαϊκού, είναι να αναδιοργανώσει πλήρως την ΤΕΘ, ώστε αυτή να ασχολείται μόνο με την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής μας. Και τα υπόλοιπα, τα…. «πεθαμενατζίδικα», ας τα μεταφέρει σε άλλη υπηρεσία του δήμου ή ας τα αναθέσει σε όσους προκάλεσαν τη διαλυτική αυτή κατάσταση.

Για περισσότερα διαβάστε: http://farosthermaikou.blogspot.gr/2012/10/blog-post_7767.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.